reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Witam się z wami jak zwykle wieczorową porą:happy:
Dziękuję wszystkim za słowa wsparcia:-)
U mnie dzionek zleciał nawet, nawet, tylko pogoda do du....y;-)

....
poza tym musimy wziąć pod uwagę, że nasze mamy/teściowe chodziły w ciąży dawno temu i wtedy wiele rzeczy było inaczej.
czasem zdarza im się wyrazić swoja opinię, ale jak mówię że np robię usg w 32 t.c. bo to ważne trzecie usg, to nigdy nie negują, nie wtrącają się, pytają raczej z zaciekawieniem....

Kochana ja to rozumiem że one chodziły i rodziły dawno temu. Ale ciężko mi jest zrozumieć podejście mojej teściowej bo po pierwsze pracuje w szpitalu i jak już twierdzi że USG jest szkodliwe to niech dopyta się jakiegoś lekarza jak to jest. Jakoś na wszystkie choroby wie co brać i jak się leczyć a do mnie się czepia o badanie. Po za tym jest druga sprawa, ona trójkę dzieciaczków nie donosiła i mi się wydaje że teraz wiedząc że jest taki sprzęt a nie inny i jeśli jej tłumaczę że badania w danych tygodniach ciąży są ważne to powinna mnie jeszcze podtrzymywać na duchu że wszystko będzie dobrze i dobrze robię że dbam o dobro dziecka. Nawet sobie nie wyobrażam co by było jakbym miała USG co wizytę czyli co miesiąc, ona chyba poszłaby do mojego lekarza i zabroniła mu tego robić:baffled:

aniwar - ogromnie Ci współczuję tych nocnych przeżyć, mam nadzieję że ta nocka będzie dla Ciebie spokojniejsza.

fogia - powodzenia na jutrzejszych badaniach.

martusia29 - martusia staram się to olewać, ale wiesz jak to jest, przykro słyszeć takie rzeczy, tym bardziej tak jak wspomniałam, przy córce też był problem z imieniem.
U nas jest tak że mąż i córa są na "W" więc teraz pora na "M" i będzie 2 x W + 2 x M:-D

A sytuacja w sklepie faktycznie Cię miła spotkała, ja ostatnio byłam na poczcie, cztery babki przede mną i ani jedna nie przepuściła....

moniaivoy i tysia - no to widzę że możemy sobie podać rękę i razem współczuć (ja to mam tylko nadzieję że ja nie będę taka upierdliwa dla swoich dzieci:-D)

claudia - na pewno wszystko gra, trzeba być dobrej myśli, jeszcze kilka dni i wizyta, także dowiesz się co i jak. I trzeba cieszyć się tą końcówką ciąży (Twoje słowa);-):-) Jesteśmy silne - DAMY RADĘ!!!

monia-t jestem w szoku z tymi cenami. Ja rodziłam co prawda 9 lat temu, ale nie narzekałam ani na opiekę, ani na salę porodową czy poporodową, no może trochę na bóle ale to przechodzi;-);-) Ale ja za nic nie płaciłam, nawet za poród rodzinny nie płaciłam. Ceny kosmiczne przynajmniej dla mnie.

A ten pamiętnik - świetny, o reszcie nie wspomnę.. he he uśmiałam się:-D:-D

iwi10 - udanej wizyty

tonia81 - leż i odpoczywaj jak najwięcej, będzie dobrze

to tyle mojego nadrabiania zaległości na dziś, nie daję rady, oczka mi się kleją a tu jeszcze 6 stron... no cóż nadrobię rano. :tak:

Miłych snów

reklama
Witam ciemnym i ponurym rankiem :)
Udało mi się troszkę odespać wczorajszą bezsenną noc :-D
A teraz zmykam na uczelnię, na szczęście zajęcia tylko do 15, później prasowanko...

Miłego i słonecznego dnia Ciężaróweczki :)

I ja witam się z rana:) Już zjadłam śniadanko, za chwilę wypiję kawkę i się trochę wylampuceruję, bo idę na badania:) Mocz i krew. Odrazu podejdę sobie do położnej zapytam o używanie amolu na rwę.

Dziękuję dziewczynki za wsparcie słowne odnośnie tych przygotowań:) już jestem spokojniejjsza:) W grudniu się wezmę za pokoik.

Jutro chyba w końcu przyjdą nam ocieplić ten pokoik dziecka, już tak nas zwodzą, że stwierdziliśmy że kupimy wełnę za swoją kasę i niech przyjdą ocieplić ten pokoik....reszta mieszkania nadal czeka....

blondi fajny pokoik. Już wcześniej pisałam, że widziałam komodę na żywo, faktycznie nie jest jakaś rewelacja ale ja chyba kupię dla Maćka do pokoju. Mój małż trochę mniej zainteresowany zakupem.

Dzień dobry!!:-D

Mąż śpi po nocce, robotnik przyszedł dziś jakich chory (wymioty,, biegunka) i długo nie będzie pracował.. a mi się troszku nudzi..

Pozytywnie nastraja pogoda - u nas słoneczko!!:-)

Cześć brzuszki:)

A u nas jak zaczęło wczoraj padać to do teraz nie chce przestac..

Claudia,
mam nadzieję, że dziś już wstaniesz z dobrym samopoczuciem,

Madzia,
to ciężki przypadek ta Twoja teściowa, żeby wiedzieć lepiej co szkodliwe a co nie od lekarza specjalisty??
Nic tylko współczuć Wam dziewczyny marudzących teściówek...moja na całe szczeście takich zapędów nie ma, bo ja tego już dawno oduczyłam.

Dziewczyny remontujace dziś,
powodzenia i oby mało sprzątania potem było:):)

Dziewczyny na badaniach,
wytrwałości, jeśli musicie być na czczo, trzymam kciuki za dobre samopoczucie i dobre wyniki badań.

póki co, życzę milusiego dnia bez żadnych dolegliwości, dzieciaczki niech się Wam wiercą tyle ile trzeba, nic mniej nic więcej;)

no i wszystkim Wam dziękuję za okazaną troskę..mam zamiar tak jak piszecie leżeć, odpoczywać i co najważniejsze dotrwać do terminu, przynajmniej do końca 38tyg.

cze dziewczynki..
wieczorem nie pisalam bo..
poszlam susiu, wracam.. komp wylaczony a malz lezy jak go Pan Bóg stworzył i usmiecha sie jak głupi do sera wiec same se dokonczcie.. (dzieki Bogu,że szybko poszlo:) )

obudzialam sie 8.40 szybko tableteczki bo zobaczylam ze mezus kupil sniadanko: mandarynki i pączka wiec tylko sie usmiechnelam;)

w sobote malzon wymyslil ze w sobote chce zrobic lozeczko- czyli- wylozyc juz ochraniacze itp.. wiec w sobote wylozymy te rzeczy i posegregujemy pieluchy i kosmetyki.. wtedy zrobie fotke.. choc chcialabym zakupic firanki..
Ribi- tak mnie korci zeby kupic te safari na metry- 2 a'la zaslonki zrobic i je spiac po bokach oknach... chyba po wyplacie sie skusze wiesz..

Blondi- fajny pokoik kolory mi sie podobaja.. ogladalam na gudniowkach 1 dziewczyny pokoik dla córci- oj jak mi sie podobal. kazda sciana inna taki słodki pokoik typowo dziewczecy:)

cze dziewczynki..
wieczorem nie pisalam bo..
poszlam susiu, wracam.. komp wylaczony a malz lezy jak go Pan Bóg stworzył i usmiecha sie jak głupi do sera wiec same se dokonczcie.. (dzieki Bogu,że szybko poszlo:) )

obudzialam sie 8.40 szybko tableteczki bo zobaczylam ze mezus kupil sniadanko: mandarynki i pączka wiec tylko sie usmiechnelam;)

w sobote malzon wymyslil ze w sobote chce zrobic lozeczko- czyli- wylozyc juz ochraniacze itp.. wiec w sobote wylozymy te rzeczy i posegregujemy pieluchy i kosmetyki.. wtedy zrobie fotke.. choc chcialabym zakupic firanki..
Ribi- tak mnie korci zeby kupic te safari na metry- 2 a'la zaslonki zrobic i je spiac po bokach oknach... chyba po wyplacie sie skusze wiesz..

Blondi- fajny pokoik kolory mi sie podobaja.. ogladalam na gudniowkach 1 dziewczyny pokoik dla córci- oj jak mi sie podobal. kazda sciana inna taki słodki pokoik typowo dziewczecy:)

Podaj linka do stronki z tym pokoikiem :)

No to stosunkowo udany wieczór był :) hi hi hi

Witam Was
Nocka w miarę przespana - także ok,
pogoda u nas okropna, dużo chmur jest, a mi trzeba potem na pocztę iść - najwyżej pojadę autobusem

Czuję się już lepiej, oby tak zostało do końca dnia :-)

Jeszcze raz dziękuję Wam wszystkim, za to że mnie wspierałyście - dzisiaj będzie lepiej !!

reklama
Dzień dobry wszystkim mamusiom...Wczoraj nawet się z Wami nie pożegnałam,ale chłopaki przejęli komputer,a już póżniej nie miałam sił.Dziś wizyta u gin,mam nadzieję że wszystko ok.Teraz was doczytam co wczoraj naklikałyście.

Do góry