reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczen 2011

blondi ja mam smoczki lovi i raczej nie chce ich ciumkać....Nie czytaj na necie tylko poczekaj na wizytę, nie ma co sie nakręcać....w końcu Maciuś to silny chłopak dlatego tak wysoko podnosi główkę:)

gogi my staramy sie kąpać o stałej porze ok 19 ale np. dzis zrobiliśmy to wcześniej bo o 18 Maciuś właśnie postanowił iść spać więc przetrzymaaliśmy go do 18.30 i wykąpaliśmy. Nieraz kąpiemy ok 20.
Robiłaś już USG bioderek? Gdzie sie zapisujesz? Podobno państwowo nie ma szans się dostać...czeka się chyba m-c albo dwa.

blondi a od 20 do 22 to co Maciuś robi? Bo my się kąpiemy i idziemy jeść i zasypiamy....aktywność mamy przed kąpielą:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Z tymi smoczkami to tak, jak ze wszystkim - każde dziecko jest inne. Nicole miała NUKa, Madzia miała Aventa, od początku ładnie go trzymała w buzi. Tycjan ma bardzo rzadko smoka, ale mamy z Tommee Tippee.
Obudził się o 18 - cycuś, zmiana pampersa praktycznie na siłę bo spał i mruczał zły, że mu przeszkadzam, cycuś na chwilę i śpi dalej... Kiedy ja go wykąpię, po tych 3 dniach jego szaleństw aż boję się go budzić na kąpiel. Już zrobiłam mężowi kanapki na nockę bo się spodziewałam szaleństw wieczorem a ten pimpul dalej śpi. No to babkę upiekłam nawet, pranie mam zrobione, aż dziwnie się czuję że jestem dzisiaj taka WOLNA :)))

Ribi panstwowo zapomnij, my byliśmy u Michajłowa na Gajowickiej, ponoć najlepszy we wro ortopeda dziecięcy. Jak chcesz namiary to daj znać. Ala ma dysplazję tak jak się spodziewałam i nosi poduszkę frejki. Mam nadzieję, że szybko jej się poprawi.

Claudia super, że jesteś blisko Miśka, na pewno mu się poprawi. A jak z karmieniem, przystawiałaś małego???

gogi prześlij mi namiary na niego. Jutro zadzwonię i sie umówię. Ile czekaliście na wizytę?

dziewczyny w co wasze dzieciaczki są ubrane w domu? Ja zakładam body z dlugim rękawkiem i jeszcze na to pajaca z długim rękawkiem i się zastanawiam czy nie za lekko. Dodam, że temp w domu 20 stopni....

Ostatnia edycja:
joasienka -dziekuje:) za informacje:) jeszcze odezwe sie za kilka dni zeby sie dowiedziec jak wam idzie..
A Ja juz chyba zwariuję zaczyna mnie drapać w gardle i męczyc kaszel ....a w niedzielę Chrzest Malutkiej..... i jak ja się powstrzymam od kasłania:(Czasem jak Mnie zacznie męczyć to kaszle i kaszle i az odruch wymiotny siię uaktywnia:(Porazka po tym lekarzu ,wtedy nie kasłałam chociaz ,,,,,,,,,,,,,,,,i dom pełen gości:( a ja będę kasłać jak jakaś gruźliczka......
Wtedy pomógł mi mucosolvan ale nie wiem czy przy piersi mozna:(więc nie kupiłam......jutro idziemy na szczepienie,więc podpytam doktorke....oby do niedzieli przeszło.
moze niech Ci pediatra przepisze BIOPAROX mi pediatra przepisała i pomógł momentalne.. przenika do mleka ale nie wpływa na dziecko

u nas juz dzieci spia.. męzulek pojechał spowrotem do pracy ... a ja chyba zaraz ide wziasc kapiel i do łozka bo padam na nosek:)

blondi ja mam smoczki lovi i raczej nie chce ich ciumkać....Nie czytaj na necie tylko poczekaj na wizytę, nie ma co sie nakręcać....w końcu Maciuś to silny chłopak dlatego tak wysoko podnosi główkę:)

gogi my staramy sie kąpać o stałej porze ok 19 ale np. dzis zrobiliśmy to wcześniej bo o 18 Maciuś właśnie postanowił iść spać więc przetrzymaaliśmy go do 18.30 i wykąpaliśmy. Nieraz kąpiemy ok 20.
Robiłaś już USG bioderek? Gdzie sie zapisujesz? Podobno państwowo nie ma szans się dostać...czeka się chyba m-c albo dwa.

blondi a od 20 do 22 to co Maciuś robi? Bo my się kąpiemy i idziemy jeść i zasypiamy....aktywność mamy przed kąpielą:)

dokładnie :) karmimy się około 2h zprzerwami na bekniecia i zmiane pieluszki... właśnie teraz go karmię i piszę:)

Ribi - temperature mam 21st zwyczaj na kąpiel podkręcam grzanie do 23st, ubieram tak jak Ty body i pajac, po kapieli skarpety zakładam, to czasem tylko body i spodnie zależy
jaka w dzień tempe sie utrzymuje:)

Ostatnia edycja:
reklama
gogi

dziewczyny w co wasze dzieciaczki są ubrane w domu? Ja zakładam body z dlugim rękawkiem i jeszcze na to pajaca z długim rękawkiem i się zastanawiam czy nie za lekko. Dodam, że temp w domu 20 stopni....

Ribi ja zwykle ubieram body z krotkim rekawem pod pajaca... Albo body z dlugim rekawem a na to takie spiochy bez rekawow, zapinane na barkach. w kazdym razie raczej nigdy nie zakladam dwoch dlugich rekawow na siebie.
U nas temperatura w pokoju ok 21-22 stopnie, staram sie jak najwiecej wietrzyc, zeby do 20 stopni schodzilo.

Do góry