reklama

Styczeń 2015

Gochson super wieści. Też pamiętam, że brzuch boli na początku karmienia. Ale to dobrze, bo szybciej zejdzie :-) ja piersi kupiłam sobie osłonki bo młody mi je początkowo pokaleczył. Podobno dobrze jest posmarować mlekiem swoim, maścią na suty i wietrzyć. Może pomoże.

U mnie też słońce dzisiaj :-D

Byłam u położnej dzisiaj i rzeczywiście powiedziała, że już dawno powinnam się zgłosić. Ale spoko, opr był ale nie taki negatywny. Do tego moją położną jest mama mojej kumpeli liceum tak jak przy M i to spoko babka. Dostałam kilka ulotek, kalendarz maluszka na 1 rok i wpisała wszystkie nasze dane na listę. Dobrze, że poszłam bo jakbym już urodziła to najpierw musiałąbym do nich iść, a dopiero później położna mogłaby przyjść do mnie na wizytę. Chory system! Pocieszyła mnie jak pytałam o szpital, że opoeka noworodkowa masakra. Ale to już sama wiedziałam. Ogólnie chyba jednak mi przyjdzie umawiać się z moją na poród bo przy innym lekarzu to opieka może być kiepska.

Nasz szpital ma I stopień referencyjności. W razie czego, odpukać, wiozą na Poznań.

reklama
hello!

agulqa, ja znam zajęcia dla bobasów od podszewki... fajnie, bo kolorowo, ciekawie, wśród innych dzieci, ale szczerze te ćwiczenia jesteś w stanie sama wykonywać z maluchem. u mnie kurs 10 spotkań kosztuje 350 zł (35 zł/zajęcia), ale musisz wykupić całość. uczestniczyłam w tych zajęciach i ciekawsze są te dla starszych bobasów, bo niemowlaki te od 4 miesiąca prawie mało co mogą. i pewnie dużo zależy od szkoły. ja mogę ręczyć tylko za moją. jak jest w innych - tego nie wiem.

u mnie słońce na całego. aż śmiesznie choinka śmiesznie wygląda :-D

Gochson, kciuki za Was! :tak:

miłego dnia Laski!

A ja jestem happy bo jeszcze nie urodzilam a dzis juz znow 1kg mniej niz wczoraj :-P
Podob MI sie ta kocowka ciazy gdyby mie ciagnace podbrzusze :-P

Gochson ja mysle ze najgorsze za Wami
Teraz troche czasu i cierpliwosci i wszystko bedzie ok ;-)

Alecta haha no faktycznie nie dobra ta Twoja Lilka :p

Ja dzis leżę cały dzień i się nie ruszam, mam gdzieś ciasto w lodówce a obiad T niech robi, od samego rana rzy.gam jak kot i nie mam zamiaru ruszyć się z góry.

reklama
Jenn ja miałam czasami okres co 2-3 miesiące, najdłużej nie miałam pół roku :szok: Oj źle by się to dla mnie skończyło....

Mnie dzisiaj najpierw "duże dziecko" obudziło bo się kręcił w nocy, chyrchlał i wogóle, nawet psa obudził i ta się burzła na niego :-D Trzyma ze mną a co! Później jak już usnełam to mały mnie budził co chwilę ja mam ogólnie najpierw bardzo lekki sen i ciężko mi usnąć (sprzed ciąży tak mam jeszcze) ale jak już usnę to ciężko mnie obudzić.

Doggi to ja miałam taką swoją pierwsza wizytę u gina zajebistą.... Już od dziciaka miałam problem z miesiączkami i potwornie mnie brzuch bolał , do dziś nie zapomnę jak pediatra pytała się mi czy na pewno w ciąży nie jestem (nosz qrwa z 13 lat wtedy miałam :wściekła/y:) a ja że nie no to do gina kazała matce ze mną iść a ta wzięła mnie do starek kur.... o której kiedyś tutaj też pisałam i jak mnie przebadała to z płaczem do domu szłam - do dziś "dziękuję" mamie za to.... Bo to przecież wstyd był żebym do gina mężczyzny szła w tym wieku! Pewnie... Ani usg mi nie zrobiła ani nic, może wtedy już byłoby wiadomo dlaczego mam takie problemy (torbiele) ale po co.... :angry:

Gochson kciuki za was :)

Ja śniadanie robię i wyruszyć muszę , jak mi się nie chce,....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry