reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2014 :)

Fifka a mam pytanie czemu tak szybko kladziesz na poduszce... ja nie pamietam kiedy dokladnie dalam chlopcom poduszki, ale nie zaleca sie... takie maluchy powinny spac na plasko ze wzgledu na kregoslup, i jak spi na brzuchu to bezpieczniej na materacu, niz na poduszce. Moj Emil w ciagu dnia spi na brzuszku w kolysce na samym materacu i widze jak ladnie glowke podnosi...

Ja dzis dolka zlapalam, Alex nieslusznie dostal ode mnie w tylek... ja nie jestem z tych bijacych ale Alex ostatnio bije Victora, starszy silniejszy... tlumaczylam, prosilam, kare dostawal nic nie skutkowalo... Viki sie rozplakal przy sniadaniu az sie zapiwietrzyl.. ja bylam z Emilkiem w sypiAlni..bylam pewna ze go uderzyl, a on mu reke odepchnal czy klepnal i Vikiemu kanapka spadla... przeprosilam go ale wyzuty sumienia mnie mecza.. do bani sie czuje... wiem ze zawsze musze ich wysluchac, czemu w momencie nerwow czlowiek nie mysli racjonalnie??? Ahh

reklama
Akuku ja od urodzenia dzieci układam na poduszce ale nie w sensie głowę a całym ciałkiem. (na dużą dorosłą poduchę) I Konrad i Adrian śpią ze mną od maleńkości i dlatego tak jakoś... U Konrada kręgosłup jest prosty jak linijka więc i tak samo Adriana układam.

Moj sie drze jak opętanoiec jak mu pieluszke w nocy zmieniam. A muszę bo jak nie zmienie to na banka przesikana aż pod paszki ;) Dlatego w nocy gonie z nim do kuchni go przebierać, zeby reszty nie pobudzić.

tak jak mocno Kuba nienawidził chusty i nosideł tak Leo kocha chustę :) co dziecko to inne ;) wiec od zaliczyłam sprzątanie kuchni z Leo u boku . Jakos tak naturalnie nam to wychodzi ze nie muszę mu główki trzymac bo dobrze jest trzymana przez materiał. A on przytulony do mnie śpi. tylko z niego taki kaloryferek ze aż mi gorąco ;)

Fifka a w zimie Ty wychodzisz z chustą ? Bo na razie sobie nie wyobrażam póki nie będzie przynajmniej 10 stopni na dworze wyjśc z chustą na spacer.

Dzis maz na budowie calutki dizen i my znów sami, tyle ze wogóle bez niani . Lece obiad ugotować : krupnik i naleśniki z serem i truskawkami. jeszcze zakupy dzis musze zaliczyc i to z szaloną trójcą sama. pierwszy raz ide z nimi na zakupy sama, zobaczymy jak to wyjdzie. Kinia cudo ale Kuba to rakietowy struś pedziwiatr. byle bez szkód w rzeczach i w ludziach ;)

czesc wszystkim, chcialam napisac z rozpedu brzuchaczkom, ale to juz nie te czasy, chyba ze teraz chodziloby o te brzuszki ktore nam zostaly, bo moj niestety nadal wyglada jakby byl w 4 miesiacu, nie wiem o co z nim chodzi, wydaje mi sie ze w pierwszej ciazy duzo szybciej chudlam:(

ja tez kładę mojego malego na brzuszku zawsze nad ranem jak juz widze ze jelita daje sie mocno we znaki, dziisaj od 4 rano spal na moim brzuchu a pozniej w lozku obok mnie a ja jednym okiem zagladalam czy oddycha, ale fakt ze czasem na sekunde mi sei przysnelo

dzisaj mamy 2 miesiace, i to 2 miesiace koszmarnych nocy, marze o tym aby budzil sie tylko na jedzenie i spal dalej do chociazby 6 rano, wtedy czlowiek umie funkcjonowac a teraz to ja nie wiem jak sie nazywam

Anisen wychodzę to za dużo powiedziane.. Byłam z 3 razy na razie bo też czekam aż będzie cieplej... Nakładałam ten polar szyty specjalnie pod chuste i na to kurtkę męża. Z tym że wyglądam jak wariatka i chodzę tylko po ogrodzie jak Konrad biega z psem.

Fifka ale jak go kladziesz na boku czy na plecach ?? Ja bym sie bala ze sie udusi na poduszce. Ale tak jak mowisz robilas tak przy Adrianie i wiesz co robisz.

Witam sobotnie.
Ale mi Laura ulewac zaczela, non stop. W nocy to cala musialam sie przebierac a ona tez. Od czwartku podaje jej 1,5ml 3 razy dziennie Debridat. Czyzby to on tak nasilil? Albo biedulka ma taki silny refluks. Poza tym noc spokojna
HOPE podawaj dalej smoka a w koncu zalapie ;)
MILUSIA Laura tez lubi soac na brzuszku. Tez balam sie na poczatku, az w koncu widze, ze to lubi i wczoraj ze 2 godz tak spala. Potrafi sama obricic glowe, w ktora strone chce
FIFKA powodzenia w pisaniu pracy
AKUKU Laura tez spi na poduszcze takiej bardzo plaskiej. Teraz kombinuje, jak je wszystkie rozsadnie podwyzyc. Biedna ulewa na lezaco
ANISEN myslalam ze ty swiezynja w tych chustach ale masz juz doswiadczenie. Moja przyjdzie na poczatju tyg i zobacze, jak Laura. A np nie da sie zima ubrac w kombinezon i wtedy w chuste?
DONA ja schudlam niemalze od razu. Mam tylko 2,5 kg na plus a brzuchal wiszacy jest a skora jak papier, taka nie moja :(
Sto lat dla synka z okazji 2 miesiecy

Nie mam doswiadczenia ;) bo Kuba tak sie darł w chuście ze po 3 próbach zrezygnowałam z dalszych i na tym sie zakończyło ;) . Kolezanka chustowa ( wtedy miaszkała koło mnie ) przyszła mi pokazać jak go do chusty wsadzic i sama próbowała do ponosić. Jak ona zrezygnowała to ja odpuściłam też. tak że jestem nowa i zielona jak łączka na wiosnę :-D

Kurcze u nas zimno okrutnie. Na dworze, bo w domu mamy cieplutko :))

reklama
Do góry