reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Czesc dziewczyny tak czytam o waszych babelkach a ile maja juz cm wiecie moze czy tylko wage wam podaja?Bo Ja bylam 1 listopada u poloznej i ona mi wpisala ze ok 30 cm i tak mysle czy to juz cm mojego babla czy on taki duzy?Tzn podkreslala ze duze dziecko no ale juz 30 cm?Jestem w szoku.A co do witamin wy tak piszecie ze kobiety duze dzieci po nich maja no trudno JA i tak je biore bo widze roznice w sobie tzn ze np nie gubie wlosow wcale a podczas mycia to doslownie z jeden wyleci a tak to potrafie garsciami wyciagac wiec trudno ja biore mimo dobrych wynikow. Dzisiaj rzeczywiscie malo was od rana o tej porze to juz zawsze musialam duzo nadrabiac zeby wiedziec co u was.Chyba na zakupach wiekszosc siedzi:)

reklama
hej dziewczynki, witam sobotnie

mam mały problem, dokucza mi swędzenie w tamtym miejscu. :dry: Gin. mówił, że po antybiotyku może się COŚ pojawić, niby biorę osłonowo ale trochę się martwię. Chyba będę do niego dzwonić......

Mam do Was jeszcze jedno pytanie
jak się zapatruje na dłuższe podróże autem na tym etapie ciąży? W przyszłym tygodniu mój mąż ciągnie mnie na kilkudniowy wypad do Wrocławia. Z mojego miasteczka to ok. 9 godzin jazdy. Z jednej strony chciałabym ale trochę się boję.......

gabriella ja nie biorę witamin i to wcale nie jest nieodpowiedzialne...z resztą wczoraj na SR położna mówiła, że już się odchodzi od brania witamin chyba, że ma się złe wyniki a ja mam dobre. Jedyne co biorę to magnez i Biofer folic.
Co lekarz to inna teoria:)
ja też witamin nie biorę, morfologię mam bardzo dobrą więc po co dodatkowo się czymś szprycować?

hej klaudoos!! miło mi ,że się martwisz:*:*:*, ze mną już okej, poobserwowałam i okazało się ,że to tylko jednorazowe, prawdopodobnie po luteine, lekarz powiedział:) nie mam żadnych bólów i skurczów też, także leki działają odpowiednio:) mała szaleje już od ranka chyba po kakao:p
no to dobrze, że na strachu się skończyło. Pewnie poodpoczywasz sobie dziś trochę?

klaudoos wow :szok::szok::szok: blisko coraz bliżej!! a brzuszek Ci się obniżył?

Ja biorę to co mi przepisał lekarz i nawet jak wszystko jest dobrze to nadal biorę
teraz tylko Prenatal Complex 1 raz dziennie

klaudoos nie strasz nas kochana wytrzymaj jeszcze troszkę
A chłopaki właśnie często wcześniej wychodzą, a dziewczynki są w terminie albo po...
U wszystkich moich koleżanek i znajomych się to sprawdza - a trochę ich mam

no a wątek rozpakowanych trzeba fakt powoli założyć - niech sobie czeka , ale oby się do grudnia nie zapełnił

fogia- kup clotrimazolum czy jakos tak i lactacyd plyn z ph 3,5 taki dlugi!
wiesz co ja ogolnie brzucha ciazowego nie mam, troche mi wywalil pod piersiami ale od pepka mi wisi sadelko- jest to skora po odchudzaniu + ciecie i jako tako wydaje mi sie ze sie nie obnizyl. nawet nie bede wiedziala kiedy sie obnizy bo mam za duzo sadelka:( ale wiem ze czopus moze dlugo odchodzic wiec wiem ze to nie bedzie lada dzien. mysle ze jeszcze jakies 5 tyg pochodze. ale od poczatku grudnia robie wypedzanie malucha z brzucha;)

fogia- kup clotrimazolum czy jakos tak i lactacyd plyn z ph 3,5 taki dlugi!
wiesz co ja ogolnie brzucha ciazowego nie mam, troche mi wywalil pod piersiami ale od pepka mi wisi sadelko- jest to skora po odchudzaniu + ciecie i jako tako wydaje mi sie ze sie nie obnizyl. nawet nie bede wiedziala kiedy sie obnizy bo mam za duzo sadelka:( ale wiem ze czopus moze dlugo odchodzic wiec wiem ze to nie bedzie lada dzien. mysle ze jeszcze jakies 5 tyg pochodze. ale od poczatku grudnia robie wypedzanie malucha z brzucha;)

Kochana pamiętaj jesteśmy z Tobą - trzymaj się
niedługo już zapomnisz jak to jest ten ciężar nosić i będziesz lekka i szczęśliwa :-D
Tylko obyś się spakować zdążyła!

fogia ładny avatarek ;-)

Witam kochane dziewczyny:-) zlądowałam na weekend do domu, aby trochę pobyc z moim;-) no i pewnie ten tydzień posiedzę już w domku, tym bardziej, ze we wtorek mam wizytę u ginka.
klaudoos trzymaj się kochana
Jak odpalałam dzisiaj kompa to zastanawiałam się czy już ktoraś z nas urodziła, bo w sumie to już teraz naprawdę każdej z nas bliżej niż dalej - a zatem pomysł z nowym wątkiem jest świetny.
Trzymajcie się, zajrzę tu poźniej io dokładniej poczytam co u was słychac.

Witam kochane dziewczyny:-) zlądowałam na weekend do domu, aby trochę pobyc z moim;-) no i pewnie ten tydzień posiedzę już w domku, tym bardziej, ze we wtorek mam wizytę u ginka.
klaudoos trzymaj się kochana
Jak odpalałam dzisiaj kompa to zastanawiałam się czy już ktoraś z nas urodziła, bo w sumie to już teraz naprawdę każdej z nas bliżej niż dalej - a zatem pomysł z nowym wątkiem jest świetny.
Trzymajcie się, zajrzę tu poźniej io dokładniej poczytam co u was słychac.

Fajnie że napisałaś.... trzymaj się i nie spiesz z porodem hehehe :-)

kiedyś mi gin. powiedział że i dzieci i my tyjemy "więcej" od...witamin!!! dla kobiet w ciąży!
gdyby się tego nie brało mniej "można by było utyć"
ale nie brać jest ciut nieodpowiedzialnie :*

ja tez witamin nie biore.. ale morfologie i wszystkie wyniki mam ksiązkowe.. pozatym moja gin sama mi powiedziała bym nie bral( przy poprzedniej ciazy strasznie wymiotowałam.. ) i według niej mogło to byc spowodowane duzą ilosc witamin... ale w tym ze sie tyje cos jest przy Tomku przytyłam około 16 kilo i to w ostatnich miesiacach.. bo od maja do sierpnia to tylko kibel tuliłam.. a teraz na plusie mam dopiero 3 kilogramy
a ja wcozraj umierałam.. tzn.. cos mnie bolało pod pępkiem... jak by mi skóra pękała.. albo ktos nozem przecią :( do tego bolało mnie po prawej stronie w pachwinie.. a no i mam juz skurcze przepowiadajac

Kasia ---eh pamietam Twoją sytuację i dalej trzymam za Ciebie kciuki .. jak chcesz pogadac zawsze mozesz sie odezwac do mnie na PRV

Fogia -- dla mnie ekspresowo na zgage pomaga mleko..

a ja dzis na obiadek robie krupnik i mielone :)

a tak wogole to wypadałoby sie przywitac:) a wiec Witam się przy sobocie :)

ja tez witamin nie biore.. ale morfologie i wszystkie wyniki mam ksiązkowe.. pozatym moja gin sama mi powiedziała bym nie bral( przy poprzedniej ciazy strasznie wymiotowałam.. ) i według niej mogło to byc spowodowane duzą ilosc witamin... ale w tym ze sie tyje cos jest przy Tomku przytyłam około 16 kilo i to w ostatnich miesiacach.. bo od maja do sierpnia to tylko kibel tuliłam.. a teraz na plusie mam dopiero 3 kilogramy
a ja wcozraj umierałam.. tzn.. cos mnie bolało pod pępkiem... jak by mi skóra pękała.. albo ktos nozem przecią :( do tego bolało mnie po prawej stronie w pachwinie.. a no i mam juz skurcze przepowiadajac

Kasia ---eh pamietam Twoją sytuację i dalej trzymam za Ciebie kciuki .. jak chcesz pogadac zawsze mozesz sie odezwac do mnie na PRV

Fogia -- dla mnie ekspresowo na zgage pomaga mleko..

a ja dzis na obiadek robie krupnik i mielone :)

a tak wogole to wypadałoby sie przywitac:) a wiec Witam się przy sobocie :)

a z tymi witaminami niekoniecznie tak jest
moja koleżanka brała witaminy , ale tylko wtedy jak jej się przypomniało....
nie uważała, żeby to było potrzebne
a przytyła 20 kilo za całą ciąże - mi mówi, że ja jestem tak samo gruba jak ona... to mi humoru nie poprawia

reklama
fogia na to swędzenie kup sobie lacibiosfeminę ja biorę, bo lekarz mi zalecił jak chcę chodzić na basen. Brałam od samego początku ciąży teraz przestałam bo póki co na basen się nie wybieram. Skoro będziesz we Wro to może jakaś kawka?:) Z drugiej strony 9 godzin jazdy może być ciężkie,bo non stop ta sama pozycja....ale jak przyjedziesz z Fifim to polecam aquapark napewno Wam się spodoba:)

gdynianka dawno ię nie było....witamy poraz kolejny na forum:)

A ja posprzątałam teraz siadłam bo moj synek zaczął intensywną gimnastykę w brzuchu....

Do góry