reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

reklama
Współczuję Anisen i podziwiam:) bo nie wyobrażam sobie jak dajesz radę wykąpać i uspać 3 maluszków. Ja moich dwóch panienek chyba nie dałabym rady, a jeszcze wieczorem towarzystwo moje marudne strasznie.
Ja też mam chustę dzikie wino:)

My też nasze dziewczyny zabieramy wszędzie. Nasza Martynka od noworodka tak chowana i do tej pory nie miała jeszcze antybiotyku:) Lenka też wszędzie będzie jeździła:)

Kasieńka, Emka, Milusia nasza też smoka nie chciała. odruch wymiotny miała więc odpuściłam. wczoraj znów spróbowałam i zaczęła załapywać:) a jaką cisza:) nie przepada za nim jakoś strasznie. Ale chwilę się zabawi:) polecam smoczki firmy mambaby są trochę droższe ale moim zdaniem warto:) są mięciutkie. My mamy ten super cienki. Moja starsza też go miała i ma proste ząbki:)

My oczywiście cycujemy jakby inaczej:) starsza śpi słodko:)

Pustiszi ja nigdy olejuszki nie uzywalam, wiem ze jest na cieminiuche I chyba stosuje sie ja jak oliwke.

Anisen wspolczuje.a o ktorej dzieci kladziesz spac ?

Moje dzieci w lpzkach juz.

Co do moczkow to Emil jak poczatkow bierze to tez ma odruch wymiotny...za ktoryms razem jak m tak delikatnie wkladam I wyciagam to zalapuje. Dzis ladnie mi zassal przed myciem potem po myciu I z nim usnal w kolysce.

Moja druga bratowa w ciazy I tez bedzie chlopiec ... czyli moja mama ma samych wnokow...he juz 5...

Starsi wykąpani jedzą kolacje :) młody zaraz bedzie kąpany:-D
Ok 21 pakujemy sie do łózek, mama ksiązka i czyta dwie bajki a potem usypiam Leo a oni zasypiają w swoich łózeczkach. tylko mama musi być w pokoju. siewdzę na podłodze z Leo między łóżeczkami tak by każde mnie widziało.

Anisen no to podziwoam Cie kobieto...my we dwojke.. trojka dzieci...a my kompiemy ich co drugi dzien I oni zasypiaja sami w swoim pokoju. A Emis to problemu nie sprawiaja...a my I tak nerwowi jak oni nie chca do lozek isc. Heh.

Hope ja tak samo moich chowam od malego wszedzie z nami... I dlugo nie chorowali...ale obydwoje maja astme I teraz Im latwiec cos zlapac..ale I tak nie sa chorowici.

Jezzu dziewczyny ja musze zaczqc cwiczyc bo wygladm jak wieloryb jakis... chyba sprobuje mimo mych bioder ta Ewe ch. Zobaczymy jak mi pojdzie I czy maly da pocwiczyc troche. Podobno szybko sie chudnie z ewa.

akuku- z wlasnego doswiadczenia powiem,ze jak cwiczysz sumiennie (chociaz co drugi dzien) z ewa chodakowska to efekty juz po miesiacu duze widzisz ;-)

U nas dzis szalony dzien. Duzo spraw do zalatwiania, urodziny tescia i sprzatanie mieszkanka bo jutro mamy gosci. Uff..maly spi a ja zaraz do niego dolacze:-)

Spokojnej, bezkolkowej nocy zycze! :tak:

Jeny całkiem spoko nocka teraz jakby tylko stęka większe ale już nie najgorsze zobaczymy jak będzie w dzien i następna noc ale jestem nawet zadowolona :)

Milusia jak nie znajdziecie w żadnej aptece w mieście tej BioGai to widziałam że mają te kropelki w aptece internetowej aleleki.pl :-) Kosztowały coś koło 30 zł plus przesyłka:-)

U nas też zaczyna się ciemieniucha i wygląda to tak jak pisała chyba Vinga - jakby mała miała łupież i to dość sporo. Ale w najbliższym czasie kupię ten szampon z Musteli i mam nadzieję, że pomoże:-)

Wczoraj miałam mały maraton po urzędach - byłam odebrać PESEL Julki, zgłosić ją w pracy do ubezpieczenia, wziąć zaświadczenie z ZUS do becikowego i jeszcze w NFZ:-) I szczerze mówiąc miałam cichą nadzieję że mała trochę da popalić m żeby widział jak każdy mój dzień ostatnio wygląda, ale ona nie chciała z matką współpracować i cały czas przespała;-)

d3050mg_20140206155259.gif

Witam Walentynkowo, nie mam pomysly na walentynki , chyba poprostu zadzwonie i pwoiem Kocham Cie..heh.
Ale pierwszy uslyszal najmlodszy moj mezczyzna slowo, kocham Cie:-)

Noc spokojna, maluszek najedzony jak baczek, wisial na cycu.

Dziewczyny skladalyscie wnioski o becikowe, ja nawet neiw eim jak sie z to zabrac , tyle tego trzeba. Z Dawidem raz dwa to zalatwilismy. Chociaz pieniazki te na chrzest przeznaczymy a do sierpnia jeszcze troche czasu mamy.

Załączniki

• d3050mg_20140206155259.gif
    d3050mg_20140206155259.gif
    53,5 KB · Wyświetleń: 47
reklama
Pustiszi to super ze u Was noc spokojna, u mnie dzisiaj byl koszmar, maly od wieczora strasznie plakal i podkulal nozki i od 24 praktycznie nie spal bo go brucho bolalo bo tak stekal ze nie dalo sie oka zmruzyc, biedny maluszek, tak mi go bylo zal a nie moglam nic zrobic oprocz masowania bruszka i podkulania nozek, wczoraj nawet zastosowalam te rurke oddobytnicza ale tez nie pomoglo bo zadne gazy nie odeszly, a maly od wczoraj nei robil kupki i mysle ze to mu siedzi na brzuszku

Sylka ja jeszcze nie skladalam wniosku, mam tylko zaswiadczenie od ginekologa. musze jeszcze pozbierac te inne papierki i isc do gminy wypelnic wniosek. ale jakos nie moge sie za to zabrac.

Jagus jak cyztam twoj post to wlasnie mi sie przypomnialo ze ja tez musze karte NFZ wyrobic, a nawet juz wzielam wniosek do wypisania i wyslania, bo nie chce mi sie tam jechac, tylko ja zawsze mam watpliwosci przy wypelnianiu takich wnioskow i na miejscu zawsze mozna dopytac co tam wpisac a tak jak sie wysle to ju popapane:)

milego dnia mamuski i dzieciaczki

Do góry