reklama

Styczeń 2014 :)

emilly to moj malutki przy twoim Antku, bo mój ledwo 6400g, a wzrostowo nie wiem ale mysle ze okolo 68cm. a co do tej ankiety to jakaś dziwna

Monika tez zastanawiam sie nad tą siateczką i dzieki za info o towarze w Biedronce. a dziecko nie przerwie/przegryzie tej siateczki. no i co tam mozna dawać bo ja tego nigdy nie uzywalam?

Vinga będzie dobrze, nózki sie "naprawią", a że trzeba gips to trudno, mały i tak teg onei bedzie pamietał, a co to za buciki będą? a i podeślij linka jak juz wystawisz kocyki, no chyba ze to w sklepie stacjonarnym? vinga a sama tarłaś marchewkę czy ze słoiczka

dziwczyny uświadomcie mnie jak to jest, bo na słoiczkach jest napisane ze banan od 4 miesiaca a w schemacie diety chyba od 8 miesiaca jezeli dobrze pamietam, to o co chodzi bo nie rozumiem.,

reklama
Dona wg poradnika żywienia małego dziecka (który dostałam w tym tyg z bobovity) banan jest jednym z pierwszych owoców(+jabłko i śliwka...) JA banana bym jeszce nie podawała...Ale tak jest napisanie-na szczęście każda mam wie co dla dziecka jest w danym momencie dobre:-)

Siva bez znieczulenia??Ała..ja robiłam ostatnio z znieczuleniem a i tak bolało..jak tyy to wytrztmałas -) Widze,ze nie ma znaczenia z jaka waga dziecko sie urodziło bo teraz mozna podzielic dzieciaczki na te powyzej 8 i na te powyzej 6 kg. Nie wiadomo od czego to zalezy , kazde rosnie swoim tempem..najwazniejsze, ze wszystkie zdrowe :-) A mój juz banana kilka razy jadl , widelcem rozgniotłam i smakowało. Wg.tego schematu co mielismy to jabłko, banan i siwka pierwsze owoce. Dzisiaj jadł jagody z jabłkiem.

Magsus to imponująca waga 9 kg,to masz co nosić :)

Siva Ty to jesteś Hardcore,bez znieczulenia dalas radę :) ,to u Ciebie też się szykuje imprezowy weekend

Milusia :) heh no tak nie sciemniam zreszta widać na zdjęciach :)

Dona Monika ja kupiłam taka siateczke Julii jak była mała kroilam owoce na cwiartki i wkladalam do środka zależności od wieku oczywiscie pierwsze było jakbko i powiem szczeze ze teraz tego nie kupie dla mnie jak dziecko memle ten owoc to ta siatka taki dziwny zapach ma po dwóch trzech razach wyrzucilam bo mimo ze starałam sie to dobrze umyć to zczarnialo i paskudnie wyglądało :(

dona ja banana dałam juz nawet nie ze słoika tylko takiego normalnego :) był program w telewizji niewiem na jakim kanale ale wypowiadali sie lekarze ze banan jest delikatniejszy od jabłka i to on powinien byc podany jako pierwszy :)

nisiao dokładnie 9 kg na cały dzien marudzenia i noszenia to jak godz na siłowni :) ale cóż mam zrobic Oliwia je co 3-4 godz 150 ml w nocy raz albo dwa ale staram sie jej dawać wodę tylko nie zawsze da sie przekupić :) ubranka nosi 74 i to tez juz tak akuracik musze wyjąć kolejny rozmiar :) silna jest kobita siada juz jak jej podam paluszki a posadzona trzyma pion :) z tym ze nie sadzam jej niech sie sama siłuje to moze troszke schudnie :) lekarz nic nie mówi ze takiego kolosa mam i najwazniejsze ze zdrowa jak zacznie raczkowac to zrzuci napewno tym bardziej ze pełza juz niezłe :)

magsus- ta moja ciąża to (mam nadzieję), że urojona jest. Wprawdzie przytulasy są jakieś 5 razy w tygodniu ale zawsze mąż dba o zabezpieczenie w postaci Durexa i żadna wpadka typu pęknięcie, zsunięcie - nam się narazie nie przytrafiła....

monika- miałaś rację co do tych owocków. Moja córcia pluła każdym owockiem ze słoiczka a skrobane świeże jabłuszko bardzo jej dziś smakowało

kurdę a moja cościk podchorowała mi:-( już kaszelek i katarek ma...byłam wczoraj u lekarza,lekkie szmerki ma i mamy inhalacje z mucosolwanem,wit.c calcium iprobiotyk bo dużo kup robi....Ale martwi mnie że z jedzeniem dziś kiepsko...:zawstydzona/y: nie che...może gardziołko boli:zawstydzona/y: dam jej nurofenik na noc

Magsus no to masz kluseczkę-nie zazdroszczę noszenia:-D

No to jestem oo dzieciowym balu ufff Dziewczynki zadowolone, więc chyba się udało. Tylko ha trochę zmęczona ;)
Ząb bez znieczulenia robiłam ze względu na kp, ale za trzy tyg zaczynam leczenie kanałowe i mam nadzieję, że wtedy Lenka wypije z butli moje mleczko. Rodziłam bez znieczulenia,wiec z zebem też dałam radę ;)
Co do owoców to ja bym bananów nie ze słoiczków nie dawała - podobno do nich na czas transportu taką chemię ładują, że szkoda zdrowia. My za tydzień próbować marchewkę będziemy ;)

Magsus- ja mialam dla Amelki taka siatke I super sie myla moze zalezy od firmy. Amelka wcinala z niej jablko albo w sierpniu brzoskwinie, wyciumkla ja tak ze zostawaly tylko takie niteczki z owocu!

Vinga, Magsus- czyli nie tylko moje dziecie dobija do 9 kg , juz myslalam ze go utuczylam:laugh2:

A ankieta owszem dziwna , w sumie ja nie potraktowalam tej kobiety serio raczej odeszlam jak od wariatki:-D

reklama
Milusia zdrówka dla dzidzi:)

Fifka slodkie foto! Dla takich widoków chce sie życ , nie? :) U nas mamy podobnie układam wieczorem Filipa na łóżku Natasia i tak sobie razem leżą, starszy ogląda bajkę a młodszy oka nie spuszcza ze starszego:) Moze tak Filip leżec i leżec poki go głód nie dopadnie :) Nataniel zdecydowanie jest jego idolem !
Filip jest bardzo grzeczny, lecz nie lubi samotnosci i lubi zeby ktos przy nim był!

Natomiast dzis mamy okropny dzien , obstawiam zabki, Filip marudzi, nie je i nie wiem jak to sie stalo a wypil sok z butelki.... ot tak po prostu , a pare dni temu ni w zab nie wiedzial co z butelka poczac...

Vinga co tam u was_ ja nie w temacie_
cleopatra super ze sa postepy , :tak:
Piszecie tak o wadze, Jak bylismy z Filipem 7.04 mial 3msc wazyl 7440g a 71cm dlugi. miesiac pozniej 7.05 wazyl 7650g .jak na miesiac to raczej malo...teraz idziemy 3.06 zobaczymy..Filip placze uciekam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry