czesc dziewczyny po baardzo dlugiej przerwie

ja jestem juz po usg w 12 tygodniu i jestem pod wrazeiem jak moje dziecie sie rusza mach raczkami nozkami i podskakuje jak pileczka ze lekarz mial problem zrobic pomiar i strasznie dluzo czasu mu to zajelo jestem bardzo szczesliwa szczeglolnie ze krwawilam ponad tydzien i bardzo obawialam sie badania,powodem krwawien byl krwiak ktory nadal sie nie wchlonal calkowicie ale podobno nie jest juz zagrozeniem bo czesc zeszla wlasnie podczas tych krwawien a to co zostalo jest za male zeby zagrazac dzidzi

pierwsze badanie z glukoza robi sie w okolicach 19-21 tyg. ja swoje bede miala w 21
slyszlam ze podobno dobry lekarz moze poznac juz w 14 tyg mojej kolezance na usg w 14 tyg lekarka powiedziala ze z jej doswiadczenia wynika ze dziewczynki maja podkurczone stopki a chlopcy nie9tyle ze on byla na usg 3d) , sprawdzilo sie u niej ale to byl tylko ten jeden raz kiedy to slyszlam wiec pewnosci nie mam ze to jest regula ale mysle ze tak w 20 tyg juz mozna miec wieksza pewnosc ze to co widac na usg bedzie tym co zobaczymy jak juz dzidzus wyjdzie na swiat