reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Dziewczyny u nas taka cudna pogoda i temperatura że od rana aż mi 2 prania wyschły rzekłabym że to wiosna gdyby nie to że...listopad :wściekła/y:

Własnie przed chwilą listonosz przyniósł mi paczuszkę z butelkami, ktore zamawiałam;-) w tamtym tygodniu.

Myśle że udało mi sie je kupic dość okazyjnie bo sa to butle TT, oczywiscie nowe. I tak: mała 150 ml za 16zł a duża 260ml tylko za 14zł:-)

To chyba niezbyt duzo, zwłaszcza za ta większą. Wiecej butli narazie nie zamawiam bo nie wiadomo jak to będzie...

Moj pierwszy synalek w życiu do gębuli nie wziąl butli ani smoka uspokajajacego:wściekła/y:
Byłam więc z tego powodu uwiązana jak pies na smyczy bo tylko cyc sie liczył, i tak do drugiego roku życia:tak:

A teraz juz sie nie dam tak urobic i bedzie na zmiane butla i cyc:-) Mam nadzieje że mi sie uda bo te butelki a właściwie smoki Tommee Tippee maja rzeczywiscie taki anatomiczny kształt, przypominajacy mamusiną pierś i moze dzidzia da sie nabrac od czasu do czasu:happy:

:-)

reklama
Klaudos..-- czemu musisz zrobic Toxo? 3 razy ??... ja miałam skróconą do 1,5cm przy TOmu... i miesiac tak łaziłam..:) kOCHANA CIESZE SIE ZE WIZYTA UDANA.. PRZYSYŁAM MNUSTWO FLUIDÓW BYŚ POCZUŁA SIE LEPIEJ. I DOTRWAŁA DO TEGO 37 TYG.. A PÓZNIEJ WOLA NIEBA...

dzień dobry słoneczka :-)
Ja dziś też obudziłam się opuchnięta: dłonie i stopy. I tak od ok. 2 tygodni co rano. Zastanawiam się czy nie ściągnąć obrączki, jak mi troszkę palce sklęsną, bo później może być jeszcze gorzej
JA OBRACZKĘ JUZ ZDJEŁAM I INNE PIERSCIONKI.. COPRAWDA NIC MI NIE PUCHNIE.. ALE GDZIES CZYTAŁAM ZE MOGE W NOCY SPUCHNAC NAGLE.. I NIECHCE RYZYKOWAC ( ZAKŁADAM OBRACZKĘ .. TYLKO NA JAKIES GRUBSZE WYJSCE:) )

Dziewczyny u nas taka cudna pogoda i temperatura że od rana aż mi 2 prania wyschły rzekłabym że to wiosna gdyby nie to że...listopad :wściekła/y:
Myśle że udało mi sie je kupic dość okazyjnie bo sa to butle TT, oczywiscie nowe. I tak: mała 150 ml za 16zł a duża 260ml tylko za 14zł:-)To chyba niezbyt duzo, zwłaszcza za ta większą. Wiecej butli narazie nie zamawiam bo nie wiadomo jak to będzie...
A teraz juz sie nie dam tak urobic i bedzie na zmiane butla i cyc:-) Mam nadzieje że mi sie uda bo te butelki a właściwie smoki Tommee Tippee maja rzeczywiscie taki anatomiczny kształt, przypominajacy mamusiną pierś i moze dzidzia da sie nabrac od czasu do czasu:happy:
:-)
CENA REWELACYJNA! MÓJ MAŁY DALEJ CIAGA TE BUTLE.. I TYLKO W SUMIE TEJ FIRMY .. INNE MU WŁASNE NIE ODPOWIADAŁY... TERAZ TYLKO DO MNIEJSZYCH SMOCZKI DOKUPIE.. WYGOTUJE.. I MYSLE.. ZE DLA DRUGIEGO IDEALNE BĘDĄ.. CO DO POGODY TO I U MNIE WIOSNA. TERMOMETR POKAZUJE 16 STOPNI W CIENIU !!

GABRIELLE... MARTUSIA.. --- UDANYCH WIZYT ZYCZE!

CLAUDIA4YOU --- SPRÓBUJ ROZMASOWAC NOGE DLA MNIE ZAWSZE TROSZKĘ POMAGAŁO JAK SKURCZ WCHYCIŁ.. ALE TEZ 2 DNI CHODZIŁAM Z BOLACA ŁYDKĄ..

CO DO ZGAGI MI PONAGA TYLKO : ZIMNE MLEKO, MANTI MIENTOWY... ( WZMAGA SKOLEI.. CZEKOLADA.. OSTRE POTRAWY.. .. I JAK SIE OBJEM JAK ŚWINKA :)

A U NAS OK... NOC LIPA.. WSTAWAŁAM CHYBA CO 1,5 GODZINY... TO DO WC.. TO SIE NAPIC.. TO ZNÓW DO WC.. TO DLA TOMKA MLEKO.. TO COS ZJESC.. TO ZNÓW SIE NAPIC... TO ZMIENIC PIELUSZKE DLA TOMKA.. TO ZNÓW DO WC... MASAKRA JAKAS!
POPRAŁAM PIERWSZĄ PARTĘ UBRANEK DLA kUBY ( LEKKO SIE WSCIEKŁAM.. BO MIAŁAM JE W JAKIEJS REKLAMÓWCE U MAMY W SZAFIE.. I NA NIEKTÓRYCH SĄ JAKIES ŻÓŁTE PLAMY.. ( MUSIAŁAM JE WYBIELACZEM POTRAKTOWAC.. I PÓZNIEJ WRZUCIC DO PRALKI.. MAM NADZIEJE ZE POSCHODZĄ ) NA OBIAD ZROBIE POMIDOROWĄ.. A NA DRUGIE NIE WIEM CO.. DZIS KOLEZANKA DO MNIE WPADŁA OKOŁO POŁUDNIA.. NO I JAKOS NIEZDAZYŁAM WYSKOCZYC DO SKLEPU... JAK TOMEK BYŁ Z NIANKA.. WIEC MUSZE SPRAWDZIC MAGAZ( ZAMRAŻARKA)
MIŁEGO DNIA... IDE PODCZYTAC CO NA INNYCH WĄTKACH PISZCZY... NO I DO KUCHNI :)
pS: BRZUCH MI TWARDNIENIE I TO TAK ZE MNE BOLI!!! I BRAK MI TCHU... ALE 18 WIZYTA..

Klaudos..-- czemu musisz zrobic Toxo? 3 razy ??... ja miałam skróconą do 1,5cm przy TOmu... i miesiac tak łaziłam..:) kOCHANA CIESZE SIE ZE WIZYTA UDANA.. PRZYSYŁAM MNUSTWO FLUIDÓW BYŚ POCZUŁA SIE LEPIEJ. I DOTRWAŁA DO TEGO 37 TYG.. A PÓZNIEJ WOLA NIEBA...
no nie wiem pow ze trzeba 3 razy, a ja mowi ze mialam 2 i jest ok, no ale coz mus to mus..

Kochane mamusie, a powiedzcie mi te, które karmily tylko piersia kiedy dawalyscie cos (i co) z butli?

Jak juz pisałam chwilke wyżej, ja byłam że tak powiem "konkretnie udupiona"....Naprawdę!

Dla mojego synka liczył się tylko cycek mamy, jadł z niego, pił, bawił się a potem juz tylko dla zabawy...strzelał mlekiem z niego:zawstydzona/y:

Gdy skonczyl 2 lata, powiedziałam DOŚĆ!!! Ale łatwo nie było- a wręcz katastroficznie!

Dlatego jezeli moge to radzę i przestrzegam zeby jednak chociaz odrobinkę dokarmiac lub np dawac herbatke dzieciaczkowi z butli, bo potem jest lament i dla mamy i dla dzidzi

Przy tym malucha butla pójdzie od razu w ruch,:-D na zmianę z cyckiem:happy:

Moj pił tylko z łyzeczki a potem juz z kubeczka...taki dziad był:-)
:tak:

ja karmilam piersią 8 miesięcy a już w 5 miesiącu podawałam deserki te ze słoiczków a potem próbowałam dawać zupki. wszystko na początku w małych ilościach a potem zwiększałam porcje:)

Klaudos.. a niezrozumiałam.. myslałam ze musisz zrobic 3 razy pod rzad... juz rozumiem,.. porostu miałas 2 wyniki negatywne.. i teraz gin chce sprawdzic.. czy nie złapałas Toxo... co do karmienia czyms innym nic cycem... to ja nie szłam programami zywienia... to znaczy
jak zauwarzylismy z miskiem.. ze Tomek pozera nasze jedzenie wzrokiem i musimy sie od niego chowac( jak m przywózł mi do domu kebaba .. i tomek go zobaczył to normalnie myslałam ze zeszkoczy z rąk i go połknie w całosc.. a jak przy tym krzyczał ze on tez chce.. moja mama musiała z nim wyjsc do innego pokoju zebym mogła zjesc ) w sumie to jak miał 4 miesiace niecałe to mu wprowadziłam marchewke ( ze słoiczka bo te u mojej babci dopiero sie siały ) i pozniej inne warzywa.. chyba jak miał 6 miesiecy to juz jadł owoce, warzywa, zupki jarzynową, z kurczakiem indykiem.. i innymi mięskami.. czasami podjadał to co my mielismy na talerzu... do tego pił tylko wode( co mu do teraz zostało ) bułeczki tez sobie lubił mielisc w wózku.. napewno nie czekałam na wprowadzenie glutenu do ukonczenia 8 miesiaca..
uwazam ze źle nie zrobiłam.. mały je więkoszosc warzyw( nawet rzepe) zupy lubi wszystkie... nieprzepada za mieskiem ( je ale w małych iloscach.. skolei uwielbia Jajko.. ( najpierw jadł tylko na miekko) teraz tylko jajecznice..

karmiłam do 8.5 miesica ( tzn.. jadł rano sniadanko z cyca.. pózniej jakies warzywko.. zupke a obiadek... owocek na podwieczorek... kasze bobovite z moim mlekiem odciagnietym.. i do spania cycek ... a ciagu dnia pijał... wode.. chyba ze miał ochote na cycka to mu dawała,,
pediatra nic nie mówiła na temat czy go zle odrzywiam czy dobrze.. w kazdym razie jak chodzilismy na kontrole to zawsze chwaliła.. ze na wadze przybiera równomiernie tak jak powinno byc.. i ze jest bardzo silny ( ale Tomek jak miał 5 miesiecy to sam siedział.. a jak miał 7 miesiec to juz stał na nózkach.. ) taki był z niego szpuczek ... teraz wazy 12kg..

Ostatnia edycja:
a herbatke koperkowa czy wode czy cos pitnego w pierwszych miesiacach kiedy dawałyscie. bo slyszalam ze jak cyc to nic. A ja bym np. chcialakoperkowa dawac to kiedy moge?

reklama
MOj maly pierwszy kontakt mial z butla w szpitalu bo na poczatku chyba sie nie najadal moim cycem wiec pielegniarki go dokarmialy.Potem kazaly czasami dawac glukoze ale ogolem wlasnie jak sie karmi piersia to nie trzeba nic dawac nawet do picia.Ja tez kupilam mu ta herbatke koperowa od pierwszego miesiaca ale podalam moze ze 2 razy.A potem wlasnie wprowadzilam marchewke ale ja warzywa podawalam z zupy zmiksowane blenderem i stopniowo miksowalam a to z mieskiem i ziemniaczkami sama mu robilam.A jak sie juz zrobilo cieplo w miare czyli ok maja czerwca zaczelam podawac ale tylko na spacerkach rozne deserki ze sloika.A w nocy przestal mi juz jesc ok 5,6 miesiaca zaczal cala przesypiac.I ja wlasnie dzieki temu ze probowalam mu dawac a to lyzeczka a to soczek marchwiowy z butelki nie mialam pozniej problemu z odstawieniem go ale wiem ze dzieci niektore bardzo ciezko jest na butelke przestawic bo moja siostra tez przez to karmila poltora roku.

Do góry