• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2015

reklama
I tak wszędzie pytają o tygodnie ;-) Dlatego miesiącami się nie przejmuję (a jak ktoś bardzo chce wiedzieć, w którym jestem, to liczę po 4,5 tyg na jeden). No i patrzą na skończone tygodnie. Ja mam 16, zaczynam 17sty;-)
Ja nie mam zaparć, od kilku dni wręcz odwrotnie :baffled::baffled:

Robię zupkę ogórkową... Mmmm. Córa doszła do siebie na szczęście... i już dokazuje...

Unita nie sądze żeby to ruchy były jakvtak długo naczyń etapie to są krótkie często trudne do wyczucia bąbelki, falowanie w środku. Ja np często czuje jak mi cały brzuchvjezdzi i widać jak siecrusza ale tovwieczirem po jakiś misjach ale to napewno łożysko (mam na przedniej ścianie) a można by pomyśleć że ruchy ale wiem ze to nie ruchy bo na takie czucie intensywne jest dużo dużo za wcześnie tym bardziej na widoczne ruchy

Ech... to chyba nie pozostaje nic innego, jak cierpliwie czekać, jeszcze pewnie będziemy miały dosyć tych kopniaków :-p

Unita oj tak dość to mało powiedziane! Ola mi sadziła takie kopniaki np w żołądek ze nieraz idę sobie z mężem na spacerek a ja padam na kolana i wymiotuje bo mnie tak mocno kopnela :/ boje się tych dużych kopniakow pod koniec ciąży gdy dziecko się nie mieści i wali gdzie popadnie

Ewelina ja z ola nie chodziłam i teraz też nie zamierzam uważam ze strata czasu i pieniędzy i poradziłam sobie bardzo dobrze bez szkoły rodzenia :) instynkt to silna rzecz wiesz ci robić ale niewiele skąd to wiesz po bprostu wiesz :)

Ostatnia edycja:
Taaa, ja mam drugą ciążę a i tak gubię się w tym. Wg kalendarza mam 14tc, a wg gina (usg) 13tc;D

ewi będzie dobrze!

emilchen tak właśnie mam. W pierwszej ciąży też miałam i gin tłumaczył, że tak ma być;) To takie straszne klucie w środku w macicy jakby ktoś coś tam piłą mechaniczną ciął, ale szybko mija;) Miałam tak do końca ciąży.

ewelina
ja mam to samo zdanie co doggi i język. Nie chodziłam. Nie uczą tam jak radzić sobie z dzieckiem po porodzie a jedynie samych zbędnych rzeczy, które jak kobieta zaczyna rodzić - same przychodzą naturalnie.

Właśnie osa użarła mi dziecko w basenie! W udo:/ Biedactwo spłakało się, ja panikowałam. Ale mam nadzieję, że ocet i cebula załatwią sprawę, bo pamiętam jak moją 3 letnią siorę ugryzła i musiałam do szpitala z nią lecieć. Noga spuchła i stwardniała - dostała zastrzyk.

Ostatnia edycja:
reklama
Ewelina- ja w żadnej ciąży nie chodzilam i teraz też nie zamierzam, w tym temacie mam takie samo zdanie jak Doggi, ale są dziewczyny, które chodziły i są z tego powodu zadowolone.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry