Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
agulqa- paciorkowiec w chwili obecnej to nic złego, ale przy porodzie musisz dostać antybiotyk bo wtedy jak dziecko będzie przechodziło przez kanał rodny to może się zarazić. Niektórzy lekarze praktykują również antybiotyk na dwa tygodnie przed planowanym terminem, ale mimo wszystko w czasie porodu wołaj o antybiotyk
Ja miałam paciorkowca w pierwszej ciąży, w drugiej już nie, a teraz jeszcze nie wiem,
Mi w 1 nie sprawdzano, w drugiej miałam i byłam leczona a potem dostałam jeszcze antybiotyk podczas porodu. Teraz jeszcze nie wiem ale mam dostać jakby co tylko podczas porodu.
agulqa, tak jak dziewczyny piszą trzeba dostać przy porodzie antybiotyk bo dla nas paciorkowiec jest niegroźny ale dla dziecka już tak. Teraz po czasie zastanawiam się co ja miałam, że po porodzie młody miał podany antybiotyk, a mi wymazu wtedy nie zrobili. Ale neonatolog powiedziała, że nie wiedzą od czego była infekcja.
stokrotka, no właśnie zastanawiamy się co u Ciebie...