• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2012

Sara, gratuluję awansu męża! Pewnie jesteś z niego dumna? Dopiero zaczął robotę i już go docenili - super!

Właśnie zrobiłam porządki w półkach z ubraniami - letnie rzeczy spakowane i czekają na następny sezon, cieplejsze ale takie w które już nie włażę w oddzielnej torbie - zobaczymy się po ciąży ;)
Ile się miejsca od razu zrobiło. A przy okazji znalazłam parę łaszków, które gdzieś utknęły w zakamarkach szafy i nawet zapomniałam że je mam :) No i perfidnie podmieniłam półki z M. - do najniższej gdzie trzymałam spodnie już się ledwie schylałam. Teraz moje porteczki leżą sobie na wysokości wzroku, a dzielny mężunio niech pełza na czworakach ;)

reklama
Polcia dokładnie :) mój M. po 27 dniach pracy dostal awans :) jestem z Niego bardzo dumna :) moje to takie zdolne i mądre :)) firma wielka i tylko 4 brygadzistów na 4 brygady :) w tym moj M. :)) Jestem przeszczesliwa :)

Cześć dziewczyny brzuchatki:-)

W Krakowie dzisiaj normalnie upał. Moja koleżanka miała dzisiaj wolne, więc spotkałam się z nią i jej Kubusiem na placu zabaw, miła odmiana:-)

Z tą glukozą masakra, ja byłam wczoraj, dzisiaj po południu mam mieć wyniki. A już pojutrze wizyta:-) Namówiłam brata zeby został z Matim, więc będę mogła iść z Ł.

Sarat, fajny masz temat pracy, taki życiowy. I gratulacje dla męża.

Ankaska, trzymaj się dzielnie dla maleństwa. Dobrze, ze poszłaś na tą wizytę. Widać konowałów nie brak...

Ja o ile pamiętam miałam tylko 5 kompletów ubranek, ale też dużo od razu dostaliśmy, więc ciężko powiedzieć. Ale ja zaczynałam praktycznie od 62, choć duże na początku były i podwijałam, Mati rósł bardzo szybko. U nas body się nie sprawdzały, bo mały pupe sobie w nich odparzał. Teraz też będę musiała zapytać położną jak się malucha w zimie ubiera, bo w maju to ubieraliśmy, koszulkę, śpiochy i kaftanik. Ja za to fanką półśpiochów nie byłam, za to rozpinane śpiochy w kroku koniecznie:-)

Anisia ja ostatnio też tylko o słodkim, codziennie chodzę do piekarni i kupuję pączka - nawet dziś przed obiadem drożdżówkę już wciągnęłam ;) I pochłaniam wielkie ilości jabłek!

Co za dzień...
Wybrałam się do laboratorium zrobić krzywą glukozową, no i d...:wściekła/y:
Okazało się, że nie chcą mi go zrobić bez skierowania - takie mają wytyczne. Po co skierowanie skoro i tak za wszystko płacę. Moja pani Gin nie dała żadnego skierowania tylko powiedziała, żeby zrobić. No i muszę do niej dzisiaj lecieć po to skierowanie. Jak do niej dzwoniłam to się zdziwiła, że pierwsze słyszy o jakiś tam wymogach. No i jutro znowu na czczo na badania. A akurat jutro mężuś wyjeżdża na kilka dni i zabiera auto. Czeka mnie rano gonitwa tramwaj-przedszkole-tramwaj-przychodnia- I jeszcze ta glukoza bleeee:wściekła/y:

hej
ja od 6 na nogach i juz zrobilam wszystko co bylo zaplanowane na dzisejszy dzien i sie nudze! :)
zapisalam sie na wizyte w szpitalu na nastepny wtorek i ciekawi mnie czy pozwola mi porodowke poogladac

co do ubranek. ja przy Marcelku mialam kilka 56 i sie przydaly bo urodzilam go miesiac za wczesnie ale nosil je dokladnie tylko miesiac. dzieci bardzo szybko wyrastaja z tych 56cm
teraz zaopatrzona jestem bardziej w 62 i troszke w 68. 68 to tak ok 3-4 mc zycia bedzie brzdac nosil wiec czas bedzie by dokupic. na dzien dzisejszy bym kupowala tylko 62 a inne to jak sie trafi cos w super cenie.
i moim zdaniem wystarczy 7 kapletow (nawet mniej bo i tak pozniej prawie co dzien sie pralke nastawia a to z pieluchami recznikami itp). czyli kaftanik lub body z dlugim rekawem do tego spiochy lub pajace. ja jestem zwolenniczka pajacow rozpinanych z przodu i w kroku a pod spod to kto jak woli czy body czy kaftanik. chyba body wygodniejsze pozniej jak maluszek juz troszke sie wierci.
i do tego ze jest zima to bym kupila z 2 -3 komplety jakis dresikow na wierzch. na samym poczatku to i tak maluch bedzie wiecznie w spiworku czy pod kolderka, ale pozniej to na spiochy ubrac dresik i juz gotowy do wizyty. no i kaftanik na wyjscie jakis cieply czapeczki tip. bo to zima bedzie wiec trzeba dziecia odziac.
do tego skarpetki i jak ktos uwaza za stosowne niedrapki ( ja nie uzywalam)
i najwazniejsze w tym wszystkim patrzcie tylko by bylo latwe do rozpiecia najlepiej by wszystkie guziczki itp byly sprzodu i rozpinalo sie w kraczu, body na poczatek wygodne sa z zapieciem kopertkowym, by nie bylo jakis dziwnych naszywek i wypuklasci na pleckach ozdobnych guziczkow itp. bo maluszek bedzie caly czas lezal jak nie na plecak to na brzuszku i by go nie uwieralo.
i ja tez kupuje tylko i wylacznie 100% bawelne.
a ja kupilam ostatnio w super cenie takie cieplesze pajace z polarka ale to na wierzch zamiast dresikow. jak bedziemy isc na kontrole itp.
dorota oj to moze poczekaj z ta glukoza? nie zaslabniesz jak bedziesz tak nadczo biegac? i masz racje ze co najmniej dziwne ze musza miec skierowanie z koro ty i tak placisz. u mnie by zrobili mi wszystkie badania jakie bym tylkko chciala jak pokaze pieniadze :)

Ostatnia edycja:
Marys chcę (muszę) zrobić glukozę teraz bo w piątek idę do Gin a potem jej nie ma 2 tygodnie.
Co do ubranek - zgadzam się całkowicie - rozpinane w kroczu i na całej długości a na początek kopertowe body. Na rynku jest mnóstwo ślicznych ale zupełnie niepraktycznych rzeczy.
Kieszonkom, naszywkom, dodatkowym guziczkom, kołnierzykom w ubrankach dla noworodka mówmy stanowcze NIE :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry