reklama

Styczeń 2015

reklama
Ewi współczuję "przygód" z ZUS

Suseł
mi mówił, żeby brać, bo ja mam tendencje do anemii.

No i u mnie dziś barszcz, ale ukraiński zrobiłam bo na robienie drugiego nie mam za bardzo czasu. A jak pachnie buraczkami.

Ja biorę Prenatal Classic, akurat takie bo dostałam od koleżanki w prezencie. Mi lekarka dopiero na ostatniej wizycie powiedziała, żebym przestała brać kwas foliowy, a zaczęła witaminy+ kawas omega.

Jezyk oddać mam bo mi ona wypłaciła za dużo, nawet nie wiem za ile dni bo coś księgowy się pomylił a powinna do 12 tylko a od 12 Zus który na razie nie wypłaca nic. Także dostałam od niej za dużo o kilkanaście dni i teraz muszę oddać. Jak Zus łaskawie da kasę to oddam, ale na razie nie mam z czego. Od męża nie chcę brać.

A i jeszcze babka z informacji zus twierdzi że zwolnienie na którym byłam w styczniu wlicza się do tych 33 dni co Szefowa wypłaca plus część z maja i czerwca. Czyli chyba się zgadza. A ogólnie to już się pogubiłam bo wcześniej inna mówiła że to ze stycznia się nie wlicza:)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny dla mnie ZUS, księgowość, cyferki to czarna magia, nie rozumiem z tego nic. Nie rozumiem po jaką cholerke wszystko utrudniać. Dobrze, że mam ksiegowa fajna i wszystko cierpliwie tłumaczy za każdym razem, ale ona w moim wieku i na dodatek koleżanka więc też nam łatwiej się dogadać.

reklama
Mi kazal brac jak tylko przyszlam w 6tc na wizyte. Dostalam od niego dwa opakowania femibion. Teraz tez go kupuje (bo bralam w poprzedniej ciazy) za ok.36-42zl w promocji na 30dni.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry