• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczeń 2015

alecta super,że masz siły :-) i na obiad pyszności ;-)

dostałam przelew z zus,ale mnie oni wnerwiają,bo to niby od 1 do 17 tego miesiąca,ale gdy dodałam te grosze co dostałam 5 listopada za końcówkę października,to wyszło mniej o 50 zł niż za poprzednie zapłacone w całości,a niby cały czas mi gin wystawia na 4 tygodnie i do tego i tak mam mniej niż wypłaty miałam ,chamstwo w tym państwie :-p:zawstydzona/y: ale Wy o tym wiecie :tak:

reklama
Nulini nie martw się ja raz na 2 miesiące mam taki dzień:-p
Teraz chce więcej zrobić żeby mieć mniej na weekend jak dzieciaki do przedszkola nie idą, a później wróci Ł i znów on będzie sprzątał:-D
W sumie to mi trochę brakuje tej mojej łajzy.
Raz, że mi dużo pomaga czy to przy wniesieniu cięższych zakupów czy to własnie w sprzątaniu, a dwa jak go nie ma to nawet powrzucać nie mam komu:-D

Bada ja też dostaje mniej niż wypłata, ale to pewnie przez to, że kilka razy byłam na opiece jak dzieciaki chorowały.
I też mam równo co 4 tygodnie wystawiane zwolnienia, a raz dostaję trochę więcej, raz trochę mniej i czemu tak jest to za cholerę nie wiem.

Z tego co wiem to zależy od ilości dni w miesiącu. Bo podstawą jest średnia za poprzedni rok przed rozpoczęciem L4 i ZUS to przelicza na stawkę dzienną. I w zależności od tego czy miesiąc ma 30 czy 31 dni jest trochę mniej lub więcej :-)

Karpanna wytrwałości

Bada coś w powietrzu jest ze tak źle się czujemy, ja w nocy juz myślałam że na porodowke pojadę

Karpanna mi lekarz mówił ze sinupret można!

Jenn jak zjem śniadanie to ci napisze

Agulqa_b mnie sutki bolą od maja :/

Alecta jesteś szalona ja dopiero wstałam po zarwanej nocy :( i dzień nie szykuje się lepiej :(

McPearl porodu nie wyeolasz ale masowanie sutow powoduje wytwarzanie oxytocyny w org i to może przynieść skurcze

U mnie w nocy dramat o 3 obudził mnie taki skurczybyk ze nie wiedziałam za co się łapać, i tak co 10-15min je.b! I to tak mocne ze sama się ruszyć nie mogłam odcrazu no spy i magnezy ale zbyt nie pomogło stały się mniej regularne tylko bo jeden był po 5min a następny po 15 oczywiście aż T się obudził leki podał i czuwał dopiero kolo 7.30 się uspokoiło tzn skurcze były na tyle słabe ze zasnęłam ale niestety znowu boli o coraz mocniej. Ja nie wiem co jest ale do wieczora poczekam i zobaczymy na razie przechodzi mi przez głowę porodowka bo bolało jak przy oli jak miałam już 80-90%.na ktg na tydxien przed terminem i prawie 2tyg przed urodzeniem ja nie chcę przez to znów przechodzić ;(

Troche zaniedbalam i ten watek, ale teraz wole lezec i sie uzalac nad soba;-) a tak serio to glowy nie mam ostatnio do niczego:baffled:

Bada Wszystkiego Najlepszego dla Antosia:-):-)

Aza ja tez znalazlam u siebie jakis cza temu zylaka na wargach i przez 2 tyg bralam Cyklo3Fort i tyle, ale moj jest maly, ze czasem boli, a czasem nie..

Megami ja smarowalam Hascovir i po 5 dniach nic kompletnie juz nie bylo:tak: ale to mialam stosowac cos co zawiera acyklowir, wiec i chyba tak jak alecta pisze Zovirax tez to ma;-)

Jenn zaraz przesle maila;-)

Dziewczyny współczuję tego złego samopoczucia i skurczy - ja oprócz moich słabych wyników i choroby i lekkiego przeziębienia nie mam powodów, żeby narzekać na samopoczucie. Nawet kręgosłup trochę odpuścił :sorry: jeszcze dokuczają mi swędzące i piekące rozstępy, których mam już miliony :sorry:

jenn ja się nie łapię wiekowo, za stara jestem ;-) z ciekawości - jakie masz kwestionariusze? i czego dotyczy praca?

LayDeek ale bym się wkurzyła :angry: tym bardziej, że płacicie! my na szczęście mamy darmową i szczerze mówiąc średnią tą szkołe...ostatnio nie byliśmy, bo P chory, zresztą jest tak zalatany w pracy, że wieczorami dopiero wraca...

Doggi już nie mam słów, życzę Ci stycznia z całego serca

alecta mój zawsze w bloku odpowietrzał (też odkręcaliśmy zgodnei z instrukcją ale i tak trzeba było...) i tu w domu też, ja nie potrafię...

Mały mi się wciska ciągle pod prawe żebro! Nie wiem, czego tam szuka :laugh2: ale wiecznie czuję coś twardego po prawej stronie a to żebro już całe obolałe :-p

Doggi mnie bolaly w 1trym a potem spokoj
No i bol powrocil

Ł do mnie dzwonil i tylko mnie wkurzyl
Mowie mu ze net mi na kompie nie dziala
Ledwo stoje i z nim gadam a ten do mnie ze nie musze miec pretensji do niego o to ze net nie dziala
Szkoda ze nie zarejestrowal tego ze w ch.uj sie zle czuje
I nie wpadl na to ze moj ton jest spowodowany bolem a nie jakims zje.banym netem

Witam w ten mokry, pochmurny i zimny dzień.
Agulqa faceci... :confused2: Nie denerwuj się. Mój tak się przejmuje jak coś mnie boli, że nie każe mi nic robić ale żeby sam to zrobił to już gorzej. Siedzi na dupie i gada tylko i raz na tydzień pomoże w domu.

Alecta szalejesz dzisiaj :-D Ja dla odmiany leżę jeszcze w wyrku, śniadanie właśnie zjadłam, nawet nie chciało mi się go robić i zeżarłam mleko z nesqikiem :-D Złożyłam tylko wysuszone pranie i wstawiłam nowe....

Przed wyjazdem o ile się wykaraskam to pójdę do zusu a jak nie to jutro napisać to oświadczenie i o 16 wyjeżdżamy na tą nieszczęsną szkołę rodzenia , godzinę posiedzimy i o 18:40 na usg :-) A jutro znów do bydg jadę i to na 12 muszę być :confused2: bo mądra na taping brzucha się umówiłam. Może szpital od razu zwiedzę....

reklama
Bada, najlepszego dla Antosia :-)

Jenny, ja niestety nie łapie się już wiekowo, ale powodzenia:-)

Mi lekarka poleciła wczoraj Posterisan bez hydrokortyznu (bez recepty)

Miłego i bezbolesnego dnia wszystkim :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry