• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Styczeń 2014 :)

Witam Was styczniowe przyszłe mamusie. Nazywam się Monika, jestem w 22 tygodniu ciąży (21 tydz i 6 dni) Termin mam na 5 stycznia 2014. Czekam na wieści o płci maluszka. w 14 tyg usłyszałam, ze będę miała chłopca, a w 22 tygodniu - "jajek nie widać" ;-). Tak więc jest pół na pół. Mam już synka ma 5 lat

reklama
Witaj Marika, no ciekawe ciekaee. Moja kolezanka miala tak ze w 17tc chlopiec w 22 chlopiec a w 27 okazalo sie ze jednak cora hehe. I sie corcia urodzila.
Ja mam 2 urwisow i chcialabym teraz core ale w 14 tc gin stwierdzil chlopca a teraz w 19t5d stwierdzila ze raczej chlopiec ale siusiaka nie widac. Tak wiec dowiem sie dopiero przy porodzie chyba.
Co ma byc to bedzie , byle dzidzi zdrowe bylo.

Jejku jakie dziwne uczucie jak mnie maluch kopie ale nbardziej w kregoslup

Milusia, hehe ciekawe czy też sobie robili takie pogaduszki w brzuchu ;-)
Marika, my też w dziewuszkę celowaliśmy, a będzie podobno chłopaczek ;)

cały dzień strasznie mnie zgaga męczy, nawet moje kochane migdały nie pomagają :no:

Za tydzień powinnam jechać na USG 3D, tam to już raczej w 99% by powiedzieli, ale chce poczekać na męża. Na takie Usg w pierwszym trymestrze jeździliśmy całą rodzinką.
Z chłopcem jest łatwiej stwierdzić, bo "jajek nie urwie" ;-). U dziewczynek zdarzają się niespodzianki, więc lepiej sie nie nakręcać. Lekarz 2 razy sprawdzał, ja mu twardo mówiłam, ze będzie chłopiec, a one mówił, ze jajek nie widzi. Na USG były takie 2 kreseczki między nóżkami, ale nie znam się na tym. Może macie zdjęcia płci z mniej więcej 22 tygodnia

MARIKA witaj

mnie dzisiaj wzięło i ubranka po Cypichu przeglądałam jakie słodkie maleństwa...
Cypis uparcie próbował przymierzać czy się jeszcze mieści

mi pokazywał płeć ale nie chciał fotki strzelić
możesz zobaczyć sobie w galerii, tam dziewczyny wstawiały fotki siusiaczków ;)
https://www.babyboom.pl/forum/styczen-2014-f513/galeria-styczniowek-66263/

oj można się pomylić w obu przypadkach, znajoma do porodu myślała, że urodzi chłopca... jakie było jej zdziwienie jak urodziła dziewczynkę ;)

Olich, ja się ciagle zbieram żeby przejrzeć ubrania Nata ale czasu ciągle brak.
kiedy zamierzacie poprać ubranka?

reklama
W poprzedniej ciąży w 20tyg wiedziałam, ze będę miała chłopca, na usg takim sprzed 20 lat, na którym jak dla mnie nic nie widać. Obejrzę fotki, może coś podobnego znajdę ;-)
Zastanawiam sie, czy jechać na te USG 3D. W pierwszej ciąży jeździłam 2 razy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry