reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

a ja poszłam na pocztę wysłalam L-4 i wróciłam,bo jakoś zmęczona jestem a jeszcze na taniec brzucha bym chciała iść....

klaudoos lędźwia nadal bolą ale staram się leżeć z poduszką pod plecami....dziś idę na taniec więc może trochę pomoże i się wzmocnią mięśnie...

biala dzięki za info za chwilę poczytam....u mnie to widocznie tak książkowo 29 tydzień i ból :)

moniaivoy skoro trzeba się oszczędzać to wypisz wszystkie obowiązki domowe i rozdziel albo odrazu przekaż mężowi:) niech się chłopak stara:)

A ja właśnie zrobiłam sałatkę jarzynową....wyszła super tym bardziej że to chyba pierwsza taka sałatka w moim życiu....taka ze mnie kuchareczka:) Zjadłam i teraz się "przyswaja". I niestety dostałam roachunek za energię. Mam niedopłaty 200 zł a nowe prognozy będą na 116 zł i 128 .... ale jak się więcej siedzi w domu to się więcej zużywa....

reklama
Ja na chwilę, jem teraz grysik, potem będę się szykować do gina - pogoda okropna

Odezwę się jak wrócę i napiszę co i jak

moniaivoy to fajnie, ze z dzieckiem ok, ale Ty wypoczywaj kochana, skoro miękka szyjka to nie ma żartów, będzie dobrze - zobaczysz

KLAUDOOS
tak czytam i dokładnie nie wiem ale coś "czuje", żeś kumata w temacie. Pielęgniarka? połozna? Doktor?
a tak serio to ja "skoro bardziej kumata jesteś" z pytaniem???
Poprzednio wyszło z moim porodem jak wyszło, na żadne lewatywy itd. czasu nie było. Nawet w szpitalu :(
a Ty piszesz o tych jakiś czopkach

powiedz mi czy można przed porodem sobie taki jeden-dwa zaaplikować zamiast tej lewatywy aby nie mieć potem niespodzianek wstydliwych i smrodliwych
hihiiii

gabriella- konczylam fizjoterapię i edukację elementarna i oligofrenopedagogike (zatem duzo sie dowiedzialam ze studiow jak i z praktyki zawodowej)

jesli chodzi o czopki- generalnie zaleca sie wkladac na noc i wtedy rano ladnie wszystko wychodzi- wtedy lewatywy nie trzeba. w szpitalu daly mi tez do wyboru lewka albo czopas, lewatywa dziala szybciej!
natomiast ja aplikuje czopka i dlugo nie wyytzrymam, no bo takie dziwne uczucie;) wiec po kilkunastu sekundach- do 3 minut ide na kibelek i zawsze "cos" wyjdzie.. jesli dasz rade wytrzymac noc (moj maz dal rade) to wtedy lewatywa w sumie niepotrzebna.
u mnie moze by poskutkowaly 4 podejscia-- czyli 3 razy ide od razu a 4 na noc i powinnam wytrzzymac. wiec mozesz tak sprobowac..
czopki sa taniutkie 3,5 za 10szt ja kupuje tygodniowo 1-2opakowania, moj maz twierdzi ze jestem uzalezniona, ale gin mi tez polecil przy zaparciach bym nie parla na kibelku;)

Dziewczyny powiem wam szczerze, że ewatywa wg mnie nie jest taka straszna jak nam się wydaje. Ja miałam robiona na porodówce i dla mnie to super oczyszczenie organizmu. Po porodzie jak miałam zaparcia to kupowałam sobie jednorazowe zestawy do lewatywy i kilka razy robiłam. Super. Czułam się taka lekka :)

ribi- jak bedziesz miala rozwarcie juz na chyba 7cm jak przyjedziesz;D to nie zdaza Ci zrobić;)
ja tez jestem za lewatywa- ale nie na samolocie! matko pamietam w szpitale jak babki nie zdazyly z niego zejsc i wszystko brudne;)
ja uwielbam sie oczysczacwiec juz sie nie moge doczekac jak mi zrobia, tylko ze do tego gratis skurcze to ja dziekuje;)

musze poszukac te jednorazowe zestawy- zajawilas mie joasiu..

ja zaraz sie zbieram, wyjde z psiura i pojade po meza na skm i wtedy na usg

klaudoos tak czytam co ty piszesz i aż mi się śmiać chce bo piszesz o tej lewatywie jakby to był prezent pod choinką:)
Ja nie miałam nigdy robionej lewatywy ale myślę, że lewatywa tak oczyszcza organizm że czopki nie dadzą aż takiego efektu....krępujące gdyby jednak coś śmierrdzącego wyszło w trakcie porodu....tym bardziej, że chcę rodzić z mężem a poza tym wszyscy do okoła....

dziewczyny ja tez mysle, ze lewatywa nie taka straszna...nigdy nie mialam ale przed porodem bedzie chciala....tak mysle...a na zaparacia moja ginka polecila mi wczoraj xenne w tabletkach.

reklama
ribi- no smieszne to moze byc ;) my z moja kumpela mamy "bzika" na punkcie opróznianai sie- juz sie nie moge doczekac jak przestane karmic piersia i wezme bodypure serie na oczyszczanie! :)

poczytalam o lewatywie- ale nie sama w domu nie zrobie;) zwlaszcze ze to cos trzeba wlozyc na 8cm <szok> o nie nie!

dobra ide podtegowac ryjek, wyjde z psem i jazda! trzymajcie kciuki aby maly byl zdrowy i wymiarowy :) (czyli waga i wzrost w normie a nie maly michellin)

Do góry