Cześć dziewczyny, ja dopiero teraz, bo zanim doczytałam, jakie dramaty tu się rozgrywają!...
Trzymam mocno kciuki za rodzące i prawie rodzące i za wszystkie chorowitki
martusia - przyjmij spóźnione, ale najszczersze życzenia urodzinowe
Zobacz załącznik 313190i cieszę się bardzo, ze wróciłaś już do domku z Mają
AsiaK. - fantastyczna wiadomość, że nerki córci są zdrowe
Ja jeszcze
Zobacz załącznik 313190Zobacz załącznik 313190 dziewczyny mam takie pytanie bo slyszalam (ale się nie znam) że można napisać do firmy wniosek o skrócenie czasu pracy np. o 1 godz. tygodniowo i wtedy mamy pewność że nie zwolnią nas przez rok. Ja mam umowę o pracę na czas nieokreślony ale...same wiecie jak to jest. Czy coś mnie chroni? Jak mam się zabezpieczyć żeby mnie nie zwolnili?
Ribi - taki wniosek o skrócenie czasu pracy (zamiast urlopu wychowawczego) trzeba złożyć bodajże do 2 tygodni przed zakończeniem urlopu macierzyńskiego i faktycznie gwarantuje ci to ochronę przez 12 miesięcy. Ja też tak zamierzam zrobić, a pod koniec tego okresu ochronnego zacząć starać się o drugie dziecko. No chyba że Natalia tak da nam w kość, że zmienimy zdanie

Znalazłam odpowiedni art. KP
Art. 1867. Pracownik uprawniony do urlopu wychowawczego może złożyć pracodawcy wniosek o obniżenie jego wymiaru czasu pracy do wymiaru nie niższego niż połowa pełnego wymiaru czasu pracy w okresie, w którym mógłby korzystać z takiego urlopu. Pracodawca jest obowiązany uwzględnić wniosek pracownika.
Ja
po wizycie u ginki. Dostałam wyniki z posiewu i jest OK. Szyjka też w porządku :-) Jednak główka jest troszkę za nisko i powinnam leżeć przez najbliższe 2 tygodnie, najlepiej z poduszką pod pupą, żeby zadziałała trochę grawitacja :-(, a potem "co ma być, to będzie". Biorąc pod uwagę, że wyprawka jeszcze nie gotowa, ani moja torba, to ciężko będzie to zrealizować. Ale mam zamiar bardziej się oszczędzać.
Pytałam ostatnio czy proszek "Biały Jeleń" jest odpowiedni dla dzieci, ktoś coś o nim wie? Muszę się pospieszyć z przygotowywaniem ciuszków