• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2015

miłego dnia :happy2:
agulqa ja też mam stare ,metalowe futryny,ale nie wszędzie i kupiliśmy nowe dzrzwi z tym ,ze ciemne,pasowały bez problemu tylko tak jak dziewczyny piszą trzeba drzwi przyciąć (my się wprowadziliśmy z malutkim Antkiem i tak po trochę remontujemy,a taką generalkę dopiero za 5 lat jak spłacimy hipotekę i weźniemy nowy giga kredyt:-p) futryny pomalowaliśmy hamerajdem takim marmurkowym,efekt młotka fajnie to wygląda nie jak zwykła olejna ,a dodatkowo po zamontowaniu drzwi przykręciliśmy drewniane maskownice do futryn i prawie nie widać tej brzydoty :tak:
martusia trzymam kciuki za zdrowie synka,wiem,ze nie ma gorszych problemów jak chore dziecko
Doggi szwagierka ,mdleje tak ja Ty,kilka razy na mieście (dostała zakaz samotnego wychodzenia) i kilka razy w domu z 2 latkiem,ale lekarz nie bardzo jej coś doradził,poprostu tak przechodzi ciąże

reklama
Martusia biedna, wytrwałości dla ciebie i synka!!

Kasiekz mi pediatra mówiła ze z tym nocnikowaniem jest tak ze choćbyś na głowie stanęła a dziecko nie jest gotowe to nic nie pomoże musi przyjść moment kiefy dziecko będzie gotowe i od razu wtedy idzie u nastał było ja się starałam próbowałam nic a nocnik jak za karę ola traktowała w końcu stwierdziłam ze może faktycznie nie jest gotowa i alleluja 2 tyg później kąpie się w basenie po czym wyskakuje jak poparxona i krzyczy siusiu dałam nocnik i hadzia od tamtej pory pampers poszedł w siną dal ;)

Alecta nie wierzę w te podatki pewnie jeszcze wiekszev dowalą albo kit wie co wymyśla w zamian :P

Tasia Olka mi ostatnio wyrosła ze wszystkiego miała jakiś makabryczny skok wzrostu i z 95cm weszła mi tego lata na 105cm!!!!! WSZYSTKO ZA MAŁE JESTEM ZALAMANA

Gosiane ja tak wstaje lewą nogą przez ostatnie 4 miesiące ;)

Bada ja mam skłonności do omdlen i bez ciąży moja sis tez taki nasz urok, a w ciąży łatwiej o te omdlenia :/

Martusia- trzymam kciuki za operację, wszystko będzie dobrze:tak::tak:

Nulini- no to gratuluję pierwszych ruchów Gucia, no w końcu. A jak u Ciebie spakowana? a na ile wyjeżdżacie?

Co do polityki to nie wypowiadam się, szkoda mi nerwów. Jedyne co to fakt, że sześciolatki w szkole to był jakiś poroniony pomysł:baffled::baffled:

Któraś pytała czy u nas zimno rano? U nas jest cały dzień zimno, wczoraj było 17 stopni, więc mało komfortowo.

Źle się dzisiaj jakoś czuję, całą noc się kręciłam, ciężko mi się spało, wstałąm jakaś padnięta i negatywnie nastawiona do dnia.

Sprite powodzenia:) My od tamtej pory wszedzie bez pamka bo wola. Zdarzy sie raz w tygodniu zrobic w gacie jak jest zbyt zajeta i wtedy mowi:'o, dlaczego zrobilam siku':p Ale na dworze czy w sklepie wola. Sasiadki dziecko w pazdzierniku 3lata i ta juz miala dosc. Kupila na allegro majtki treningowe-w jej imieniu polecam.

Agulqa w starym domu kupilismy drzwi w markecie jakies mega tanie (podcieli od dolu na miejscu, chyba w Castoramie) i pasowaly na metalowe futryny. Tylko jedne ciezko zamykaly sie, bo futryna krzywa.Po 2 latach robil nam stolarz drewniane na wymiar i nie wymagalo to generalnego remontu. Bylo tylko sporo kurzu.Wywalil stare i w ich miejsce osadzil drewniane szerokie futryny.Efekt piekny.Zajelo mu to jeden dzien.Byl z kolega.

Doggi uwazam tak samo. Pamietam jak tesciowa pytala czy juz ja sadzam,bo jej dzieci szybko sikaly na nocnik. Mowilam jej ze jeszcze na to za mala i przyjdzie jej czas:)

Ostatnia edycja:
Nulini gratulacje pierwszych kopniaczków.
Wy takie młode a co ja starowinka mam powiedziec :-) do tego dwójka ruchliwych dzieci po opieka :-)

Jakie witaminy łykacie?? Ja biorę pregne plus. Może macie propozycje czegoś równie dobrego a tańszego ( za 30 tableek płacę 40 zł ). Z dziewczynami brałam feminatal N ale w aptecemówią że wycofany.

Ostatnia edycja:
witam się

Politycznie, też się nie wypowiadam i tak 6latki w szkole to poroniony pomysł ... z resztą cały program edukacji młodziezy powstał chyba z myśła jak najskuteczniej stworzyć debili, co by się niemi dobrze sterowało :dry:

Co do ruchów, u mnie już widać fikółki przez brzuch ... wczoraj pierwszy raz rodzinnie widzieliśmy przemieszczającą się pod brzuchem kuleczke !! pojawiała się i z nikała ... mąż się wzruszył ... a synek patrzył się jak zafascynowany. Jak przyłożył ręke do brzucha dostał kopa :-D:-D:-D więc zestrofował dzidziusia, że "nonono nie ładnie jest kopać, ale i tak cie kocham dzidziusiu" i cmok w pepek :-D:-D aż się popłakałam, ze śmiechu wzruszenia i wszystkiego :tak::tak:

Jezyk na słabe samopoczucie, czekolada zawsze pomaga :-D

My jak odpieluchowywaliśmy Tymka to ze 2 miesiące wcześniej dostał nocnik. Który sobie stał ... bawił się nim, wkładał klocki, zabawki itd. Potem zaczął na nim siadać i się do niego przyzwyczajać. Jak się w wakacje zaczęły upały, pojechaliśmy do dziadków. Z gołym tyłkiem latał ciągle i czasem sikał w nocnik, czasem koło ... zajeła mu nauka ze 2 dni. Później u Nas w domu zdarzało się kilka epizodów, że siknął w majty, albo obok nocnika, ale coż wypadki przy pracy się zdarzają :-D:-D

Agulqa gdy my kupowaliśmy swoje drzwi to w Castoramie się pytali jakie bo powiedzieli, że są futryny, które zakłada się na te metalowe. Nie wglębiałam jednak tematu.

Jeny no i skasowało mi posta :-(

Dzień dobry u nas niby słonko ale już jesień czuć... Pierwszy raz się z tego cieszę :-P

Martusia dużo siły będzie dobrze!

Agulqa o matko jaki cyc!

Alecta :-P zakręcony sen... Ja mam za to... Przyjemne :-D z czego tez nie jestem zadowolona bo mamy zakaz :-P

Nulini super gratuluję kopniakow :-) fryzjer na pewno pomoże :-D

Ja się za to wyspalam córa od rana jakaś kochana ciągle się sama bawi kanapki mi zrobiła coś za dobrze się dzień zaczął podejrzane to :-D :-D ogarnę dzisiaj chyba swoją szafę tylko kartony musze wyczarować

reklama
Zelka ale fajnie! Jaki synek słodki :-) :-) moja tez czeka aż będzie czuć póki co tylko ja czuję :-)

Nina sama chciała na nocnik jak skończyła 2 latka jakoś stał sobie juz dużo wcześniej ale na siłę jej nie zmuszalam była gotowa poszła i zrobiła :-P mam nadzieje ze teraz tez tak łatwo pójdzie :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry