reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

dziewuszki my z psiura idziemy spac;) zapomnialam zapytac gina czy herbata malinowa faktycznie wzmaga skurcze, bo jak ja pije to mam non stop;/
tak wiec jak napisalam ide spac;) a co to oznacza na BB?? ZE NIE MACIE TYLE PRODUKOWAC POSTÓW!!! chce byc na biezaco;)

reklama
dzień dobry słoneczka :-)
Ja dziś też obudziłam się opuchnięta: dłonie i stopy. I tak od ok. 2 tygodni co rano. Zastanawiam się czy nie ściągnąć obrączki, jak mi troszkę palce sklęsną, bo później może być jeszcze gorzej :-(
W ogóle coś słabo spałam i dopiero nad ranem łapię jakiś mocniejszy sen.
Zmykam na śniadanko i zbieram się do Krakowa - przynajmniej pogoda przecudna :-) Odezwę się po powrocie. Miłego dnia wszystkim

A ja w pierwszej ciazy problemy z szyją a teraz na razie ok....odpukać:-)
dziś mam wizytę u ginka na 16stą(z resztą jak mi się pójdzie tak mnie przyjmie:) )
Klaudoos-To super ze wizyta ok.pocieszę Cię ze dziś tez pewnie mnie czeka samolot...więc tez będę zasapana...h e he.i wazenie:)

Dowiedziałam się od znajomej co mnie miesiąc nie widziala ze zeszczuplałam...ciekawe....a znów mam faze na lodowkę o każdej porze:-)
Martwię się czy szyjka się nie skrócila i czy trzyma....zawsze się martwię co wizyta.
Maleńka wczoraj dawała czadu...i w szyjkę i w brzuch....i na pęcherz tez,bo chciało mi się siusiu,poszlam a tu nic...i tak ze 3 razy.W szyjkę to tak ze az przystanąć musiałam i wygiąć się do przodu.....oi bolało jak diabli.
Rozstępów świeżych jeszcze nie mam,ale to pewnie dla tego ze brzucho mniejsze,jak poprzednio a skóra juz była rozciągnięta.

Właśnie był listonosz i przyniósł Mi pampersy te z drugiego zamawiania:)

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny nareszcie mi sie udalo was nadrobic.Po powrocie jak zaprowadze synka do przedszkola pierwsze co robie siadam i czytam was ale rano zawsze mi to zajmuje z 15 minut tyle piszecie ze szok.JA tam o szyjke sie nie martwie czy sie skraca czy nie bo w uk wcale tego nie badaja zero badan ginekologicznych mierza tylko cisnienie mocz badaja i krew i na kazdej wizycie sluchamy serduszka.A co do puchniecia Ja w pierwszej ciazy w 36 tygodniu wyladowalam w szpitalu wlasnie z tego powodu i nazwali to lekarze wlasnie zatruciem ciazowym a nogi to mialam tak spcuhniete ze jak lekarz dotknal mi palcem to mi dziura zostala i z samego rana taka banka bylam.No i to byl moj pierwszy pobyt w szpitalu i w dodatku na sylwestra ale bylo zabawnie bylo 6 ciezarowek na sali i normlanie o polnocy wypilysmy szampana wiec to byl moj wyjatkowy sylwester w nietypowym miejscu.To jak juz nadrobilam ide zjesc plesniaka ktorego wczoraj upieklam i wskocze do lozka bo mam okazje sie przespac jak jestem sama.A u nas dzisiaj -1 a Ja i tak cala spocona ale juz mniej pisalam kiedys ze ma z tym straszny problem maz sie o mnie martwi ze marzne ze trzeba wreszcie kurtke kupic ale ja mu tlumacze ze w bluzie sie poce wiec kurtka odpada chyba naprawde do konca ciazy bez niej przechodze skoro tak sie poce tylko troche glupio bede wygladac jak przyjdzie -10 bo pewnei wtedy bedzie dla mnie idealnie :)

Cześć
ja wstałam z okropnym bólem nogi - taki jakby skurcz, ktory trzyma mnie od wczoraj wieczorem , tylko teraz się nasilił
miałam takie bóle zawsze przy okresie i jedyne co mi pomagało to spanie z gogami w górze :sorry2: więc potem chyb się położę, najpierw was podczytam

biorę się dzisiaj za czyszczenie wózka i mam troszkę roboty w domu, więc nie wychodzę i gdzie z taką obolałą nogą
.............................................................
-witam nową mamusię

aniwar
fajnie ,że dogadałaś się z tymi znajomymi i już wiesz jak to jest z łóżeczkiem

martusia, gabriella dajcie znać po wizycie co i jak :tak:

klaudoos - odpocznij sobie , mamy nadzieję, że nie będziesz musiała już się tam męczyć bidulko nasza

idę robić śniadanko :-)

madlen - ja urodziłam 1 dzień po terminie, wody były OK, ale synkowi też schodziła skóra płatami z całego ciała, przez jakieś 2 tygodnie po porodzie, no i miał potówki na nosku

Dzień Dobry:) Jeśli chodzi o mnie to wogóle się nie wyspałam, juz od tygodnia budze sie kilka razy w nocy:( I to siusianie co pol godziny doprowadza mnie do szalu :p:p Wizyta u ginekologa dopiero pod koniec tygodnia - zobaczymy co powie:) termin mam na 11 stycznia a moj chlopak kurcze pojechal na 4 tygodnie do pracy ;((( Mam nadzieje ze w tym czasie wszystko bedzie w porzadku bo D strasznie panikuje, wystarczy ze brzuch mnie lekko zakluje bo dzidzia kopie:) ja sie smieje a on przerazony:p I cięzko mi troszke bez niego bo juz powoli zaczynam ba sie porodu... moze nie tak bólu tylko tego pobytu w szpitalu i tego co bedzie potem:( Cóż jak narazie ide poprawic sobie humorek przeglądaniem ciuszków, dostałam od siostry 3 worki :) Buziaczki Milego Dnia:*:*:*

jestem w drugiej ciąży (teraz to 33 tydz.) i dopiero dziś w nocy się dowiedziałam co to jest nie spać - kręcić się - nie móc się ruszyć itd.

też tak macie że jak się Wam już tak bardzo w nocy siku chce to ledwo możecie wstać? ledwo iść? tak mocno "boli"???
pierwszy raz tak mam
szok

dam znać po wizycie, co i jak

pamiętam, że z Kają miałam krótką miękką szyjkę i rozwarcie na 1centymetr ... i tak chodziłam z dobry miesiąc-dwa???
termin miałam na 21 marca
urodziłam 26 marca

koleżanka wszystko miała twarde zamknięte i bum na dwa tygodnie przed terminem po prostu zaczęła rodzić

weźmy Dziewczyny pod uwagę, że nasi lekarze też się mylą i mogli terminy po prostu źle wyliczyć :p

Nikt nie jest nieomylny i nawet najlepszy lekarz może mieć pomyłkę

Ja pomimo to kurczowo się trzymam tego 24 stycznia :-)

Dziewczyny nie wiem czy możemy używać maści LIOVEN
któraś z Was chyba używała - ja już nie wyrabiałam i sobie nóżkę posmarowałam i jest lepiej o wiele....
to fajnie bo mam troszkę roboty w domu

reklama
Do góry