reklama

Styczeń 2014 :)

u nas ta temperatura wczoraj tak nagle podskoczyła. na spaniu miała 37,7 wiec jej nie budziłam żeby coś podać, a u lekarza w gabinecie miała już 39,2 wiec szybko narosło. Dziś troszke silniejsza ale nadal gorączka skacze :crazy:

w weekend majowy planowaliśmy rodzinne grilowanie i lekkie oblewanie prac na naszej budowie.... ja z julita na 100% siedzimy w domu :-(

kasia - oby plany wypaliły

jaguś - choruje ta Julcia, oj choruje

reklama
Elama ani mi nie mów, z jednego choróbska przechodzi w następne:( Nie umiem jej nic wyciągnąć tym odkurzaczem a ma tak zatkany nos że nie potrafi nim oddychać, teraz zasypia i znowu ma problem:( A jeśli chodzi o majowy weekend to trochę mi było żal że nigdzie nie pojedziemy bo m nie dostał wolnego, a teraz się cieszę że będziemy w domu bo może wreszcie uda mi się doleczyć małą:)

Dzień dobry.
Jaguś Elama zdrowka dla maluchów...

Kurczę Elama tyle godzin na ip z małym dzieckiem? My często narzekamy u nas na szpital ale tyle to jeszcze nigdy nie czekałam. Z Filipem na izbie bylam trzy razy- raz na paluszek kiedy 3 tyg miał. Dr zeszla do nas od razu. Latem niedy miał trzydniówkę tez sie wystraszylam temp 39 i pojechaliśmy i tez może 10 minut czekałam. No i na jesieni na zapalenie krtani. Raz ze dr szybko schodzi a dwa ze nawet jak są ludzie w kolejce to u nas przepuszczają z takim maleństwem...jak kyos ze starszy dzieckiem czeka! Koszmar tyle męczyć dziecko!

Mój tez boi sie personelu jak ognia:-)

U nas widzę sie infekcja rozkręca. Katar masakryczny odkasłać tez zdarza się dzis częściej.
Powiedzcie mi co sadzicie o syropku z czosnku?
Moja znajoma daje dziecku taką miksturę -sieka drobniutko zabek czosnku do tego dwie stolowe łyżki miodu i cytrynę wciska. I daje po malej łyżeczce dwa razy dziennie...

Blanka- ja mysle,ze chyba troszke za male te nasze dzieci na czosnek...ale moze tak mysle bo nie daje Arkowi nic ostrego jeszcze jesc-tylko polizac jak juz :p

Boze, dziewczyny- zdrowka dla Was wszystkich! My poki co, odpukac, zdrowi- ale przed chwila nad jeziorem bylismy (ja biegalam dookola,a Arek z tata spacerowal) i boje sie ze przewialo malego bo mimo slonca to wietrznie u nas... Zobaczymy, mam nadzieje,ze nie bedzie chory :/

Elama oby szybko przeszło. U nas biegunka to przeważnie przez antybiotyk, a tych już parę było - najpierw zapalenie gardła, potem krtani, ucha, a dziś do kolekcji doszła angina... I wszystko w komplecie z zębami, tym razem przebijają się górne trójki.

Jaguś u nas tez trójki wychodzą...dzis dwie luźne kupki wczoraj też. Apetypu brak,grunt ze pije... Jutro idziemy do przychodni . Dzis dzwonilam ale naszej dr nie bylo:(

Jaguś angina? Co dostaliście?

Duzo zdróweczka naszym chorowitkom

Blanka mamy ceclor 3 razy po 5 ml, calcium i wit. C na katar 2 razy dziennie plus psikać i profilaktycznie nystatyne bo miała tyle antybiotyków że jest ryzyko jakiegoś zagrzybienia, do tego oczywiście probiotyk:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry