reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

A my dopiero niedawno weszliśmy do domciu. Miałam dzisiaj wizytę u gina i miało być tylko badanie a Misiek zaczepił lekarza przed poradnią i poprosił o USG co by zobaczyć co tam się kryje w brzuszku, bo poprzednio nie było pewności czy aby na pewno dziewczynka.
No i nasze maleństwo tak pięknie się ułożyło, że od razu było widać siusiaka :)
Tak więc jestem przeszczęśliwa a Misiek bardzo dumny :) Byliśmy u rodziców na kawce żeby tą radosną nowinę im przekazać uroczyście. Dziewczynki też bardzo się cieszą, że będą miały braciszka. Udało się :) Do trzech razy sztuka i udało się :) Uśmiech nie schodzi mi dzisiaj z buziola :)

Ale super, kochana cieszymy się :-D
Wy też pewnie szczęśliwi jesteście

reklama
No nadrobiłam Was dziewczynki.

Przed chwilą się dowiedziałam, że mój M. jutro przyjedzie do domu. :-D:-D:-D:-D Planował nic mi nie mówić i zrobić niespodziankę ale nie wytrzymał i się wygadał.:-D:-D:-D:-D

Ewcia jak super!!! Gratulacje ogromne!!! :-D:-D:-D Niech Cię uściskam wirtualnie. Jeżeli zdecyduję się na trzecie to zapiszę się do Ciebie na korepetycje jak zrobić coś innego niż wcześniej. :-D:-D:-D:-D

Prosiłyście o przepis na specyfik działający na ból gardła. proszę bardzo:
Potrzebna jest:
łyżeczka smalcu,
łyżeczka miodu (naturalnego oczywiście)
łyżeczka masła i z tym ostatnim może być problem bo najlepiej żeby było naturalne, wsiowe. Z braku laku może być i kupcze, ja zadowoliłam się takim w kostce, śmietankowym.
Bierzesz po łyżeczce wszystkiego i rozcierasz na jednolitą masę. No i przez cały dzień bierze się po pół łyżeczki, trzyma w buzi i czeka aż się samo rozpuści. W smaku jest obrzydliwe ale mi pomogło. Od wczorajszego wieczoru gardło nie piecze. :tak:

Jeszcze teraz pasowałoby wypróbować jakiś sposób medycyny ludowej na katar i kaszel. :sorry2::sorry2:

Dziewczynki jadę na kilka dni do mamy. Proszę nie pisać za dużo żebym mogła nadrobić i wszystkim życzę dobrego humoru:)
udanego wypadu życzę, a z tymi zaległościami ...... to pewnie będzie jak zawsze :sorry2::sorry2:;-);-)

Zobacz załącznik 292955
Wszystkim chorującym mamuśką i nie tylko przesyłam troszkę słońca znad morza.:-)
Zobacz załącznik 292956

nie mogłaś mi zrobić większej przyjemności. :-):-):-) Kocham morze, a w tym roku nie byłam. :-:)-:)-:)-(

A my już chodzimy jak kaczuszki. Mój mąż ma tak krzywe nogi że zawsze chodzi jakby z kobyły zlazł - a ja za nim: kłap, kłap.... jak para kaczek. Musi to wyglądać komicznie.
:-D:-D:-D:-D:-D wiesz jak poprawić człowiekowi humor :-D:-D:-D:-D

chyba idę spać, Antek tak szaleje, że nie mogę siedzieć. Czasami ma fazy, że nie rusza się prawie wcale, a jak już złapie nastrój na szaleństwo to nie wiem co mam ze sobą zrobić.

claudia - bardzo, już nie miałam nadziei na synka a jednak :)

fogia - ja korzystałam z wielu metod naraz ale sama w nie nie wierzyłam za bardzo :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
claudia - bardzo, już nie miałam nadziei na synka a jednak :)

fogia - ja korzystałam z wielu metod naraz ale sama w nie nie wierzyłam za bardzo :)

no widzę, że już suwaczek zmieniony
też bym się cieszyła na Twoim miejscu
ja chcę dwójkę i wiadomo za drugim już bym wolała dziewczynkę, ale zobaczymy jeszcze czas

no widzę, że już suwaczek zmieniony
też bym się cieszyła na Twoim miejscu
ja chcę dwójkę i wiadomo za drugim już bym wolała dziewczynkę, ale zobaczymy jeszcze czas
Tak to już jest, większość ludzi chce mieć "towarzystwo mieszane". Ja już w ciąży z Madzią bardzo marzyłam o chłopcu, miał być Michaś, teraz to była moja ostatnia szansa na upragnionego chłopczyka ... Tylko imię się zmieniło na Tycjan, przez męża, ale mi też się podoba :)

Tak to już jest, większość ludzi chce mieć "towarzystwo mieszane". Ja już w ciąży z Madzią bardzo marzyłam o chłopcu, miał być Michaś, teraz to była moja ostatnia szansa na upragnionego chłopczyka ... Tylko imię się zmieniło na Tycjan, przez męża, ale mi też się podoba :)

Niestety nie możemy sobie zaplanować płci...
takie życie - ale trzeba to przyjąć

Ja też już idę się umyć i spać bo dzień mieliśmy pełen emocji i zmęczenie daje mi się we znaki powoli.
Do południa jeszcze mieliśmy uroczyste ślubowanie naszej pierwszoklasistki - Nicole :)
Wczoraj upiekłam placek na poczęstunek, Misiek sfilmował całą uroczystość, było bardzo miło...
Dobranoc kochane, do jutra :)

reklama
Ewcia gratuluje syna:))

fogia proszę bardzo i cieszę się ja też uwielbiam morze a najbardziej właśnie teraz jest tak pięknie i spokojnie.

Chciałam powiedzieć wszystkim dobrej nocki i mało problemów z obracaniem się na drugą stronę, bo coś czuje że teraz to tylko gorzej będzie.
Pa:-)

Do góry