• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczeń 2015

reklama
McPearl mój gin twierdzi ze ostatnio był na szkoleniu gdzie mówili że wg najnowszych badań wychodzi ze u wieloródek od opuszczenia brzucha do porodu to 2tyg a u pierworodek 4tyg.
Poza tym mówi ze niedawno jeszcze norma "bezpiecznej" szyjki to było 2,5cm i więcej a teraz ta norma Sue obniżyła do 1,5!!! Nowe badania nowe teorie

Ja żarcie muszę zrobić do wtorku tzn mięsa bo wieczorem już do teściowej jedziemy w czwartek rano wracamy i szybko do garow sernik sałatki itp a mięsa tylko ogrzewać będę i na 15 obiad u nas ;-) pierwsze święta u nas w domu to bym chciała się wykazać :-D

Doggi, szyjki to ja już teraz prawie nie mam. Ale z młodym przed porodem miałam 3 cm rozwarcia. Gdzieś chyba obiło mi się o uszy, że bóle krzyżowe skracają szyjkę, ale głowy nie dam...
Trzeba prasować :-(

To my wszystkie dni świąt u teściów ale ja zawsze robię coś żeby tesciową odciążyć. W tym roku bigos, pierogi z kapustą i grzybami plus smalec do tego, krokiety, sałatkę jarzynowa, i ciasta tylko chwilowo nie mam jak robić ciast bo miksera brak ;(

Miksera brak i ciepłej wody brak ;( dobrze ze zmywarkę mam bo gary umyć w lodowatej wodzie jest niemożliwe!

McPearl Ja, jezyk i alecta jestesmy przykładem na to ze bóle krzyżowe nie rozwieraja szyjki. Moje skurcze tylko od Krzyża idą innych miałam dosłownie kilka a szyjka jaka była taka jest

Ostatnia edycja:
Doggi- a na naprawę pieca przed świętami jest szansa?

My nic nie robimy na wigilię ale o tym już pisalam.

Mcpearl- każda kobieta inna. Gdyby bóle krzyżowe świadczyły o każdej kobiety o zbluzajactm się porodzie i skracaniu szyjki to powinnam już we wrześniu urodzić.

Witam sie i ja.

Czekaja mnie dzis giga swiateczne zakupy plus prezenta, plus sprzatania ciąg dalszy ;)

Co do bolu plecow, mnie tez bolą od dluzszego czasu.

Choinki nie mamy, miejsca na nią tez nie. Co roku bralisny zywą w doniczce, ale teraz jakąs malutką symboliczną postawimy.
U mlodego moze sztuczny snieg na okno pojdzie ;)

Gotowanie bigosu jeszcze na dzis zaplanowalam, ale pewnie z polowa rzeczy i tak się nie obrobie :P

Pozdrowionka i nie przemęczajcie sie. A te co maja lezec, niech wypoczywaja grzecznie!!

hello!

femme, rozje.bała mnie ta choinka :-D:-D:-D:-D:-D:-D. ale miło skoro przygarnięta :-):-):-):-):-):-):-)

Doggi, dziś rano, jak robiłam na śniadanie pankejki to myślałam o Tobie i Twoim zepsutym mikserze. kurde. to serio jest ból :-(:-(:-(:-(

ja dziś jadę z młodym do mojej babci na urodziny. oprócz tego dzis już prawie obiad mam zrobiony i od razu dzień lepszy ;-)

miłego dnia! mam wrażenie, że dziś niedziela :confused2:

reklama
Mnie wczoraj wieczorem tak szyjka kłuła, że normalnie wpadłam w panikę, bo jakby nagle coś, to przecież ja jestem TOTALNIE w proszku :szok:
Ciekawe w co by mi dziecko na porodówce ubrali, chyba bym go w pieluchy owijała, bo tylko je mam uprane i uprasowane :eek:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry