• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczeń 2015

Ja też szczepiłam Dominikę zwykłymi szczepionkami. Na pierwszym gdzie można było kupić skojarzone usłyszeliśmy, że "nie chcemy ulżyć dziecku w cierpieniu" Mąż zrobił aferę na całą przychodnię, że do teraz jak dzwoni zarejestrować kogoś z nas to załatwiają wszystko od ręki, bez kolejek.

Jak rozmawiałam ze znajomymi to standardowe teksty, bo pigule na rękę zrobić 1 zastrzyk a nie 3.

Zdrówka dziewczyny dla Was i dla wszystkich dzieci. Nie spisałam kto aktualnie cierpiąco-chorujący i nie chcę kogoś pominąć dlatego tak ogólnie.

reklama
Agulqa, bo o tym, że więcej skutków ubocznych jest po skojarzonych, a nie po zwykłych nikt Ci nie powie.
Zauważ, że wszędzie mówią, że lepiej dla dziecka, bo mniej wkłuć i jak się swoje dziecko kocha to się mu taki 1 zastrzyk zafunduje.
Jak ktoś nie wczytywał się nigdy w informacje o szczepieniach to się zdecyduje na takie 5w1 czy 6w1.
Na innym forum laska pisała, że jej córka po takiej skojarzonej dostała tzw krzyku mozgowego i później jeździła z małą do neurologa.
Na szczęście skończyło się wielkim strachem.

Femme ja niestety powtórzonego mam tylko jednego, takiego fioletowego grzyba. Na allegro patrzyłam ale z cenami przesadzają... Czekamy na wieści po lekarzu...

Co do szczepionek ja robiłam 6 w1 i płaciliśmy coś koło 170 zł. Ja robiłam tylko dlatego, że te 6w1 to nie są prawdziwe wirusy a ich otoczki. Nie jestem znawcą szczepionek, najchętniej wcale bym n ie szczepiła tylko potem trochę problemów się z tym ma. Naczytałam też się o rtęci w tych bezpłatnych szczepionkach i potem o autyzmach dzieci szczepionych tymi szczepionkami. Trudno orzec co lepsze. Każdy musi sam poszukać informacji i wybrać. Mój maż spędził nad tym 6 miesięcy :))))

Ja wiem tylko tyle że już nigdy nie naraze mojego dziecka na to co przeszła ola przez te 6w1 i pneumokoki. Później była kluta juz po kolei nic na raz i było super bo nawet humorkow po tym nie miała czy temp czy coś a po tamtym o mały włos a nie miałabym mojej oli. NIGDY WIĘCEJ!

Femme daj znać co u lekarza!

Aqulga, Alecta- zapomniałam jeszcze, o grubym kocyku i podkładzie pod prześcieradło. Nie mamy też termometru do ciała. Ale mój brat obiecał, że dostaniemy od niego. Zaczęliśmy kompletować wyprawkę od zakupu wózka gdy byłam w 3 miesiącu. Staraliśmy się kupować coś co miesiąc, żeby aż tak nie odczuć tak dużych wydatków. Nie ukrywam, że dużo rzeczy dostaliśmy.

Nulini- super wieści co do L4, oby już teraz wysyłali regularnie. :-) Jakbym zapomniała złożyć Ci w środę życzenia to Wszystkiego Najlepszego

Doggi- super, że Ola tak znosi ospę, a nie jest płaczliwa czy marudna :-)

McPearl- Super, że praca zaakceptowana. Będziemy trzymać kciuki 18 :-)

Takie o... No najbardziej mnie zszokowalo ze lekarz nie wie co to może być :-P tego się nie spodziewałam

Załączniki

• 1412003014694.jpg
    1412003014694.jpg
    12,2 KB · Wyświetleń: 56
  • 1412003026294.jpg
    1412003026294.jpg
    13,5 KB · Wyświetleń: 55
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć