reklama

Styczeń 2015

Ja też szczepiłam Dominikę zwykłymi szczepionkami. Na pierwszym gdzie można było kupić skojarzone usłyszeliśmy, że "nie chcemy ulżyć dziecku w cierpieniu" Mąż zrobił aferę na całą przychodnię, że do teraz jak dzwoni zarejestrować kogoś z nas to załatwiają wszystko od ręki, bez kolejek.

Jak rozmawiałam ze znajomymi to standardowe teksty, bo pigule na rękę zrobić 1 zastrzyk a nie 3.

Zdrówka dziewczyny dla Was i dla wszystkich dzieci. Nie spisałam kto aktualnie cierpiąco-chorujący i nie chcę kogoś pominąć dlatego tak ogólnie.

reklama
Agulqa, bo o tym, że więcej skutków ubocznych jest po skojarzonych, a nie po zwykłych nikt Ci nie powie.
Zauważ, że wszędzie mówią, że lepiej dla dziecka, bo mniej wkłuć i jak się swoje dziecko kocha to się mu taki 1 zastrzyk zafunduje.
Jak ktoś nie wczytywał się nigdy w informacje o szczepieniach to się zdecyduje na takie 5w1 czy 6w1.
Na innym forum laska pisała, że jej córka po takiej skojarzonej dostała tzw krzyku mozgowego i później jeździła z małą do neurologa.
Na szczęście skończyło się wielkim strachem.

Femme ja niestety powtórzonego mam tylko jednego, takiego fioletowego grzyba. Na allegro patrzyłam ale z cenami przesadzają... Czekamy na wieści po lekarzu...

Co do szczepionek ja robiłam 6 w1 i płaciliśmy coś koło 170 zł. Ja robiłam tylko dlatego, że te 6w1 to nie są prawdziwe wirusy a ich otoczki. Nie jestem znawcą szczepionek, najchętniej wcale bym n ie szczepiła tylko potem trochę problemów się z tym ma. Naczytałam też się o rtęci w tych bezpłatnych szczepionkach i potem o autyzmach dzieci szczepionych tymi szczepionkami. Trudno orzec co lepsze. Każdy musi sam poszukać informacji i wybrać. Mój maż spędził nad tym 6 miesięcy :))))

Ja wiem tylko tyle że już nigdy nie naraze mojego dziecka na to co przeszła ola przez te 6w1 i pneumokoki. Później była kluta juz po kolei nic na raz i było super bo nawet humorkow po tym nie miała czy temp czy coś a po tamtym o mały włos a nie miałabym mojej oli. NIGDY WIĘCEJ!

Femme daj znać co u lekarza!

Aqulga, Alecta- zapomniałam jeszcze, o grubym kocyku i podkładzie pod prześcieradło. Nie mamy też termometru do ciała. Ale mój brat obiecał, że dostaniemy od niego. Zaczęliśmy kompletować wyprawkę od zakupu wózka gdy byłam w 3 miesiącu. Staraliśmy się kupować coś co miesiąc, żeby aż tak nie odczuć tak dużych wydatków. Nie ukrywam, że dużo rzeczy dostaliśmy.

Nulini- super wieści co do L4, oby już teraz wysyłali regularnie. :-) Jakbym zapomniała złożyć Ci w środę życzenia to Wszystkiego Najlepszego

Doggi- super, że Ola tak znosi ospę, a nie jest płaczliwa czy marudna :-)

McPearl- Super, że praca zaakceptowana. Będziemy trzymać kciuki 18 :-)

Takie o... No najbardziej mnie zszokowalo ze lekarz nie wie co to może być :-P tego się nie spodziewałam

Załączniki

• 1412003014694.jpg
    1412003014694.jpg
    12,2 KB · Wyświetleń: 53
  • 1412003026294.jpg
    1412003026294.jpg
    13,5 KB · Wyświetleń: 52
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć