reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2015

Cześć laski

doggi i bada.m- ja jestem za tym żeby któraś z Was została moderatorką:-):-)

Któraś pisała o bólu ucha u dziecka. My z Cyprianem też z tym walczymy. Przyczyną nawracających bólów ucha może być refluks lub alergia, musisz znaleźć naprawdę dobrego laryngologa, który Cię pokieruje :) My w czerwcu będziemy robić testy.

Jeśli chodzi o imię, to jak będzie dziewczynka (a myślę, że będzie) to wybiera mąż, więc ja się nie stresuje :) Wybrałam dwa dla chłopców, więc teraz niech on główkuje.

A ja dziś na obiadek robię frytki i mizerię, tak mam na to zachciankę, że chyba zaraz padnę.

Te żarówki i powieadomienia mnie wkurzają:wściekła/y::wściekła/y:

reklama
jezyk, ból ucha to u mnie ;-) Alergologicznie się leczymy, za nami druga wizyta u lekarza, na testach skórnych nie wyszło kompletnie nic, we wrześniu robimy wziewne. Pediatra podejrzewa astmę, bo Młoda miała jesienią i w zimie takie akcje, że po przebytym przeziębieniu cherlała jak gruźlik tygodniami, mimo, że osłuchowo czysto i gardło czyste. Laryngologów zaliczyliśmy dwóch, ale nic z tych wizyt nie wynikło, tylko tyle, że trzeciego migdałka brak.
A czy refluks się jakoś objawia? Bo póki co nawet nie mam podstaw, żeby myśleć o refluksie...

gund, ja w pierwszej ciąży nie zaznałam ani mdłości, ani wymiotów ;-)

U nas też trzeci migdał jest w porządku :)
A patrzyłaś pod kątem pokarmowym?? W życiu nie powiedziałabym, że moje dziecko miało jakiś refluks, ale syrop zdziałał cuda. Z uchem męczyliśmy się cały kwiecień:no::no: okropne to było.
Jeśli po trzech dniach stosowania nurofenu nie widać, żadnej poprawy, to wiesz pewnie, że coś jest nie tak

jezyk, jasne, ale u nas nigdy ten ból nie trwał aż 3 dni, przeważnie to jednodniowe akcje. Kurcze, muszę popytać pediatrę o ten refluks, u Młodej nie ma żadnego z typowych objawów tej choroby...

alecta ja też nie tak miałam modlili mnie z głodu ale jak i czymś do jedzenia pomyślałam jeszcze gorzej było, ale się zmusiłam i mi przeszło :) nawet takich zwrotów głównie mam :)

gund jest wiele kobiet które ciąże przechodzą bezobjawowo, moja koleżanka np tylko zmęczenie czuła a moja mama tylko pycha pod koniec a wiedziała jedyne co czuła jako ciazevto rosnący brzuch :)

reklama
U nas tez byly problemy z uszami. U Oskara. czesto ucho bolało, potem okazalo sie ze on alergik z podejrzeniem astmy. Wycinali mu migdałek, zakladali dreny w uszach, bo plyn utrzymywal sie bardzo dlugo i O mial problem ze sluchem.

U nas Oskar katar ma caly rok. w okresie luty-kwiecien czerwiec-pazdziernik O i ja kichamy, smarkami, zapuchnieci chodzimy, kaszlemy, dusimy sie. ciekawie jest.

obejrzalam plyte z komunii :) szybko dostalismy. komunia w niedziele a my juz wczoraj odebralismy zdiecia i plyte.
Boooooziu jaki ten moj syn ladny jest i fotogeniczny. Takie ciacho mi rosnie :)

Do góry