reklama

Styczeń 2013 :))

Witam sie z herbatka. Obudzilam sie o 7 bo mnie glod zaczal meczyc, ale zmusilam sie pospac jeszcze, wiec w sumie wstalam po 9. Ale troche mnie niepokoi, ze coraz czesciej sie budze w nocy i juz potem mam problem ze spaniem.
Magda mam nadzieje, ze Ty sie dzis wyspisz jak nigdy!
Januarka slicznosci te rzeczy na szydelku, ah te zabki przeurocze! Bardzo bym chciala zrobic jakas czapeczke z uszkami, ale narazie robie cos prostszego. No i musze pokupowac wiecej kolorow wloczek. Fajnie, ze Twoja mama robi takie cudenka :-)
Dziewczyny ja nie wiem czy to tylko chlopcy tak daja popalic w brzuszkam, bo moja mala tez wczoraj niezle fikala. Wieczorem ogladalismy horror, a moja cora takie kopniaki dawala - polozylam taka plastikowa zabawke na brzuchu to jak kopala mocniej to az ta zabawka spadala, ale mielismy ubaw :-D
Dorotqua juz nie wiem co Ci powiedziec, czlowieka czasem jest bardzo trudno zmienic, zwlaszcza jak on nie wykazuje do tego ani odrobiny checi. Zycze Ci aby wszystko sie poukladalo po Twojej mysli. Z ta waga dzieciatka to sie nie przejmuj za bardzo, po pierwsze kazde malenstwo rosnie w swoim tempie, a po drugie te pomiary tez nie sa takie dokladne. Moja cora jak narazie ma zawsze takie wymiary jak w suwaczku, a ja jak Was czytam to sie czasem zastanawiam czy nie jest za mala, bo Wasze dzidzie juz takie pokazne. Eh nie ma sie co zamartwiac. Na pewno wszystko jest OK.

Wczoraj mnie chyba po raz pierwszy dopadl ten Braxton :baffled:

reklama
Witajcie dziewczyny :-)

Ale naskrobałyście od wczoraj.

Marta87
cytat poprawił mi humor :-D

Dorotqua musi być jakiś sposób na twojego męża żeby zmienił podejście do całej sprawy. A może po prostu parę dni milczenia i domyśli się, że coś Cię zabolało i zacznie sam pytać. A po tym najważniejsza szczera rozmowa do bólu, że aż mu po piętach pójdzie, że ma dzieckow drodze, a chwilami sam się zachowuje jak dzieciak. Kumple powinni iść na 2 plan, a ty na 1 ! Troszku zdenerwowało mnie to, że on tak Cię traktuje i szkoda mi Ciebie :-( musisz mu pokazać, że z Tobą tak nie można postępować !

- caroline -
ale mi zrobiłaś apetyt na zupkę kalafiorową :-D

januarka taka mama to skarb dla Ciebie i wnuczka :-)
A te rzeczy są boooskie - jak potrafi tak szydełkować to wielki szacun !

Magda_z_uk to już w sobotę zobaczysz swojego szkraba, a ja muszę czekać, aż do przyszłego wtorku. Taka jestem już ciekawa jak wygląda, ile urósł i cio u niego. Ważne, że czujemy ich ruchy. Będę to z pewnością super chłopaki, bo ty też synusia się spodziewasz, prawda ?
A córcia mam nadzieję, że tą noc lepiej przespała niż poprzednią.

Kaja28
to świetnie, że maluszek wariuje u mamuni w brzuszku. Czyli będzie z niego niezły piłkarz, albo tancerz :-D

Marzenixx to najgorsze pogrzeb wujka za Tobą, podziwiam wytrwałości, opanowania w takiej sytuacji, gdzie tu żal bo bliska osoba - jej pożegnanie, a tu musisz myśleć o dobru dziecka.

aninek
nio zajrzałaś wczoraj na bb, tak o Tobie myślałam, że pewnie z mężem super spędziliście ten dodatkowy dzień wolnego... hmmm pizza mniami ... :-)

Ja już po śniadanku i czas posprzątać mieszkanko :-)

Witam dziewczyny po długiej nieobecności domek urządzony więc mogę powrócić do was :-)
Mam nadzieję że u wszystkich z was jest w pożądku i brzuszki rosną. Pozdrawiam was serdecznie

Na odpowiednim watku wrzucilam zdiecia wczorajszych zdobyczy i prezentow dla maluszka :) Nie wiem jeszcze czy uda sie mamie takie cos zrobic ale mowi ze sprobuje bo tez narazie cos prostszego zawsze robila, a butki tak jej wpadly w oko, ze chce sie nauczyc, i zamierza na kursie bardziej doswiadczonych osob popytac jak to sie robi, ja to nawet najprostszej czapeczki bym nie umiala, choc gdy bylam mala to mama mnie szaliki nauczyla takie najprostsze, ale juz nie pamietam z tego nic, nie mam cierpliwosci, choc moze kiedys naucze sie od niej jak tylko bede miala czas :)
Witaj Czarni super ze wlansie skonczyliscie urzadzanie, przed nmi jeszcze duuuuuzo pracy ehm.
Ja tez mam smaki na kalafiorowa, ale dzisiaj chyba szybkie spaghetti zrobie, albo cos szybszego znajde w przepisach :)

ja sie sama nauczylam szydelkowac na podstawie filmikow z youtube :) zawsze mi sie marzylo zeby umiec i to bylo moje postanowienie noworoczne :D ukazalo sie ze dla chcacego nic trudnego, tylko szkoda ze czasu malo bo caly czas pracuje jeszcze, ale jak bylam 3 tygodnie na zwolnieniu to wydziergalam kilka rzeczy, a na poczatku roku swojej bratanicy to jak bede w domu to Wam moge pokazac swoje dziela jak chcecie tu w pracy mam tylko jedno foto - czapeczke misia

Załączniki

• IMG_0283.jpg
    IMG_0283.jpg
    32,9 KB · Wyświetleń: 55
Hej Mamusie :-)

Witam się w ten piękny dzień. Nie wiem jak Wy, ale ja ostatnio mam fazę na spanie. Ciężko mi się podnieść rano z łóżka, chociaż śpię do 8-9, a w dzień drzemkę jeszcze i tak mam. Planuję zrobić kartacze, ale to pewnie jutro. Dziś zmielę sobie mięso i ugotowane ziemniaki, żeby nie stać jutro cały dzień w kuchni.

Magda Mój synuś też ostatnio jest bardzo żywy, własnie jak leże na boku to najbardziej go czuję i też mam wrażenie jakby odpychał się od łóżka.
Ze zdrowiem już lepiej, kaszel niestety jeszcze jest. Piję syrop z cebuli i mam nadzieję, że niedługo mi odpuści.
Pralkę na szczęście kupował landlord, prosty model indesit, jeśli sami byśmy kupowali to pewnie coś innego. Ja zawsze patrzę na zużycie energii, czy jest system "eco" dla programów o wyższych temepreaturach i czy jest opcja prania ekspresowego. Te trzy parameptry są dla mnie najważniejsze. Na szczęście ten indesit ma to wszystko, co prawda jest tylko w grupie A, ale to też dobrze.
Januarka Fotki w takich ciuszkach na pewno wyjdą świetnie :)
Dorotqua Nie martw się tą wagą maluszka, do końca ciaży wszystko się wyrówna i może mieć docelowo 3300 np :)
Odnośnie męża to nie wiem co Ci poradzić. Na Twoim miejscu chyba odpuściłabym na jakiś czas, dla własnego spokoju i przestałabym zwracać uwagę na niego. W końcu zorientuje się, że coś jest nie tak i może się zainteresuje związkiem. Życzę Ci wytrwałości i jak najwięcej spokoju, mimo wszystko.
Aninek Może te nocne pobudki to taki trening przed pojawieniem się maluszka :) Też tak czasem mam, ale głównie dlatego, że zaczynam być głodna np o 3-4 rano.
Czarni Witaj. Gratuluję urządzonego gniazdka! :)
Dotka Zdolniacha jesteś. Czapeczka jest super! Szydełkowanie czy dzierganie na drutach niestety nie jest dla mnie, mam za mało cierpliwości ;)

A gdzie nasza Mamaaga4?

Witajcie dziewczyny :) troche zaniedbuje forum ale staram sie czytac na biezaco wszystko :) a wszystko przezten nasz remont :) lazienka juz prawie gotowa, sufity podwieszane tez dzis poszly w ruch plytki na aneks kuchenny :) juz coraz wiecej :) od 8 dzis musialam siedziec na budowie i czekac na jedego fachowca bo musial nam poprawic elewacje na balkonie,oczywiscie mial byc o 8-30 a przyszedl przed 10 :P oni maja czas :P teraz pranie, obiad i taka zabiegana ciagle jestem :D ale jeszcze troszke :D juz sie nie moge doczekac :)

reklama
hej Kobitki :) ja znów z doskoku ale udało mi się zalogować. Mały dziś szaleje ale wczoraj do południa siedział ciuchutko, a gdzieś wyczytałam że trzeba liczyć ruchy i powinno być 10 na godzinę. Chyba oszaleli ja tak nie mam. Są dni tak jak dziś że cały czas daje znać a czasem śpi i dopiero wieczorem szaleje.
Już coraz mocniej czuję że spotkanie z maluszkiem już coraz bliżej. Dni lecą jak szalone. 23.10 mamy pierwsze zajęcia na szkole rodzenia aaaa to moje pierwsze, więc panika to moje drugie imię.
Mam nadzieję, że tam trochę się oswoję z sytuacją....

edit: już wiem gdzie wyczytałam o tych ruchach... w moim suwaczku ... blondynka ze mnie :)))))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry