reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

to widzę epidemia RWY KULSZOWEJ mam nadzieję, że to przejdzie,bo póki co daje mi się we znaki.....jakaś masakra. Do dziewczyn, które kłuje w boku (info od położnej ze SR) nogi trzymać trochę wyżej niż tułów i leżeć na przeciwległym boku gdzie boli najlepiej z czymś między nogami np. rogal albo poduszka. klaudoos jeszcze napisała, że basen pomoże (ta która może iść).

Oj my staruszki:)

Ja siedzę na allegro i szukam sprzedawcy żeby zamówić jak najwięcej rzeczy u jednego i zapłacić raz za przesyłkę. Zakupy czas zacząć:)

reklama
Ribi ja bardzo duzo rzeczy kupiłam od takiej babki z Krakowa. Oferuje duży asortyment w swoim sklepie. Zamawiając chyba ze 20 przedmiotow płacilam za przesylke kurierska jednorazowo 12 zł.

Użytkownik-Myszka-Sklep

Polecam:-)

Uciekam koleżanki,
Zajrzę jak wrócę, bo będzie mi trzeba zupkę ugotować zanim się z tamtą koleżanką spotkam

życzę Wam miłego przedpołudnia i jak najmniej bólu ;-)
trzymajcie się

MONIAIVOY - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU URODZIN, PIĘKNYCH CHWIL W ŻYCIU, ŻYCZLIWOŚCI LUDZKIEJ, WIERNYCH PRZYJACIÓŁ, DUŻO MIŁOŚCI
NO I OCZYWIŚCIE ZDROWEJ PIĘKNEJ ALUSI. BY NAD JEJ URODZINAMI I ŻYCIEM OPIEKĘ STANOWIŁ DOBRY I WIERNY ANIOŁ STRÓŻ.

No a skoro już narzekamy - to i ja się przyłączę. Bo normalnie już nie mogę się poruszać, zaraz mi się tak słabo robi, nawet sprzątanie jest związane z ponadludzkim wysiłkiem, dla dzieci nie mam ani czasu, ani cierpliwości. Telewizja mnie nudzi. Dobrze że choć was mam - to jest sobie z kim porozmawiać bo chyba bym tu zgniła, a ileż można czytać. Wczoraj przeczytałam 3/4 książki która ma ponad 400 stron.
Wczoraj aż mąż się ulitował i zabrał za sprzątanie. Do tego pogwizdywał sobie i nie marudził jak zwykle. Strasznie mnie to zaciekawiło - bo zazwyczaj siedzi w fotelu i zachowuje się jakby to on był w ciąży. I nawet skręcił łóżeczko. tak sam od siebie !!!
Dziewczyny - mi już opadł brzuch. Trochę się niepokoję , ale jutro idę na wizytę to sprawdzimy czy wszystko OK.

No a skoro już narzekamy - to i ja się przyłączę. Bo normalnie już nie mogę się poruszać, zaraz mi się tak słabo robi, nawet sprzątanie jest związane z ponadludzkim wysiłkiem, dla dzieci nie mam ani czasu, ani cierpliwości. Telewizja mnie nudzi. Dobrze że choć was mam - to jest sobie z kim porozmawiać bo chyba bym tu zgniła, a ileż można czytać. Wczoraj przeczytałam 3/4 książki która ma ponad 400 stron.
Znowu mam wrażenie, że jestem Tobą, a Ty mną :-D
Wczoraj aż mąż się ulitował i zabrał za sprzątanie. Do tego pogwizdywał sobie i nie marudził jak zwykle. Strasznie mnie to zaciekawiło - bo zazwyczaj siedzi w fotelu i zachowuje się jakby to on był w ciąży. I nawet skręcił łóżeczko. tak sam od siebie !!!
A tu mała różnica - u nas padło kilka niecenzuralnych słów, bo łóżeczko nie chciało dać się tak łatwo skręcić... ;-) Ale początek się zgadza :-D

Moniaivoy - wszystkiego najlepszego :-)

malo spalam w nocy bo malutki sie strasznie wiercil.. wczoraj pupe wystawial:)
dzis mam bole miesiaczkowe- u mnie to jest tak,że co 2gi dzin mam lepszy- dzis jest ten gorszy niestety

A tu mała różnica - u nas padło kilka niecenzuralnych słów, bo łóżeczko nie chciało dać się tak łatwo skręcić... ;-) Ale początek się zgadza :-D
He,he,he... a nie wydaje ci się że faceci nigdy nie dowierzają instrukcjom obsługi? Bo dla mojego to nawet złożenie jajka niespodzianki jest mega-wyzwaniem. Ale łóżeczko już stoi. I nawet obyło się bez rzucania przekleństwami.

reklama
Dziewczyny strasznie Wam wspolczuje tego samopoczucia i rwy kulszowej... Zycze Wam duzo sily!
Ja oprocz tego , ze zmeczona jestem ogolnie /bardziej przez przygotowania do przeprowadzki lub niewyspanie/ to na razie nic mnie nie boli.../tfu tfu , zeby w zla godzine nie powiedziec tego ;)/

Zycze udanych wizyt dzisiaj i jutro rowniez :) Ja tez mam jutro wizyte i usg , ale dopiero wieczorem.

A co do nacinania przy porodzie, to ja juz kiedys pisalam, wydaje mi sie , ze to nie jest najgorsza opcja. Tak jak Gabriella napisala, czasem latwiej jest urodzic i mozna uniknac wiekszych problemow w przypadku zbyt mocnego pekniecia.
Ja nie bylam nacinana i rzeczywiscie mocno nie peklam, zagoilo sie wszystko ekspresowo, problemow nie mialam. Ale moj porod - tzn parcie trwalo 2 godziny... Nie moglam urodzic synka, rowniez ze wzgledu, ze szeroka czescia glowki wychodzil i sie przekrecil troche, no ale moze szybciej bym urodzila gdyby mnie nacieli? A 2 godziny parcia... nikomu nie zycze, mozna sie wykonczyc, naprawde.

Do góry