• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2015

kasiekz bo to macica, biodra i wszystko co może się rozjezdza boli strasznie :/

jezyk to prawda, ale to kwestia wkrętu ;) jak zecwszystkim, jednym pasuje jedno innym drugie ;)

Ostatnia edycja:
reklama
jezyk nulini jak nie? Jak moją siorę ugryzła to kazali smarować maścią altacet plus okłady z octu. W szpitalu! Na necie jak sprawdzam też tak radzą. No i zdaje się pomogło, bo nie puchnie. Dlaczego nie wolno?

doggi no właśnie!

Ewelina, jak czujesz, że szkoła rodzenia Ci pomoże, to pewnie warto iść. Ja się wystarczająco w wiedzę uzbroiłam już (przynajmniej tak minimalnie :-D strona Rodzić po ludzku, forum Dobry poród i coś tam zostało), więc sobie daruję. A nawet jakbym chciała, to logistycznie nie mam jak heh.

Osy, pszczoły, szerszenie... boję się jak cholera. Na szczęście mi jeszcze dziecka nie pogryzły. Można wapno podać, jak nie ma pewności czy przypadkiem uczulone nie jest na jad.

Dogi, kasiekz - jak możecie wypowiadać się, że w szkole rodzenia uczą "zbędnych rzeczy", skoro do niej nie chodziłyście? Jeśli nigdy nie jadłam ślimaka to nie wypowiadam się na temat jego smaku.

Ewelina - ja chodziłam i polecam. Dla mnie to nie była strata czasu - nie miałam dziecka a byłam na L4 więc chętnie poznawałam inne mamy, dowiedziałam się sporo na temat pielęgnacji dziecka, a przede wszystkim - mój Mąż wiedział jak będzie wyglądał poród i czego ma się spodziewać. Nie była to też strata pieniędzy - chodziłam do szkoły rodzenia na NFZ. :)
Teraz oczywiście sobie odpuszczę - wiem co i jak, nie mam czasu a będę miała cc.

hej dziewczyny :-)

nie dam rady was poczytac... jestem na urlopie w PL wkońcu, duzo załatwiania, latania z roczkiem, a od jutra nad morze :-) Odezwe sie za 2 tyg jak wróce :-) dużo zdrówka, mało mdłości

Agus strasznie mi przykro, z powodu tego co sie stało..:-(:-( i zycze powodzenia w staraniach :tak:

busiaki

Emilchen, ja tez nie czuje, a jestem bardzo szczupla. Moze to jeszcze za wczesnie. Ostatnio tylko czuje eiecxorami takie pykanie ale to raczej w brzuchu a Nie w macicy, wiec raczej mysle ze to gazy.

Ewi, powodzenia na wixycie, kciuki zacisniete.
Pytalas czemu Ja czy Ewelina Nie chcemy wracac.
Z mojej strony wyglada to w ten sposob, ze moj maz jest Brytyjczykiem I po polsku ledwo co umie cos wydukac. Ja sie tutaj bardzo zadomowilam, czuje, ze tutaj jest teraz moj dom. Nawet lecac do Rodzicow, czuje, ze poprostu ich odwiedzam. Zreszta po takim czasie odkad wyjechalam wiezi ze znajomymi z Polski Tez sie troche rozluznily, poprostu kazdy ma swoje zycie, swoje problem I radosci, niektorzy tez sie gdzies porozjezdzali po swiecie I juz nic nie jest takie jak bylo. Poza tym Nie wiem, czy bym sie potrafila odnalezc, jesli chodzi o rynek pracy czy innee takie podstawowe sprawy bytowe. Juz sie chyba czuje za stara, zeby zaczynac gdzies zycie od nowa, chociaz tak naprawde nigdy Nie wiem, jak mi sie to zycie potoczy I czy NP kiedys nie bede chciala wrocic. Poki co czuje sie tutaj szczesliwa, mam kochajacego meza, dzidziusia w drodze, spelniam sie zawodowo I widze cala mase perspektyw :)

Co do szkoly rodzenia, to Ja sie chyba skusze, chce byc poprostu najlepuej przygotowana do narodzin. Zreszta tez mnie troche ciekawisc zzera.

Ostatnia edycja:
reklama
nieobecna to ze nie chodziłam nie znaczy ze nie wiem co tam wykładają, moja szwagierka chodziła i z tuzin koleżanek i wiem dokładnie o czym to jest, i mię są to zbędne rzeczy (nie pamiętam czy tak napisałam, możliwe) ale rzeczy które każda matka wie kiedy weźmie dziecko na ręce INSTYNKT MACIERZYŃSKI i wiem z mojego doświadczenia ze będąc całkiem zielonym w temacie nie pytając co robić wiedziałam jak zachować się podczas porodu tak samo wiedziałam jak zająć się dzieckiem to przychodzi ze szkołą i bez niej! Ale wspomniałam tez o tym ze każdy wie czego potrzebuje ja tego nie potrzebowałam ty tak.

P.s. Mamuśki, które prosily o dopisanie do listy, DZIŚ NIESTETY TEGO NIE ZROBIĘ BO JAKIS WIRUS ZAATAKOWAŁ KOMPUTER I NIE DZIAŁA, TYLKO NAPISANE NA CZARNYM EKRANIE WIRUS NLA BLA BLA NACISNIJ 1 ZEBY USUNĄĆ NACISKAM I NOC TYLKO MI SPADSJA LITERKI NA EKRANIE JAK W MATRIX CHYBA COS POPSULAM :(
Dopisze was kochane jak się z kompem ogarniemy bo z telefonu ni dy rydy :(

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry