reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

reklama
Gabriella-Nikt mnie nie uprzedzil.................dopiero jak sie trzęslam,az szczękalam zębami to powiedzieli ze to normalne....przerazilam sie pamiętam.Ja to taka panikara jestem,nawet ze za duzo krwi myślałam,to tez mnie uspokoiła ze w normie i wcale nie za duzo.Ale co ja sobie juz myślalam to moje
Z brzuchem tez tak mialam,byl taki pusty sflaczaly a jednocześnie wypukly tak jak bym była caly czas w ciązy...zaskoczyło mnie to....pomarszczony,ta linia mocno ciemno brązowa.
I to ze co lekarz przyłazil to wciskał mi te swoje paluchy w brzucho...niemiłe bardzo.... i najgorzej to wspominam.
Ech oni nic n ie mówią...bo dla nich to oczywiste...tylko po co nam fundować takie atrakcje...ja osobiście wolalabym wiedzieć wczesniej-dobrze ze jest to forum,bo wcześniej nie mialam zielonego pojęcia,a tak dziewczyny są świadome

hej dziewczyny :)
ja spałam nawet ok, tylko pobudki na siusianie
wstalismy przed 7
wyprawiłam chłopców do przedszkola i pracy :)
zaraz na jakies małe zakupy muszę sie wybrać, ale coś nie mogę sieć zebrac :)

damquell moje dziecko to chyba anioł (poki co),bo nie daje mi aż tak popalić....ale pewnie jak już będę w takim terminie jak Ty to w brzuchu będzie rewolucja.
Kochana tak patrzę na twój termin, że to lada chwila....
A wiesz że to sprawa bardzo indywidualna. Może zależy od ułożenia? Może od charakteru maluszka? W pierwszej ciąży miałam ciągły stres bo Anka się wcale nie odzywała. Przez dwa miesiące jeździłam co drugi dzień na KTG bo nie czułam ruchów. Myślałam że to śpioszek taki i nie lubi się ruszać - a tu zonk! Urodziło się dziecko sowa, co ani w dzień, ani nocą nie spało.
Teraz w brzuchu mam takie rewolucje że nie wiem kiedy to maleństwo odpoczywa. Śmieję się że skoro będzie miała odwrotnie imię to i charakter będzie odwrotny :))))

A przedwczoraj byłam u koleżanki na baby-zlocie. Maluszków było mnóstwo - a mój Tymek zakochał się w dwuletnich bliźniaczkach. Cały czas się nimi opiekował i był zachwycony. Wieczorem wycałował mnie po brzuchu i mówił że już nie może się doczekać siostrzyczki, bo chce się nią już zajmować. Och, anioła mam w domu :) Przynajmniej jednego - bo Ania jest zbyt egocentryczna by się tam przejmować tym co jest poza nią ;)

Witam :)

Ja przespalam cala noc i na siku dopiero rano wstalam ;) Az sie dziwie ze ostatnio w nocy nie wstaje. Tyle, ze tez mniej wieczorem pije ostatnio, moze dlatego.

Martusia gratuluje udanej wizyty i coreczki :-D

Ja nie pamietam , zebym sie trzesla po porodzie... Za to pamietam, ze energia mnie rozpierala jak juz urodzilam i chcialam wszedzie biegac na nogach a polozne upieraly sie ze na wozku mnie zawioza :-D
Brzuch po urodzeniu mialam jak w 6 miesiacu ciazy ;) , ale ja bylam zachwycona ze wreszcie moge spac na plecach :)

Moja corcia nie szaleje tak jak Wasze maluszki :-D Kopie, ale nie budzi mnie to w nocy. Jedynie czasem troche meczy mnie jak leze i po biodrze mi jakby skacze, czuje takie gilgotanie na kosci biodrowej ;) Ale nie wiem jak to robi, bo niby glowka w dol juz jest...

hej dziewczyny :) my juz po sniadanku :)
gabrielle -- a no własnie zostało dla Tomcia dalej ze sie tak słucha :) mam nadzieje ze mu nie minie juz:)... ja tez miałam taką trzesiawkę ( po CC) popprzykrywali mnie.. i koc elektryczny dostałam... grzejnik obok na fula.. a ja tak sie trzesłam.... uczucie pustki w brzuchu tez miałam.. a brzuch to w sumie w łozku mi nie przeszkadzal ale jak poszłam z M pod prysznic.. to... nawet nie do opisania jak sie poczułam.. jak Go zobaczyłam.. Fuuuj... M mnie pocieszał... ale widok dla mnie był normalnie obrzydliwy na szczescie.. juz w domku ... wygladał lepiej.. i pozniej tez niczego sobie.. wiec teraz pewnie te uczucie nie zaskoczenia na widok brzucha chyba nie wystąpi u mnie..
carri --- ciesze sie ze z dzidzą wszytsko wpoządku... duzo odpoczywaj.. te plamienie to moze wina tej infekcji
niestety to prawda ze w szpitalu nic Ci nie powiedzią .. jak bys była jakims głupikiem ...

marta -- gratulacje Córci!!!! teraz tylko szleć po sklepach w poszukiwaniu tych wszystkich sukieneczek :d

u nas pogoda znosna.. troche szaroo... ale za to ciepło :)

madlene -- ja akurat jak kupywałam dla Tomcia pieluszki huggies.. to w promocji była paczka chusteczek.. to odłozłyłam dla Kuby :)
ribi-- duzo zdrówka!!!

gabriella - już zrobiłaś obiad i sałatke? wow! ja dopiero meiso wyciągnęłam z zamrażarki...

ja dopiero wyszłam spod prysznica - dzisiaj była ciężka kapiel - golenie:/ nogi i paszki - jakos poszło, ale bikini - to było jak maraton:-D tak się zasapałam, że aż mi się słabo zrobiło... a dodatkowo się zacięłam - bolało jak nie wiem co (w końcu tam wszystko ukrwione). teraz leżę z laptopem i odpoczywam po tym wysiłku fizycznym:-)

jakby ktoś poczytał jak marudzimy to by powiedział, że jakieś babulki 80 letnie pisza:) a to ciężarne. Ja myślałam, że uczucie zmęczenia, bóle pleców mnie miną atutaj niestety....

gabriella Ty to taki perszing jesteś.....ja się zastanawiam co dziś na obiad zrobić a Ty już zrobiłaś....i ochotę na sałatkę mam chyba się zmobilizuję i zrobię:)

ja póki co leżę na kanapie i odpoczywam po nocy....:)
klaudoos dziś mam taniec brzucha, narazie mam chęci iść ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu:)

reklama
chyba nam wolno trochę pomarudzić :-D w końcu jest nam juz ciężko na tym etapie ciąży ;-)
cudowne uczucie jak ma sie małą istotkę w brzuszku, ale te dodatkowe kilogramy robią swoje :-)

Do góry