• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2015

W naszym kraju - nie wierzę. Mi tam wystarczy, żeby wprowadzili podatek liniowy jak we Francji i ten bzdetny na produkty dla dzieci obniżyli. Ale w budżecie ciągle kasy brak, więc raczej będą wszędzie kasy szukać. Myślę, że wybory niedługo to i obietnice się szykują :-D Ale ja im 6-latków w szkole nie daruję!

Pierworodna jedzie dziś do babci :-) Znów młoda na mnie wisieć będzie heh

reklama
Martusia fajnie ze jestes. Mam nadzieje ze operacja tylko polepszy sprawe i nie ma zbyt wielu zagrozen. W kazdym razie trzymam kciuki za zdrowie malego i by wszystko obylo sie bez komplikacji. Bedzie dobrze ;*

Stokrotka ja staram sie depilowac kremem teraz bo na dluzej starcza i wiem ze sie nie zatne ;-) a co do brzucha to mi nawet Ł i tesciowa mowia ze od kilku dni z dnia ha dzien postep widac. No i smaruje sie juz codziennie, czasem po dwa razy bo skora napieta i to bardzo :-P

Sprite ja wczoraj wlasnie mierzylam w esotiq ale chyba zamowie przez neta :-P chckalam kupic tanszy w auchan ale przymierzac nie mozna wiec mam ich w d :-P

Aza dzieki, dajemy rade ;-) poki co jest ok, nie wkurza mnie jakos nadmiernie ;-)

Co do snow to mi sie snilo ze robilam rafaello nulini i oczywiscie mi nie wyszlo :-P

A musze Wam sie pochwalic ze Ł po rozmowie z ksiegowa chyba dojrzal do zrobienia prawka. Ta powiedziala mu ze skoro nie ma to nie moze w firmie wkurzac paliwa w koszty. I jestesmy w dupie bo nie bedziemy miec prawie w ogole kosztow. No i zaczal kombinowac jak tu wolne miec by jechac zalatwic hihi :-P

Sprite my tak na razie próbujemy z tym nocnikowaniem. Dominika nie ma jeszcze 1,5 roku więc na spokojnie. Nocnik stoi w pokoju i biega sobie bez pieluchy właśnie. Do tego wysadzam ją przed spaniem.

Agulqa
w pierwszym naszym mieszkaniu odświeżyliśmy futryny a drzwi były nowe. Efekt średni był, ale to i tak lepsze niż stare, śmierdzące fajkami drzwi. Teraz wymieniliśmy właśnie te metalowe futryny i mieszkanie od razu wygląda inaczej.

Martusia
powodzenia dla Synka

Doggi
współczuję samopoczucia. Dbaj o siebie

Muszę dziś dziecku buty kupić, bo wyrosła, a przecież w sandałach nie będzie chodzić przy temp 12 st, a właśnie tyle wskazuje termometr.

Hej porannie, ja lewa noga cos wstalam i wszyscy mi na nerwy działaja hehe. Moze to pogoda tak dziala bo leje cały czas.

Martusia to kciuki trzymam za zabieg!

Ja w obiecanki przedwyborcze nie wierzę, zawsze opowiadaja jakies bzdety i nic z tego nie wynika.
Megami mnie też 6 latki w szkole wkurzaja... ale co zrobic, jakis matoł musiał coś wymyślić żeby nie było że jest bezużyteczny.

Tasia wiem ze byloby duzo lepiej jednak dla nas teraz liczy sie kazda zlotowka i kazda minuta :-P a niestety z tymi futrynami ponoc jest zabawy troche. A powiedz mi mieliscie problem by dobrac drzwi do tych futryn? Chodzi mi o to czy zawiasy beda pasowaly... no niestety poki co jedyna opcja to wymiana samych drzwi lub odswiezenie drzwi i futryn. W lazience np jak sa kaelki to jak wywale fytryny na bank uszkodze kafelki. A my teraz chcemy odswiezyc mieszkanie i sie wprowadzac jak najszyciej na swoje. Przezyje, na remont nie chcemy kredytu bo nie chcemy w wyscig szczurow wpasc :-P nie wiem czy gralyscie w cashflow ale pewnke i tak wiecie o co mi chodzi ;-)

Moim zdaniem 6latki w szkole sa tylko po to by szybciej szly do pracy i dluzej pracowaly na panstwo. Bo przeciez nke na siebie :-\

No właśnie. A najbardziej mnie wkurza traktowanie obywateli i naszych wniosków. Rząd dokładnie wie jakie jest nasze zdanie. Masa podpisów w koszu... Ale cóż - jak oni nas, tak my ich :-D
Pogoda okropna. Dobrze, że nie muszę wychodzić, brrrrrrrrrr

Dobrego samopoczucia i miłego dnia, zmykam chatę ogarnąć ;-)

Mini.wp.pl - Wirtualna Polska

Nie wiem czy przed wyborcze czy nie, ale nie mam nic przeciwko żeby to wprowadzili ;-)
Nie musiałabym się martwić o życie po macierzyńskim, bo chce z małą zostać w domu dopóki 2 lat nie skończy, ponieważ u mnie nie ma żłobków, a niani zatrudniać mi się nie opłaca.

Agulqa zawiasy powinny pasować, ale nowe drzwi mogą wymagać przecięcia od dołu, bo często są za długie.
No i poziomica sprawdźcie futryny przed zakupem, bo my kupiliśmy drzwi i okazało się, że futryna jest krzywa i drzwi w środku (tam przy zamku) się nie mieściły. Przez rok mieliśmy nie domykajace się drzwi aż w końcu zamówiliśmy drewniane pod wymiar i teraz jest ok.

Agulqa było trochę zabawy z dopasowaniem drzwi. Kupiliśmy w Castoramie, docięli nam tam pod wymiar ale z zawiasami mąż walczył. Niby pasowały ale nie do końca. Czasem musiał na siłę wpychać, czasem walić młotkiem w zawias żeby odwrócił się w dobrą stronę. Do tego u nas trzeba było zeszlifować starą farbę, bo malowanie na takie bąble po 4 farbach było bez sensu.
A wymiana futryn przebiegła u nas bardzo sprawnie. W jedno popołudnie, we dwójkę wycięli wszystkie (7 sztuk) ale wtedy mieszkanie raczej nie do odświeżenia tylko do remontu. Z kolei nie wyobrażam sobie tego robić za kilka lat, gdy już się mieszka, bo to jest w stylu generalnego remontu. Trzeba by wynieść wszystko do pustego mieszkania.

Alecta dzieki za rady. Wlasnie to mnie przeraza. U nich nikt nie palil, jak odbierzemy mieszkanie to sprawdza dokladnie bo moze nie sa tak straszne i drzwi tez bedzie wystarcxylo ladnie odmalowac. Ehh jak zwykle komplikacje

Tasia wiem ze wymiana futryn to nie odswiezenie tylko wlasnie generalny remont. I dlatego nie xrobimy tego teraz bo ja chce jak najszyciej sie wprowadzic i nie starcxy na takie zabawy kasy. A lazienka nie musi byc jeszcze robiona, a jak rozwale czesc sciany to bedzie wygladala strasznie. Trudno trxeba bedzie sie przemeczyc. Nie lubimy z Ł brac kredytow stad nasza decyzja ze odswiezamy tylko i wchodzimy na takie

reklama
sprite, ja w pierwszej ciąży łapałam doły, że właśnie tyję, jestem brzydka, etc., a w tej to normalnie czuję się zaje*biście :-D U mnie dziś rano 7 stopni... Ja Tosię próbowałam uczyć w wakacje, puszczając po podwórku z gołą dupcią, ale nic jej nie przeszkadzało, ani siku ani kupa w majtach, dopiero w grudniu sama przyszła z nocnikiem, że chce i w ciągu 2 dni się odpieluchowała całkowicie :-D Musiała do tego dojrzeć :-D

agulqa, ja nie mam kasy na zakupy w sklepie, więc nawet nie chodzę, żeby się nie wkurzać :-( A to Raffaello nie może nie wyjść, więc głupi sen :-D

kasiekz, ja dla Młodej nawet nic nie szukam na Allegro, bo jej się szuflady nie domykają, tyle ma ciuchów...

alecta
, mnie się dzisiaj śniło, że się do fryzjera spóźniłam i mnie nie mogła już obciąć :-D

U mnie leje, mąż mnie wkur*wia od samego rana, oby wizyta u fryzjera pomogła, bo jak nie, to się powieszę :wściekła/y:

Aaaa, wczoraj równo o 21 poczułam wreszcie pierwsze prawdziwe ruchy Gustawa :-D
Dostałam 5 kopniaków, jeden po drugim i to na pewno były kopniaki, WRESZCIE! :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry