reklama

Styczeń 2014 :)

Kasia trzymam kciuki za twoją pracę dyplomową &&& zobaczysz jak odpoczniesz jak już będziesz po obronie.

my wczoraj byliśmy u lekarza zapytać na jakie mleko przejść i od razu kupić i zawieść szczepionkę do przychodni i w naszej aptece udało się dopaść 1 sztukę bebilonu, więc wpadłam na pomysł że jak po troszku w 1 aptece się pojawiło to może w innych też. Podzwoniłam i znalazłam 5sztuk tylko teraz potrzebuje kolejną receptę. Mój lekarz ma mnie chyba już dość ale cieszę się że nie będę musiała Wojtusiowi robić zamieszania z tym mlekiem. Normalnie cieszę się jak dziecko z nowej zabawki:))))

reklama
hejka
dawno mnie nie było. podczytuję czasami, ale żyjemy tak intensywnie że czasu brak na pisanie. W pracy super, Misiaczek rośnie, polubił żłobek i rano wstaje i już chce papa. Straszny porządniak się zrobił - wyrzuca pieluchę, sprząta jak pozrzuca jedzenie i wrzuca do kosza, no i mamy ubaw bo jeść chce tylko sztućcami sam :-D. Dopiero maluszki były od nas całkowicie uzależnione, a teraz już pomagają :-D
Ja jeszcze karmię i bez problemu godzę to z pracą. Powoli zbliża się lato i czas na odstawienie pieluch - udało się już którejś całkowicie zrezygnować z pieluchowania?
pozdrowionka dla Wszystkich :-D

Kaczuszka, to widzę że u Ciebie tempo życia jak u mnie ;) wczoraj jak wpadłam do domu o 23 to piersi od nadmiaru mleka miałam kwadratowe ;) na szczęście mój mały ssak szybko to opanował.
Cleopatra, super że udało Ci się znaleźć mleko - nie ma to jak zaradna mama ;)
U nas odpieluchowanie też przesunięte na lato. Damy radę mam nadzieję.
Zmykam nacieszyć się rodzinką :)
Miłego weekendu!

Kaczuszka u nas tak jak siva piszę latem jest plan żeby odpieluchować. Na razie Wojtuś rekreacyjnie sadzany na nocnik.
Z mlekiem się udało więc żeby była równowaga w moim życiu kurczę pieczone... To mi Wojtuś temperaturę dostał 38,5. No nie wiem zęby czy co? Żadnych więcej objawów nie ma. Dałam czopka i biega. Apetyt normalnie dlatego podejrzewam zęby. No zobaczymy, a tu weekend więc do lekarza prywatnie albo na pogotowie jakby co? :(((

Dzięki Kasia że pytasz ale u nas źle i ciężko. Wojtuś cały czas gorączkuje. Byłam u lekarza i zapalenie uszu :((( boję się tej temperatury. Dostaliśmy antybiotyk ale na temperaturę jak powyżej 38,5 to paracetamol dawać. Boję się bo Wojtuś o 15,20 dostał i teraz przed chwilą znowu bo gorączka rośnie. Oczywiście okładów nie da sobie robić.

Cleo mi pediatra mówił że paracetamol zamiennie z ibuprofenem - i wtedy te przerwy mogą być mniejsze. I współczuję zapalenia uszu, przerabiałyśmy to:(
I dochodzę do wniosku że u nas te choróbska były związane z zębami, oby tak było.

Kaczuszka my jeszcze poczekamy z pieluchami;)

Kasia powodzenia jutro!

Julka poszła dziś na rekord - zrobiła sobie w ciągu dnia 5-godzinną drzemkę! Teraz jestem ciekawa co będzie w nocy;)
A i chyba ma bunt dwulatka - ulubione słowo to "nie" i strasznie samodzielna się robi, już umie bez mojej pomocy pić ze szklanki (chyba że ma za dużo to na siebie wylewa;)) i uwielbia mi pomagać - jej specjalność to wyciąganie garów ze zmywarki i wieszanie prania;)

Ostatnia edycja:
Jaguś, a to Ci pomocnica rośnie ;)
Cleo,ja tak jak Jaguś pisze ibufen na zmianę z paracetamolem podaję przy wysokiej gorączce,bo wtedy można co 4h.
U nas gorączka była cztery dni temu przez dwa dni a teraz tylko katar plus lekki kaszel i czasami luźna kupa. Stawiam na zęby. Ogólne samopoczucie Leny na 5+ więc dziś zaliczylismy rodzinną wizytę w lunaparku, bo Julia miała obiecana karuzele ;)
A teraz grandzą obie ;)
Spokojnego wieczoru dla Was-Cleo zdrówka dla Wojtusia!

reklama
Cleopatra ja tez daje na przemian wiec jak trzeba to dawaj ;)
Biedny Wojtus ;( zdrowka dla niego !
Jak temp nie bedzie spadac to wsadz go do wanny z woda w tej samej tepm co cialo i co chwile dolewaj troszke zimnej wody tak by bylo 2 stopnie nizej.

Pozdrawiam wszystkie mamusie;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry