reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczen 2011

reklama
ferulka to życzę Ci żebyś jeszcze pochodziła w ciąży....po poród rodzinny to ważna rzecz....lepiej sie kobieta czuje (chyba)

Hej wam,
Wrocilismy po 13 do domku ze szpitala, zjadlam, poczytalam co u was ale nie mam jakos sily odpisac, wybaczcie.

U nas okej. W szpitalu zrobili mi ktg przy ktorym dzidzia ladnie fikala, tetno w porządku. Jak to jest dziewczyny ze caly ranek mi brzuszek twardnial, na ktg nic, a jak wyszlismy ze szpitala to znowu??? bylam ciekawa na ile % beda- jedyne cos czego nawet nie odczulam widze zapisane na 40%, hmmm. Polozna konsultowala sie z lekarzem czy mnie wyslac na badanie ale nie, bo ktg ładne, skurczow brak. Szkoda bo mialam nadzieje ze sie dowiem cos jak tam szyjka. Mam sie zglosic w poniedzialek jak sie samo nie zacznie...
Ciesze sie ze zobaczylam oddzial. Pierwsze wrazenie bardzo fajne, mili wszyscy i warunki wydawaly sie bardzo dobre. Mam nadzieje ze tak bede zadowolona po pobycie :). Najlepszy byl moment jak obok mnie noworodki przewozili, normalnie od razu mi sie lzy w oczach pojawily hihi...

Trzymam kciuki za dziewczyny rodzące!

Co do temperamentów dzieci to ja wam powiem ze u mnie sie nie zgadza- moja pierwsza corcia byla w brzuszku bardzo spokojna a to maly rozrabiaka co na miejscu usiedziec nie umie i mozna o ADHD podejrzewac ;-)

Ide sie polozyc pod kolderke, musze sie wygrzac porzadnie bo pecherz przeziebilam- masakra, nie dosc ze boli jak siusiam to jeszcze mala mi naciska i jak chodze to tez boli...

Czyli teoria o pełni działa:) ruch na porodówkach!

Miejmy nadzieję, że tak :-D

Nie wiem co mi dziś jest ale śpiączkę mam totalną. Cała noc przespana i jeszcze teraz 3 godziny. Może organizm zbiera siły na poród :-) i się zacznie lada chwila.
Może będę jedną z tych kobiet sprinterek co raz dwa i dzidzia jest ;-)
Jak spałam to chyba miałam bezbolesne skurcze bo w pewnym momencie miałam wrażenie że aż podskoczyłam na łóżku :szok:
Mam cichą nadzieję, że poród będzie szybki bo w sumie zawsze miałam bardzo bolące miesiączki więc jakaś nagroda mi się za to należy :laugh2:
Dziewczyny wrzucajcie jak najwięcej zdjęć do galerii bo wasze maluszki są prześliczne a ja uwielbiam je oglądać. Pozdrawiam

evcia weź urosept i duuużo pij bo musisz wypłukać dziadostwo....ja na święta miałam tę dolegliwość i dopiero jak zaczęłam brać urosept to przeszło....a chyba nie chcesz rodzić i sikać co 5 minut....urospet lekarz pozwala brać:)

reklama
No wreszcie się coś ruszyło. Chyba z wrażenia spać nie będę - zwłaszcza że moje emocje już opadły i teraz pozostało trzymać za resztę styczniówek. Byłam dziś z dzidzią pierwszy raz na spacerku bo pogoda piękna - tak na chwilkę, a pochodziło by się dłużej.
Widziałam babkę w ciąży. I tak mi się jakoś żal zrobiło - fajnie było mieć taki brzuszek. Ale to już ostatni wyskok tej serii w moim życiu i tak mi jakoś tego szkoda. Teraz mi malutka tak szybko urośnie... jak te dwa dranie :)
U mnie położna była raz. Szwy już dawno zeszły, nie krwawię, nie mam żadnych problemów z karmieniem, a z maluszkiem sobie radzę - więc nie ma po co przychodzić. jakbym potrzebowała to mam ją wezwać i już.

Do góry