Kasia aleona choruje pewnie na przeziebienia albo jakieś wirusy a nie pneumokokowe zapalenie płuc na co sie szczepi.doggi,ospe owszem przechorować w wieku 7 lat a nie 10 mc według mnie.Nina była szczepiona,w żłobku była ospa w jej grupie a ona nie złapała.wiec u nas zadziałało.
Suseł moje dzieciaki nie były szczepione i jak w przedszkolu panowała ospa żadne z nich nie złapało, dopiero rok później jak znowu ospa zapanowała

Tragedii nie było, pokąpali się w fiolecie i przeszło, oboje bardzo łagodnie przeszli mimo braku szczepień
Dla mnie prawda jest taka, że te wszystkie szczepienia to chemia i koncerny chcą żeby tą chemią dzieciaki szprycować.
Wiadomo, że każdy dla swojego dziecka chce jak najlepiej i dlatego jedni chcą szczepić na wszystko co się da, a inni tylko na obowiązkowe.
Nie twierdzę żeby w ogóle nie szczepić, ale jeśli szczepionka nie daje mi 100% ochrony i dziecko i tak może zachorować to wolę te kilka stówek inaczej na dzieciaki przeznaczyć
My MMR mamy mieć jakoś na początku listopada, bo my strasznie do tyłu ze szczepieniami :/
Powiedzcie Lili żeby poszła jeszcze spać...
Całe szczęście, że od ok 40 minut bawi się grzecznie w łóżeczku.