• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Styczeń 2014 :)

Anisen, zadowolona jesteś z tej LG???
jak możecie polecić jakąś pralkę ładowaną od frontu, lodówkę i zmywarkę to będę wdzięczna. ehh niezłe zakupy nas czekają do nowego mieszkania

reklama
Pustiszi, nie ma sprawy;-) Co prawda dwa dni miałam wycięte z życiorysu bo właściwie nie było czasu na nic innego jak się zajęłam tym krojeniem, obieraniem itd ale efekt mi to wynagrodził;-) Jak mnie teraz lenistwo dopadnie to wystarczy otworzyć słoik;-)

Salli, bardzo współczuję kolegom - ale trzeba być dobrej myśli, to naprawdę działa cuda:) Mam nadzieję że wszyscy wrócą do zdrowia. Lekarze wolą też chyba nastawić człowieka na to najgorsze żeby potem nie było rozczarowania tylko pozytywne zaskoczenie i tak trzeba o tym myśleć:tak:

z tej Lg bardzo. Mam ją już 2 lata. Wcześniej miałam polara, potem whirpool ale od góry ładowany ( ten to koszmar), potem samsunga z bocznym wsadem ale malutka na 4,5 kg a teraz mam tą. Najlepsza jaką miałam. Cicha, mozna w niej poustawiać co sie chce. Ma opcje bez zagniecień i faktycznie wychodzą ubrania mniej wymięte. Można w niej prać nawet kołdrę czy wielkie narzuty pledy. A do tego mogę ją włączyć i spokojnie oglądać tv który stoi nad nią ;) Dla dzieci ustawiam pranie z dodatkowym płukaniem intensywne i czyscutkie wychodzą. ale ma też program super szybki na 30 minut ;) Ja ją uwielbiam. A ma jeszcze jedną opcje : jakby sie popsuła ma system zdalnej diagnozy i dzwonisz na serwis przystgawiasz tel do prali włączasz opcje i czekasz aż sie sygnał wybrzmi a ona sama przesyła do serwisu co jej dolega i fachowiec przyjeżdza i naprawia na miejscu ;) Wiem bo znajoma ma , cos tam jej padło to tak naprawiali ;)

Z lodówki to mogę wam polecić firmy LG. Mamy taką, kupioną 3 lata temu. Jestem z niej mega zadowolona! Pojemna, fajnie mrozi, nie trzeba jej odmrażać... Ogólnie jestem mega zadowolona!

LG GBB329PVQW - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD

Z pralek nie pomogę bo my swoją dostaliśmy i sami zastanawiamy się nad ewentualną wymianą - choć póki działa niech sobie stoi...

A zmywarkę polecam filmy Hotpoint-Ariston! Sami kupiliśmy swoją z polecenia i się nie zawiodłam! Super domywa nawet najbardziej zaschnięte talerze czy gary. Naczynia wyjmuję zawsze suche i czystę! Łatwo się ja czyści - filtry itp. Ogóle nie zamieniłabym jej na żadną inną!

Hotpoint-Ariston LFF8314E X EU/HA - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD

Salli dużo zdrówka dla kolegów, trzymam kciuki, żeby doszli do siebie. I wychodzi stan polskich dróg niestety-masakra!

Ania przez ostatnie dni robiłam sałatkę z buraczków, cebuli i papryki w słoiki, a wczoraj sos słodko kwaśny z cukinią, papryką, pomidorami i kukurydzą taki do makaronu. A jeszcze wcześniej domowy koncentrat pomidory. Jest najwięcej zabawy z krojeniem.

Vinga ja ostatnio kupowałam większość sprzętu, jakieś 3 m-ce temu do nowego domu i robiłam wielki przegląd firm i ich produktów. Mój wybór padł na płyta gazowa, piekarnik, okap - Amica , jestem bardzo zadowolona, zwłaszcza z okapu fajny design i cichutki. W ogóle z mojego przeglądu dużo ludzi chwali Amicę, polska, dobra firma. I cena w miarę korzystna. Jeśli chodzi o zmywarkę zainwestowałam w droższego Boscha. Ale użytkuje dopiero 3 m-ce , czas pokaże czy nadal będę zadowolona. Pralkę i lodówkę mam 5 letnią ze starego domu- Gorenje. Moje zadowolenie średnie. Lodówka cieknie czasem, nie wiem jaka przyczyna, natomiast pralka straszliwie tłucze przy wirowaniu. Natomiast złe doświadczenia mam z Mastercookiem, w poprzednim domu miałam płytę gazową i piekarnik, nie polecam.

Anisen ja nie mam maszynki więc nie pomogę.

Dziewczyny mam prośbę o radę

Jak pojedziemy tego 3 września do Wrocka na to 4d to chcę wyciągnąć mojego na zakupy. Mam nadzieję że wtedy już będziemy znali płeć. Pytanie:
Ile kupić ciuszków w tym najmniejszym 56 rozmiarze a ile 62 żeby tak na początek po porodzie starczyło? po 3szt, po 5szt, więcej??myślę osobno o śpioszkach, kaftanikach body itd.
Wiadomo od razu po sklepach śmigać nie będę po porodzie, a to moje pierwsze dziecko i nie mam pojęcia ile tego potrzeba.

Dziękuję dziewczyny :) Musi być dobrze.

Cleopatra, najlepiej wejdź na wątek z listami wyprawkowymi :) Tam masz pięknie przez dziewczyny napisane co i ile potrzeba i dlaczego tego mniej a tego więcej :) Polecam :)

Jeśli o mnie chodzi to ja mam wszystkie sprzęty od października - płyta indukcyjna, piekarnik i okap Amica i tak: płyta - super, piekarnik - bardzo fajnie i wydaje mi się że super dokładnie ustawia temperaturę co jest b. ważne, okap - wydaje mi się, że trochę głośny, ale jeśli chodzi o wygląd to OK, w ogóle nie rzuca się w oczy. Zmywarka Beko - ogólnie w porządku, nie czepiam się, ale niekiedy zdarza się że zostają smugi i muszę włączyć dodatkowe płukanie (pytanie czy to wina zmywarki czy płynu). Lodówkę (a w sumie chłodziarko-zamrażarkę) mamy z Electroluxa i też ma opcję samorozmrażania, pojemność jest chyba taka standardowa chociaż jakby była większa też by było fajnie;-) Z zamrażaniem jest tak że nie można samemu ustawić temperatury a domyślnie jest -25, mrozi bardzo szybko ale jeśli masz większą ilość rzeczy do mrożenia to może być trochę ciasno - jest podzielona na 3 szuflady i niekiedy muszę się nagimnastykować żeby coś tam ulokować;-)
Mikrofalę mamy z Mastercooka i w tej chwili już się przyzwyczailiśmy, ale ma 800 W i jest zdecydowanie za słaba - już przy głupim podgrzewaniu herbaty widać że trzeba ok. 20 s więcej niż np. przy starej mikrofali moich rodziców;-)
Pralkę dostaliśmy 2letnią od rodziców z gorenje i nie jest zła, chociaż nie umywa się do tej o której pisała Anisen - mieszkamy na parterze a mam ją na górze więc nie przeszkadza mi że się tłucze ale jest głośna, szczególnie przy wirowaniu. Dopiera dobrze, chyba 2 razy była naprawiana ale odpukać teraz wszystko działa;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziękuję dziewczyny :) Musi być dobrze.

Cleopatra, najlepiej wejdź na wątek z listami wyprawkowymi :) Tam masz pięknie przez dziewczyny napisane co i ile potrzeba i dlaczego tego mniej a tego więcej :) Polecam :)

dzięki sali wchodziłam na wyprawkę ale tam raczej laski podają po ile ogólnie tych ubranek trzeba a nie ile w rozmiarze 56 a ile w 62 a o to głównie mi chodzi.
w sumie na razie nie wiadomo jak duże się dziecko urodzi? Z jednej strony nie chce przesadzać z tym 56 a z drugiej żeby się nie "utopiło" w tym 62

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry