reklama

Styczeń 2015

reklama
McPearl mój gin twierdzi ze ostatnio był na szkoleniu gdzie mówili że wg najnowszych badań wychodzi ze u wieloródek od opuszczenia brzucha do porodu to 2tyg a u pierworodek 4tyg.
Poza tym mówi ze niedawno jeszcze norma "bezpiecznej" szyjki to było 2,5cm i więcej a teraz ta norma Sue obniżyła do 1,5!!! Nowe badania nowe teorie

Ja żarcie muszę zrobić do wtorku tzn mięsa bo wieczorem już do teściowej jedziemy w czwartek rano wracamy i szybko do garow sernik sałatki itp a mięsa tylko ogrzewać będę i na 15 obiad u nas ;-) pierwsze święta u nas w domu to bym chciała się wykazać :-D

Doggi, szyjki to ja już teraz prawie nie mam. Ale z młodym przed porodem miałam 3 cm rozwarcia. Gdzieś chyba obiło mi się o uszy, że bóle krzyżowe skracają szyjkę, ale głowy nie dam...
Trzeba prasować :-(

To my wszystkie dni świąt u teściów ale ja zawsze robię coś żeby tesciową odciążyć. W tym roku bigos, pierogi z kapustą i grzybami plus smalec do tego, krokiety, sałatkę jarzynowa, i ciasta tylko chwilowo nie mam jak robić ciast bo miksera brak ;(

Miksera brak i ciepłej wody brak ;( dobrze ze zmywarkę mam bo gary umyć w lodowatej wodzie jest niemożliwe!

McPearl Ja, jezyk i alecta jestesmy przykładem na to ze bóle krzyżowe nie rozwieraja szyjki. Moje skurcze tylko od Krzyża idą innych miałam dosłownie kilka a szyjka jaka była taka jest

Ostatnia edycja:
Doggi- a na naprawę pieca przed świętami jest szansa?

My nic nie robimy na wigilię ale o tym już pisalam.

Mcpearl- każda kobieta inna. Gdyby bóle krzyżowe świadczyły o każdej kobiety o zbluzajactm się porodzie i skracaniu szyjki to powinnam już we wrześniu urodzić.

Witam sie i ja.

Czekaja mnie dzis giga swiateczne zakupy plus prezenta, plus sprzatania ciąg dalszy ;)

Co do bolu plecow, mnie tez bolą od dluzszego czasu.

Choinki nie mamy, miejsca na nią tez nie. Co roku bralisny zywą w doniczce, ale teraz jakąs malutką symboliczną postawimy.
U mlodego moze sztuczny snieg na okno pojdzie ;)

Gotowanie bigosu jeszcze na dzis zaplanowalam, ale pewnie z polowa rzeczy i tak się nie obrobie :P

Pozdrowionka i nie przemęczajcie sie. A te co maja lezec, niech wypoczywaja grzecznie!!

hello!

femme, rozje.bała mnie ta choinka :-D:-D:-D:-D:-D:-D. ale miło skoro przygarnięta :-):-):-):-):-):-):-)

Doggi, dziś rano, jak robiłam na śniadanie pankejki to myślałam o Tobie i Twoim zepsutym mikserze. kurde. to serio jest ból :-(:-(:-(:-(

ja dziś jadę z młodym do mojej babci na urodziny. oprócz tego dzis już prawie obiad mam zrobiony i od razu dzień lepszy ;-)

miłego dnia! mam wrażenie, że dziś niedziela :confused2:

reklama
Mnie wczoraj wieczorem tak szyjka kłuła, że normalnie wpadłam w panikę, bo jakby nagle coś, to przecież ja jestem TOTALNIE w proszku :szok:
Ciekawe w co by mi dziecko na porodówce ubrali, chyba bym go w pieluchy owijała, bo tylko je mam uprane i uprasowane :eek:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry