reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Dona cudowny Twoj synus jest:-)

Anisen ja to samo, pije bardzo duzo. ale to normalne. dlatego,ze wody plodowe "wymieniaja sie" co 3 godziny.Dzieciaczki tam siusiaja tez i dlatego musi byc wymiana, musza ciagle byc wymieniane, natura jest wspaniala:tak:
A apropos napojow to ja tez kupuje sok pomaranczowy z kawalkami owocow i jest jeden z drozszych,ale mysle, ze kobieta w ciazy zasluguje na troche luksusu.taki sok z swiezo wyciskanych owocow to zupelnie inny smak niz taki z koncentratu., a wyciskac mi sie nie chce owocow samej taka sie leniwa zrobilam.
normalnie wyciagniecie ze zmywarki i wlozenie naczyn i musze pol godziny lezec i odpoczywac, jest jednak troche gimnastyki przy tym. a moja forma jest zerowa i nie widze sie za pardzo podczas parcia,:szok: gdzie u nas nie nacinaja krocza, nie klada i nie naciskaja na brzuch bo to zabronione tutaj, wiec wyprzec trzeba dziecko samemu,a to jest dopiero robota...bez kondycji to sie boje troche,szczerze.jak kobieta nie moze wyprzec i stan dziecka sie pogarsza, to przychodzi lekarz proznociagiem...takie jest rozwiazanie tutaj...

Dziewczyny, ktore macie na dniach zycze szybkich porodow, zasluzylyscie juz sobie naprawde, wiec dzieciaczki wychodzic z brzuchow.To rozkaz!:-)

Blaneczka, trzymaj sie kochana, teraz zobaczylam wiadomosc na sygnale. oby maly nie zalapal! pociesze Cie, ze moja starsza corcia dostala ospe jak mlodsza miala 2 tygodnie i nie zalapala. jestem pewna,ze Twoj dzidzius da rade i sie obroni :)trzymam kciuki

Ostatnia edycja:
Jej ale produkujecie'
U nas choinka już wyniesiona(igieł posypało się tyle że:szok:) łóżeczko już wstawione do naszego pokoju i Zosiak "zameldowany"teraz czekamy tylko na akcję:-D

wiecie że u nas w szpitalu(ogólnie w mieście) jeszcze nie ma pierwszego dziecka 2014 roku??(wszystkie urodziły na koniec grudnia:-D) więc mamy szansę:-D:-D

A i u nas dopiero pełnych 38tc to ciąża w pełni donoszona...tak więc moja dopiero jutro będzie w pełni ciążą donoszoną i w terminie:-p

Co do kolendy to akutat nas niestety nie było bo pojechaliśmy do szpitala w związku z moimi skurczami ;-)(dzieciaki zostały z rodzicami i przekazali to księdzu:-D) powiedziałam mamie żeby tylko nie mówiła mu że rodzę już bo jeszcze na porodówkę przyleci:-D (to za chrzest zedrze dobrze<doliczy se kolende>:sorry2:....:shocked2:)

Co do spania to ja dziś wyjątkowo tak się wyspałam zę szok(nie pamietam kiedy tak ostatnio spałam) mąż spał z dziećmi,więc nie musiałam wstawać i całe łoże miałam dla siebie:-) znając życie dziś w nocy o 5się obudzę..:sorry2:

czesc dziewczyny ja chcialam powiedziec, ze u nas wszystko ok, pierwsza noc minela spokojnie, maly sie wybudzal sam na jedzonko co 2-2,5 h, jadl odbijal i spal dalej, ogolnie spi wiekszosc czasu, budzi sie jak glodny, placze jak go przebieram , najada sie i dalej spanko:-):-).Jest taki pachnacy i kochany, tylko go caluje caly czas, a jeszcze 3 tygodnie mogl byc w brzuszku, nie moge chwilami uwierzyc, ze go nie mam tam , tak dziwnie bez kopniakow. Ja juz czuje sie dobrze, troche jeszcze krocze mnie ciagnie ale z dnai na dzien coraz lepiej,sutki tez mniej bola.
W sobote wraca starszy synek, strasznie wyteskniona jestem za nim.

CAM00025.jpg

Załączniki

• CAM00025.jpg
    CAM00025.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 94
właśnie czytam o bliźniętach które przyszły na świat jedno w 2013 a drugie w 2014 hehe

Sylka piękny Wiktorek :) my terminy na jeden dzień miałyśmy, nie mogę uwierzyć, że mój Gabryś już taki duży może być jak Twój Wiki:)
Dona Antoś już duży chłopak. i Jak się na spacerku zachowuje?
Sylka, Dona wrzucajcie fotki dzieciaczków do galerii maluszków :)
Katherinne życzę szybkiego porodu, chociaż z tymi szyjkami i rozwarciami to nic takiego pewnego. ja sama od miesiąca chodzę z rozwarciem i kilka dziewczyn z tego co pamiętam również

mnie od wczoraj boli jak na @... mały też potwornie się pcha, aż z bólu nie mogę

reklama
Tymbareczka ja też mam skurcze i to co 10min,ale wzięłam prysznic i udaję ze mnie nie ma:-D ,mąż w pracy kazał się nie rozpakowywać :-pale boi się bardziej niż ja

Jeju jakie słodziutkie te Wasze kruszynki normalnie cukiereczki!!!

Vinga no to bliźniakom się trafiło,jeden bliźniak będzie o rok starszy

Do góry