reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Mam pytanie do dziewczyn, które kupowały łóżeczka z serii Klups a właściwie to przewijaki nakładane na te łóżeczka...Ile macie stópek (takich plastikowych nakladek na srubki) od spodu tego przewijaka? Mi własnie przed chwilka kurier dostarczył taki przewijak i sa tam tylko 2 w jednym koncu a wyglada na to ze powinny byc 4. Nie mam jeszcze złożonego łózeczka i nie za bardzo wiem jak sie montuje ten przewijak i czy brak tych dwóch koleczkow (jesli powinny byc 4) nie bedzie, w jakikolwiek sposób, źle wpływał - znaczy czy nie bedzie mi sie zsuwał z łóżeczka :confused: Te stopki powinny byc na zew czy wew stronie ramy lozeczka?

reklama
Cześć dziewczyny

ach, byłam dziś u lekarza..szyjka miękka 1 cm
mocz ok, mała waży ok 2400,główkę ma bardzo nisko, jak zwykle nie pokazała buziulki i chyba nie doczekam się tego zdjęcia 4D. Kolejna wizyta 9 grudnia, chyba że coś nie tak to gin zaprasza prędzej, ja cały czas mam leżeć i nie przemęczać się by ta szyjka całkiem się nie skróciła.

Zmykam Was czytać moje drogie...

tonia - sąsiadko Ty moja :) nieźle, Ty kochana faktycznie leż i odpoczywaj co jeszcze troszkę ten maluszek Twój podrośnie :)

Ja idę jednak dzisiaj pranko pierwsze dla małego wstawić bo coś mnie świerzbi... Może jutro poprasuję, jak nie będzie mnie tak brzuchol ciągnął :) Będę to robiła z namaszczeniem, uwielbiam te miniaturowe ciuszki :)

Dziękuję wszystkim dziewczyną za opinie, fakt szczepionki mają wysokie ceny i chyba jednak na początek zdecydujemy się tylko na rota, a potem czas pokaże.
ribi- wyczytałam że na pneumokoki po 2 r życia wystarczy tylko jedna dawka.
claudia- nie denerwuj się ja też od niedawna czuje małą nisko i cały czas coś szuka w mojej pachwinie:) mam nadzieję że nigdzie się nie wybiera a wizytę mam dopiero 30:(

joasiab- do jakiej przychodni masz zapisaną córcie? Nie pochodzę z Jaworzna więc niebardzo się orientuję którą wybrać dla dzidzi, a niestety oprócz szwagra nikogo tu nie mam:(

Ostatnia edycja:
Mam pytanie do dziewczyn, które kupowały łóżeczka z serii Klups a właściwie to przewijaki nakładane na te łóżeczka...Ile macie stópek (takich plastikowych nakladek na srubki) od spodu tego przewijaka? Mi własnie przed chwilka kurier dostarczył taki przewijak i sa tam tylko 2 w jednym koncu a wyglada na to ze powinny byc 4. Nie mam jeszcze złożonego łózeczka i nie za bardzo wiem jak sie montuje ten przewijak i czy brak tych dwóch koleczkow (jesli powinny byc 4) nie bedzie, w jakikolwiek sposób, źle wpływał - znaczy czy nie bedzie mi sie zsuwał z łóżeczka :confused: Te stopki powinny byc na zew czy wew stronie ramy lozeczka?
powinny byc 4. bo wtedy przewijak sie nie rusza. ja mialam w zestawie 4 srubki i 4 zaslepki- sama musialam wkrecic i zalozyc..

Cześć dziewczyny

ach, byłam dziś u lekarza..szyjka miękka 1 cm
mocz ok, mała waży ok 2400,główkę ma bardzo nisko, jak zwykle nie pokazała buziulki i chyba nie doczekam się tego zdjęcia 4D. Kolejna wizyta 9 grudnia, chyba że coś nie tak to gin zaprasza prędzej, ja cały czas mam leżeć i nie przemęczać się by ta szyjka całkiem się nie skróciła.

Zmykam Was czytać moje drogie...
Kochana leż!!! odpoczywaj... bedzie dobrze!! niewiele juz zostalo!! wytzrymasz!!

Nadrobiłam...ale Wy dziewczyny piszecie dużo.

Widzę, że tu i kawały można poczytać, fajne i zabawne.

Dziewczyny juz jesteście coraz bardziej zmęczone CLAUDIA, przez to chyba, że rano na czczo to teraz bidulko tak zle się czujesz, prawda, że nie wszędzie na morfologię trzeba być głodnym i spragnionym.

Monia-t jak czytam te ceny obsługi porodowej to aż mi słabo, szok po prostu.

Ewcia, zauważyłam, że Ty z miasta obok, dużo dziewczyn z Grudziądza do was do Świecia jeżdzi rodzić. Ja sama tam się urodziłam, pochodzę zza Przysierska.

Miłego wieczorku Wam zyczę.

Ja już po obiadku,było spagetti boloniese ulubione danie mojego syna.Jutro pewnie coś z mielonego.U mnie pranko dzidzi właśnie się kończy,więc za chwilę idę wywiesić i może jak dam radę to trochę poprasuję.FAJNE KAWAŁY,rzeczywiście taka porcja humoru dobrze robi.

reklama
Ribi, Tosia też sobie upodobała prawe żebra ;-)
monciaa, też mam taki dzień, tragedia... Płaczę o wszystko, siedzę sama w domku, bo małżon na uczelni, z braćmi się kłócę, bo mnie denerwują i w ogóle najchętniej wskoczyć pod kołdrę i przespać ten dzień :-(

My też chcemy wszystko sami sobie kupić, łóżeczko z wyposażeniem mamy, wózek niebawem... Szwagierka nam mówi, żeby rodzice coś zasponsorowali, ale nie chcemy ich obciążać...

Zmobilizowałam się w końcu i poprałam ubranka, cudownie się wieszało te malutkie ciuszki, jutro mężu będzie z żelazkiem szalał :-D

No i Tosia wreszcie się rozruszała, kopie, wystawia kopytka, chyba wyczuła, że mama się martwi, bo przez 2 dni była bardzo spokojna i mało ruchliwa...

Do góry