reklama

Styczeń 2014 :)

NISIAO mi mówili po zastrzykach 2 tyg z domu nie wychodzić i z nikim się nie spotykać. Odczekalam tydzień. Ale jak taka piękna pogoda to myślę, że nic się nie stanie. Aby tylko z ludźmi się nie spotykać i po sklepach nie chodzić.
Mój starszy w pół boczku jadł 6x150ml i jeden mały słoiczek

reklama
U nas na koniec dnia matki dołek. Na kolację zjadłam kanapkę z 1/4 plasterka sera żółtego - mój wyczekiwany prezent w ramach próby z mlekiem. I zanim Szymonka nakarmiłam to przy kąpieli zobaczyłam wysypkę na ramionach i na piersi... :-( Czyli nie dosyć, że się nie dowiem co po próbie to jeszcze biedak no coś zareagował :-( a wcześniej nic innego takiego nie zjadłam :-(

Ooo ja też myślałam, że u Olich 3 w drodze iihihihi:-D szkoda :-D

No moje dziecko postanowiło się ze mną nie kłócić przy karmieniu, pięknie zjadła, usnęła w trakcie więc LAAAABAAA:-D

Ja w szoku lekko jestem, ze tak na calego dzieci zaczynaja ząbkować:szok: U nas cisza:)

Filipasek bardzo sie dzwiga do siadania, łapie sie za śpiochy i sie podnosi tak ze prawie siedzi... brakuje mu jeszcze ciut:P

mamy problem, bo mały nie potrafi pic z butelki.Jak z tym u Was? Moj jak byl malenki mial kaprys na jedzenie z butli i odciagalam pokarm, z czasem jadl tylko z piersi az do teraz. zadnej wody czy herbaty Filip nie pil bo nie chcial. w tym tyg dostalam zgode od naszej rodzinnej, ze moge podac malemu sok. No nie potrafi sie napic, widac smakowal mu bardzo bo dalam mu łyżeczką:szok: i jak go nauczyc?\

Co do truskawek ja alergik straszny, Filip po mnie wiec ja o takich rarytasach nawet nie snię .
Dobrej nocy !

reklama
Marika coś tak własnie kojarzę,ze Ty z mała nie wychodziłaś,widzisz ja nie dostalam takich zaleceń :confused:,ale dziś boję się,że przesadziłam ze spacerkiem,było ciepło i mala byla w krotkim rekawie i miala spodenki i skarpetki,potem nakrylam ja polarowym kocykiem,rączki miała cieple,mam nadzieję że to nie zaszkodzi,ale ona przez ten czas w domu caly czas spocona,więc też nie chialam jej przegrzać na dlugi rękaw.do sklepow z nią nie jeżdzę i może dla bezpieczeństwa odczekam jeszcze z takimi spacerami dlużyszmi....

Mąż znowu coś mowi o bolu gardla a mnie juz cierpnie skora na sama mysl,że znowu by coś....tfu tfuuu....

Marika a po leczeniu Laurka miala taki sporadyczny kaszelek,mala tak zakaszle oj może w ciagu dnia 3 razy,teraz jeden raz,może to jeszcze sie utrzymywać....

Wiecie mi pediatra powiedziala,żeby zaczekac z rozszerzaniem diety małej do miesiąca,trochę mnie to zasmuciło,bo chcialam tak za tydzień może cos już zapodac.

Tak się waham czy na wlasną rękę nie podać jej no sloiczka z marchewką.

Mam też taki kleik ryzowy z bobovity ,Kinga pije nutramigen,myslicie że mogłabym tez jej juz podać??

Czy najpierw warzywka a za jakiś czas kleik??
Nowy schemat żywienia niemowląt 2014! | Baby online

Blanka to co teraz poradzić,może ta łyzeczką da radę,ale łyżeczką to na tym etapie taka zabawa z podawaniem soków hmm :no:może sie przekona z czasem...

Ja od ur Kindze podaje lyżeczką kropelki tzn wit d3 cebionmulti bo z butli to nie wypije mi tego,nie ma pewnościa bezpśrednio do ust też ryzyko,że za dużo wkropię a łyzeczką jakoś dawało radę,potem zaczęlam stosować też strzykawkę i pomalutku wkrapialam z mlekiem

Na tym etapie to może lepiej łyżeczką niech się oswaja maluch już

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry