reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2015

Doggi, no to u mnie to samo! W sklepie wiadomo, coś tam sobie weźmie, ale jak chce dwie rzeczy, to wie, że musi z jednej zrezygnować i problemu nie ma :-) Nie znam stresu na zakupach, biegania za dzieckiem, nerwów, wstydu, wszyscy się zastanawiają, po kim to dziecko takie spokojne, bo po rodzicach na pewno nie :-p

Filipiamama, przy pierwszej ciąży mąż się upierał na Filipa, ale wtedy jakoś dużo było tych Filipów dookoła i się nie zgadzałam, z resztą ja od samego początku czułam, że będzie dziewuszka, a dla dziewczynki mieliśmy imię obmyślone od lat, właściwie odkąd się poznaliśmy było wiadomo, że córka będzie Antonina :-D

reklama
Doggi, no to u mnie to samo! W sklepie wiadomo, coś tam sobie weźmie, ale jak chce dwie rzeczy, to wie, że musi z jednej zrezygnować i problemu nie ma :-) Nie znam stresu na zakupach, biegania za dzieckiem, nerwów, wstydu, wszyscy się zastanawiają, po kim to dziecko takie spokojne, bo po rodzicach na pewno nie :-p

U nas to samo! Też się zastanawiam po kim ta ola taka słodka jest, ja byłam klasycznym przykładem dziecka bardzo niegrzecznego, mąż podobnie a Olis jak przeszła bunt dwulatka to spokój :)

nulini- u nas oprócz nawracającego bólu ucha, też nie było innych objawów. :)

Ja mam dwoch chłopców i obaj są całkowicie różni, aż się boję jakie wyjdzie trzecie:-p
Obżarłam się, teraz odpoczywam i czekam aż Kacper wróci ze szkoły (wraca o 13), potem Cypol z przedszkola o 14 i znowu jazda na próbę, ale jeszcze parę dni, jakoś przetrwamy.

Renata- pochwal się zdjęciami synka :)

Witajcie :)
Matko ale naprodukowałyście postów :szok: pobieżnie przeszłam przez nie, ale nie wszystkie przeczytałam, przyznaję się bez bicia ...
mnie również te powiadomienia wkurzają :wściekła/y:
co do imion piękne wybieracie :-) My z mężem mamy problem z imionami dla chłopca ... co ja zaproponuje to kręci nosem, a jak on coś walnie to ja niee... i tak w koło ... więc nie wiem kiedy ustalimy :p
a u mnie dziś znów burza się zaczyna bo już słyszę grzmoty .. tylko patrzeć jak zacznie zaraz lać ... :wściekła/y:

Ja się boję co to będzie z Filipem, bo on właśnie teraz robi się charakterny. Próbuje wymuszać płaczem różne rzeczy. W sumie ma dopiero roczek, ale staram się nad tym zapanować, żeby potem nie było problemu.

Jak my nazywaliśmy Filipa Filipem, to wydawało nam się, że to takie rzadkie imię;) A potem się okazało, że jest w pierwszej piątce w 2013 roku;)
Zosia wymyślona ponad 10 lat temu, jak zmarła moja babcia. Wtedy jeszcze mało komu przychodziło do głowy, żeby tak nazwać córkę. A teraz same Zosie na około. To samo z Lilkami.

Filipia mama to my tak mieliśmy jak dawaliśmy imię Kacprowi, wydawało się takie mało popularne, do momentu kiedy wyszłam z dzieckiem na spacer, chociaż i tak nie jest źle, bo wtedy był szał na Karolków. Za to Cyprianów znam tylko dwóch, no z moim trzech i faktycznie są to bardzo charakterne dzieci, w życiu dadzą sobie radę ze wszystkim. :)

Rety, 2h i tyle do nadrabiania!

Ale jestem zmęczona po tych spacerach... Jeszcze upał...

Nawracające problemy z uszami mogą być związane z wydzielaniem nadmiernej ilości śluzu - warto wtedy (jak i przy każdej infekcji) odstawić cały nabiał.

Idę czytać na spokojnie resztę :p Jeść! Spać! AAAaaa

Jezyk, my w realnym życiu Filipów nie mamy wcale, nasz jedyny, ale specjalnie tak imię wybieraliśmy, żeby się nie dublowało w najbliższym otoczeniu, ale ja mam dużo internetowych znajomych z dziećmi w podobnym wieku i tam Filipów multum;)
A nasz na początku miał być Mikołaj, ale przyjaciołom wcześniej urodził się syn, no i nazwali Mikołaj. Co prawda mówili, że najwyżej będzie dwóch, ale my nie chcieliśmy. A to najlepsi nasi przyjaciele więc widujemy się cały czas;)

Dziecko mi śpi, a ja się lenię;)

Ja się z wami na razie żegnam. Na USG znów dziś nic nie było widać. Opowiedziałam swojej lekarce o wycieku z piersi i zaburzeniach miesiączkowania i potwierdziła tylko moje obawy, że to raczej puste jajo. Idę co prawda jeszcze w poniedziałek ale nie mam już nadziei. Gdyby tylko lekarz, któremu wcześniej mówiłam o swoich problemach ruszył d*** a nie kazał się po prostu nie stresować nie przechodziłabym tego teraz...
Wam życzę by już żadna się nie wykruszyła. Trzymajcie się ciepło, ściskam mocno.

reklama
Doggi, u nas nawet bunt dwulatka trwał bardzo krótko i lekko przeszedł :-D

jezyk, no to ścignę pediatrę dla spokoju sumienia :tak: Dzięki wielkie za podpowiedź!

Filipiamama, jak byłam w ciąży, to miałam wrażenie, że wszędzie Antoniny, chociaż na pierwszą 10 najpopularniejszych imion się nie łapie i nie łapała :-D

jezyk, Kacprów teraz wysyp przez Rodzinkę.pl ;-) Często jest tak, że jak w serialu występuje fajne imię, to później dużo dzieci się tak nazywa :tak: Mnie się Kacper od zawsze podoba, lubię zdrobnienie Kukuś :-D

McPearl, nie trać nadziei! Nie wolno tracić nadziei! Tulę!

Do góry