• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2013 :))

reklama
Lekarz mi powiedział, że najbezpieczniejszą substancją jest dichlorowodorek cetyryzyny w dawce 5mg. Czyli leki takie jak Zyrtec, Cezera, Amertil i pare innych. Ja biorę akurat amertil, bo brałam go przed zajściem w ciążę. Pomimo tego, że w ulotce jest napisane, że nie prowadzono badań, więc nie zalecają ich zażywania, lekarz powiedział, że wiele testów wykzało, że te leki nie są szkodliwe dla płodu i część źródeł podaje ich umiejscowienie w grupie A, a część B. Z ciekawości pytałam wszystkich 3 ginekologów, u których byłam i wszyscy trzej mówili, że ta substancja nie szkodzi, a bardzo pomaga, bo dziecko nie odczuwa kichnięć co minutę, jest spokojniejsze itd.

A może i Was zainteresują bezpłatne spotkania dla kobietek w ciąży i świeżo upieczonych mam - w różnych miastach w Polsce - patronuje im Stowarzyszenie DOULA w Polsce i Fundacja Wcześniak - Akademia ********.pl. Ruszają w Warszawie 23 sierpnia, później Poznań, Gdańsk, Wrocław i Kraków.

Witam
Dzisiaj taki upał, że szok nie da się nic robić dobrze ze wczoraj posprzątałam bo dziś nie było by szans za to cały dzień przesiedziałam na działce u mamy (ma basen rozłożony) :P
Co do balsamu właśnie w poniedziałek zamierzam kupić i zacząć się smarować ale jaki to będzie to jeszcze nie wiem kupię coś w aptece ;-)
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy :)

Hej. Ja dziś troszkę odroczełam rano poprzatałam po urodzinach obiad i cała rodzinka poszła spać ;-) potem spacerek kolacja oni śpią a ja nie mogę za bardzo wyspana jestem. Na jutro a znaczy dziś zapowiadają taka pogodę masakra a mam zamiar pojechać nad morze bo popołudniu na kolejne urodziny :-)
Co do smarowania. Ja brzuch i piersi od 16 tygodnia smarowalam oliwka na noc i nie mam żadnego śladu po ciąży. Miałam kupiony specjalny krem na rozstepy ale nie bardzo sie do niego nie mogłam przekonać więc pozostałam przy naszej naturalnośći

Hej dziewczyny :-) Za jakieś 2 godzinki ruszam na działeczkę, może tam ten upał nie będzie tak dokuczliwy. W nocy otworzyłam okno i tak mnie pożarły komary, że nie mogę przestać się drapać... Relaks mi się marzy...

Cześć dziewczyny,

po wczorajszym dniu jestem ledwo żywa. Tak jak u większości upał był niemiłosierny a mój mąż wymyślił wyjazd do znajomych do Zielonej Góry. Najpierw zaliczyliśmy na lotnisku pokazy lotnicze modeli samolotów, takich 2 metrowych. Zainteresowany był oczywiście tylko mój mąż. Na rawie na kocu w słońcu nie szło wyrobić więc po godzince ulotniliśmy się na lody do miasta. A na obiad przez przypadek (bo miejsce trzeba rezerwować z tygodniowym wyprzedzeniem) bo akurat zwolnił się stolik, byliśmy w knajpie indyjskiej po rewolucji Magdy Gesler. No cóż nie moje klimaty a tym bardziej teraz w ciąży a najgorsze chyba to że godzinę trzeba było czekać na zamówiony posiłek, zero klimatyzacji. Zaliczyliśmy i więcej nie pójdziemy.

Czytam wasze rozważania na temat rozstępów i co stosować. Ja myślę że to uwarunkowane jest genetycznie. Jak masz mieć rozstępy to będą, jak nie to nie. No może u osób które mają mieć to jakiś krem to załagodzi ale na pewno nie spowoduje że ich w ogóle nie będzie.

Kładę się i troszkę odpoczywam bo pogoda dzisiaj znowu nie odpuści. Gorąco, gorąco....

Hej dziewczyny,
Musze się Was poradzić bo sama już nie daję rady.
Byłam u mojego gina w czwartek i w sumie on przejął prowadzenie mojej ciąży. I teraz kłopot mam skierowanie na usg z NFZ na jutro a gin mój powiedział że pierwsze USG genetyczne będę miała u niego 17 lipca. Kurcze nie wiem co robić bym chętnie poszła jutro na to USG ale pewnie zrobiliby wpis do książeczki ciąży a wg. mojego gina 17 lipiec to najbardziej optymalny termin dla mnie żeby zrobić to genetyczne USG. Nie mam pojęcia co robić. Myślałam żeby zrezygnować z tego USG z NFZ żeby ktoś wszedł na mój termin ale dopiero teraz zauważyła że to już jutro:eek::baffled:. Kurde jestem okropnie zamotana nie mogę się ogarnąć. Czuje tak jakby tylko połowa mojego mózgu pracowała a reszta zrobiła sobie wolne:crazy:. Bardzo proszę o radę.

reklama
Dorotqua a czy jak ten na nfz Ci zrobi usg to tamten potem juz Ci nie zrobi? na nfz chyba maja gorszy sprzet choc to pewnie zalezy od przychodni, w sumie co z tego ze wpisze w ksiazeczke - ten drugi gin tez na nfz czy prywatnie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry