reklama

Styczeń 2015

Karpanna inhalator najprościej w aptece ;) Ale w necie możesz, jak się nie spieszysz. Wdychasz powietrze przez maseczkę, albo z solą fizjologiczną, albo ze specjalnym lekiem jak lekarz np. przepisze.

My już po spacerze, zahaczyłyśmy o Lidla i zaraz zabieram się za zupę serową.

reklama
Karpanna inhalator z nebulizatorem czyli z maseczka, którą się zakłada na buzke. Sprawdza się świetnie przy infekcjach dróg oddechowych i jest rewelacyjny nawet dla malutkich dzieci. Ułatwia oddychanie m.in. Można kupić w aptece, sklepie medycznym, sklepie agd choć polecam internet taniej. Są wersje ze specjalną nakładką-smoczkiem dla dzieci.

Na zatoki jak najbardziej się przyda, przy dzieciach też. Czy to kaszel czy katar.
Jak Ci nie spieszno to poczytaj w necie opinie. Ja przymierzam się do zakupu Philips Family. Najmniej żywotne chyba te zwierzaczkowe niby dla dzieci ;)

"Przykłady zastosowania inhalatora:
Górne drogi oddechowe: przewlekły nieżyt nosa i gardła, przewlekłe, nieswoiste stany zapalne nosa, gardła i krtani, alergiczny nieżyt nosa, nawracające i przewlekłe stany zapalne zatok przynosowych, nieżyt krtani oraz stany wyczerpania głosowego...

Płuca i oskrzela: przewlekłe i nawracające zapalenia oskrzeli, astma oskrzelowa, stany po zapaleniach płuc...

Leki: Budesonid, Pulmicort, Flixotide, Berodual, sól fizjologiczna...

Pacjent: dzieci, dorośli, senior, podeszły wiek, niemowlęta (z dodatkową maską)"

Ostatnia edycja:
Karpanna no te inhalatory są naprawdę super i Ole szybko wyleczyl rok temu i mi zawsze pomaga (ja zimą zawsze mam zapalenie oskrzeli czasem nawet płuc) i daje dużą ulgę!

Skończyłam pokój ogarniać. Wiec śmieci w worku 120l po brzeg i dwa takie same z ciuchami szwagierki które ma przejrzeć i jak nie chce to czerwony krzyż. Wiec teraz tylko wynieść meble i kanapę i stolik z maszyną i można malować :) moja wydolność przesadzona wkładając ciuchy do wora nievruszajac się przy tym dostałam zadyszki... Przesada lekka :/

Inhalator też szczerze polecam. Przy zatokach pomaga, a dla dzieci po prostu rewelacja. Inhalacje nieraz uratowały nas przed antybiotykiem.

Zanim mąż przywiózł bigos już mi się odechcialo. :P

Ja inhalator z lidla mam już z dwa lata służy ;-) ale nie wiem czy jest dobry bo rzadko używamy na szczęście ;-) ale osoby które mają chorowite dzieci bardzo chwalą :-)

Doggi brawo :-D

Nulini i dla Ciebie order perfekcyjnej pani domu za te okna :-D

reklama
Ja mam ten o którym Megami napisała i jest ok :-)
Karpanna ten co wrzucilas ;-) zawsze młodego wyciągam z chorobska dzięki niemu. Na początku nie bardzo chciał się nebulizowac a teraz nawet chętnie to robi :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry