reklama

Styczeń 2013 :))

Hej Wam :)

Marzenixx Powodzenia dzisiaj:) Ja nienawidzę pogrzebów, bo pierwszy jaki pamiętam to pogrzeb mojej siostry :/ Więc mam "odrazę" do ostatniego porzegnania:/

Green flover No zakupy teraz nie zawsze poprawiają humor, ale fryzjer to co innego, tym bardziej jak się zadowolona wychodzi :D Też za bardzo nie lubię rzeczy na półki, chyba że ktoś wie co chcę bo by mi to coś pasowało do wystroju i to typu ramka na zdjęcia:)

ellise Lilianka bardzo ładnie, ja też chciałam, ale mój się nie zgodził i drugim typem była Julcia i tak już zostało ;) Ja miałam w piątek wizytę i się martwię, chociaż wtedy było wszystko w porządku, bo czuję się strasznie :/ a i co do grupy- ja do Marzenixx napisałam, żeby mi zaproszenie wysłała bo bym chciała i jakoś się tak udało :)

Ogólnie znowu się rozchorowałam, dzisiaj byłam na uczelni, tylko po to, żeby papiery złożyć i poinformować, że raczej cały tydzień mnie nie będzie na zajęciach. Cały kręgosłup mnie boli, głowa pęka, gorączki jako takiej nie mam tylko stan podgorączkowy... A wiatr taki mroźny jakby zaraz śnieg miał spaść, aż nauszniki sobie kupiłam :P Humor też nie najlepszy, a do tego Julka mało co się rusza i denerwuję się przez to, jeszcze dwa dni takiego samopoczucia z takimi bólami to na izbę przyjęć pójdę:/ Bo chwilami się czuję taki ból pachwin i krocza, że się zastanawiam czy wszystko na pewno ok:/ Ale z pozytywów to termometr z lidla kupiliśmy:P i ogólnie w PEPCO dosyć fajny kombinezon typowo zimowy za 50zł znalazłam :D

Zdrówka życzę wszystkim (i chorym i zdrowym, żeby się nie rozchorowały;) i siły na te jesienne dni;)

reklama
Magda_z_UK dobrze,że to jednak "tylko" ta niedoleczona infekcja. Pogoda sprzyja przeciąganiu się przeziębień i chorób, ja się tylko dwa tygodnie zdrowiem nacieszyłam :/ Trzymaj się kochana i dawaj znać co i jak, ale najpierw odpocznij po tej nocy:)

Magda spolczuje nocki, dobrze ze lekarka jakas konkretna. Mam nadzieje ze antybiotyki pomoga, w sumie na efekty bedziecie musieli jeszcze poczekac.
Pasa uzywam tylko w dzien, terapeutka mi powiedziala zeby go uzywac w czasie wykonywania czynnosci ktore powoduja bol np chodzenie, odkurzanie itd. a przy reszcie poprostu robic to w taki sposob zeby sie nie nadwyrezyc np. ubierac sie siedziac a nie stajac na jednej nodze zeby zalozyc spodnie czy skarpetki. A o pas sie zapytaj przy najblizszej wizycie u poloznej, fizjo czy u GP. Niewiem jak to jest w Walii ale u nas jest za darmo, w sumie w Walii tez tak powinno byc bo to czesc UK.

Indziorka zdrowka. Ja 3 tyg temu chorowalam i jeszcze sie nie czuje 100% wyleczona, do tego maly chory wiec ja tylko czekam kiedy mi sie pogorszy. TYlko moj maz jak zwykle zdrowy, ja niewiem jak on to robi ze nigdy nie choruje, jedyne co to mu zimno na ustach wyskakuje.

Moje dziecie postanowilo wywalic wszystkie zabawki z pojemnika na dywan w salonie.. normalnie wyglada to jakby jakas bomba tu wybuchla :eek: zaraz go zagonie zeby to ogarnal.

Dorotqua nie da się przekonać męża do pomocy? Powinien już się przyzwyczajać. Inaczej po porodzie wszystko będzie na Twojej głowie. U mnie też wyprawki praktycznie nie mam. Planuję zacząć od połowy października zacząć. Nie możesz sama kupić jakiegoś ubranka na poprawę humoru?

caroline czasami dobrze poleniuchować trochę :)

Magda_z_uk oby antybiotyk szybko zaczął działać. Wszyscy jesteście wykończeni przez te ataki :-/. Całego pokoju nie będę wyklejać :-) z mebli dokupię tylko komodę. W pokoiku małej mam wbudowaną meblościankę i jak na razie mam zamiar tylko okleić ją. Teraz jest koloru czarnego. Kolor zbyt ciemny dla maluszka moim zdaniem.

Indziorka mój się na Alicję nie zgodził. Powód jest banalny. Jak zobaczył, że Alutka to też właśnie Alicja, to imię przestało mu się podobać.. Julię też mieliśmy na liście naszych typów. Co się dzieje? Przeziębienie nie powinno pogorszyć zdrowia małej Julii. Wygrzej się w łóżku i domowe sposoby na chorobę. Napiszę do Marzenixx potem. Udało Ci się z tym termometrem :-D

natal84 na duszności podobno pomaga pozycja półsiedząca.

EmiliaM też ostatnio mam taki apetyt. Godzinę po obiedzie już jestem głodna. Mi jak na razie to nie przeszkadza :D

aninek chciałbym się nauczyć robić na szydełku :-) fajne rzeczy można zrobić.

ellise Termometr przedostatni, bałam się, że już nie będzie, bo dzisiaj nowa oferta wchodziła, ale jakoś ludzie w Przemyślu nie zwracają uwagi za bardzo na takie rzeczy widocznie :D Ale lepiej dla mnie przynajmniej ponad 100zł nie musiałam wydać :D Jeszcze dramat zaczyna się dziać... Chyba reakcja alergiczna na preparat żelazowy:/ Masakra, jak to się dzieje, że normalnie nic mi się nie dzieje, a w ciąży jakieś schizy:/ Nie wiem czy to moje dziecko takie wybredne, czy mój organizm:/ chyba przestanę cokolwiek oprócz wody przyjmować normalnie:/ Mi zostaje leczenie się herbatą z miodem, sokiem malinowym i cytrynką, apapem, amolem i na gardło tantum verde :D cebuli i czosnku nie przyjmę- bym wymiotowała dalej niż widziała :D

EmiliaM znam te łańcuszki chorobowe :D u mnie przeważnie tata też najzdrowszy zawsze był :D a teraz mój- prawie nigdy się ode mnie nie zaraża- dwa razy w ciągu ponad 3,5 roku (razem mieszkamy ponad półtora;) a co do apetytu... ja się dziwię, że tylko 1,5 kg przytyłam jak na razie w ciąży, ale od wagi startowej dalej jestem parę kilo na minusie :D teraz to bym w ogóle jadła wszystko, a najwięcej frytek- bo nic mi się po nich złego nie dzieje :D a wczoraj sobie zrobiłam sałatkę na szybko z tuńczykiem i szamie ją jak zgłodnieje:P

Kobitki czytam was i siedzę w domku, bo dzisiaj wynurzyłam się z chatki tylko po zakupy i z psiakiem 2 razy na spacerek, bo zimnica mocna.

Indziorka
super imię: JULIA dla córci.

EmiliaM to synuś świetnie się sam bawi :-) widzisz jaki zdolny chłopak. Ja już myślę jak to będzie jak urodzi się mój pierwszy synuś :-) jak to będzie ? hmmm .... :happy:

elisse bierz szydełko i dalej nauczysz się..na youtube są lekcje wyszywania na szydełku :-D

Indziorka -weź wolne i odpocznij...ja niestety muszę przerwać moją podyplomówkę...został mi ostatni semestr,ale skoro jestem uziemiona nic na to nie poradzę...mam nadzieję,że będę miała tyle samozaparcia i zacznę za rok...

Magda - zdrówka dla córeczek! a Ty odpoczywaj i wyśpij się! wiem,łatwo mówić przy dwójce chorych dzieci,ale mam nadzieję,że Tobie się uda...:)

Elisse - Lilianka śliczne imię...bardzo mi się podoba,ale mojemu w ogóle, a do tego kiedyś miałam szefową w pracy o tym imieniu,a nie wspominam jej dobrze więc tym bardziej nie chce się zgodzic...pewnie zostanie Ala :)

cały dzień Was podczytuje,ale dzisiaj miałam jakiś kryzys...niby siedzę od tyg w domu, a złapał mnie jakiś katar...do tego byłam jakaś śpiąca...
szukam też jakiegoś hobby, które mogłabym robić leżąc - czekam na propozycje! :) robienie kolczyków już mi się znudziło, więc myślę o szydełku,ale nie wiem czy dam radę się nauczyć...

a to tak na poprawę humoru ;)

Cytat roku, laureata nagrody Nobla z dziedziny medycyny, brazylijskiego onkologa Drauzio Varella:

" W dzisiejszym świecie wydaje się pięć razy więcej pieniędzy na środki zwiększające potencje i na silikon dla kobiet, niż na lekarstwa przeciw chorobie Alzheimera. Wynika z tego, że za kilka lat będziemy mieli mnóstwo starych kobiet z dużymi cycami i starych mężczyzn z twardymi ch**ami.
Za to nikt z nich nie będzie w stanie sobie przypomnieć do czego im to jest potrzebne!"
:D

reklama
Hej

Dzikei dziewczyny za słowa wsparcia, wiem ze ostatnio mało sie udzielam a mimo wszytsko wy pamietacie o mnie, bardzo wam dziekuje.
Na pogrzebie bylo ok, starałam sie stac zupełnie z tyłu żeby nie patrzec na cierpienie rodziny bo to było nacięższe... mimo wszystko troszke popłakałam ale tylko troszke, starałam sie oszczedzac... dzis wogole smutny dzień, to jeszcze rocznica smierci synka mojej kolezanki wiec myslami byłam tez przy niej...
I tak jakos zleciał, teraz odpoczywam i jak codzien wieczorem popijam ciepłe kakao.....

Buziaki, obiecuje poprawe i bede starac sie was nadgonic, bo narzuciłyscie niezłe tempo ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry