reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczeń 2015

Aob pocieszę cię. Mi też nie będzie miał kto pomóc. Mamę mam, ale kontakty niezbyt i nie chcę jej pomocy. Teściowej niestety nie mam. Już tak rozmawialiśmy że co zrobimy jak będziemy chcieli czas w 2 spędzić no to co zostaje niania (tutaj na szczęście chociaż znam fajną babkę)... No ale na codzień będę ze wszystkim sama ;-)

reklama
Jezyk bo mam stwierdzona cholestaze, a z tego co mi wiadomo to powinnam byc pod stala kontrola, robic czesciej usg no i ktg czego moja w ogole nie robi.. wyniki tez powinnam miec robione i mam, bo sama robie.. no i zadnych konkretnych informacji od niej tez nie otrzymuje, bo nie powiedziala mi co to za choroba, co daja mi tabletki i na czym dokladnie polega dieta, itp. o wymaz na paciorkowca to musialam sie poprosic, wiec teraz na wizycie ma mi zrobic.. a chodze prywatnie! i nawet nie wiedziala, ze nie starczy mi tabletek do kolejnej wizyty (bo bylam u niej na oddziale skonsultowac wyniki) powiedziala, ze wtedy zamiast 3 tab mam brac 2 dziennie a pozniej sie zobaczy... i w ogole jest duzo takich drobnostek, ktore mi sie nie podobaja..

Mommy no to mamy podobnie.. mi chyba tez zostanie jakas niania, ale jeszcze zadnej nie znam:tak:

Aob nie dziwie Ci się, bo ja też bym się tak czuła.
Ja przez mojego gina czuje się naprawdę dopieszczona (haha, ale to brzmi).

Aob, Mommy a co ja mam powiedzieć jak my tu sami jesteśmy, rodzina 500km dalej, a czekamy na 3 dziecko ;-)
Nie ma rzeczy niemożliwych do ogarnięcia ;-)

Aaa Lilka zaraz mi chyba skórę rozerwie tak się wierci.
Dzisiaj przechodzi samą siebie.

Ostatnia edycja:
Alecta z 3 dzieci to juz trzeba naprawde byc dobrze zorganizowanym i ogarnietym czlowiekiem:-) mi ogarniecia brak;-)
Do moich tez mam 600km, ale ojciec i tak by mi nie pomogl tak jak matka...

Moja młoda też czasami taka cicha. dzisiaj rano np. A wczoraj to myślałam, że chce się przebić przez brzuch i wyjść.
Mikołaj to czasami mam wrażenie, że nadal ma bunt dwulatka :tak:
Robię gulasz, pierwszy raz. Ciekawe jak wyjdzie.

U mnie Tymko ostatnio się buntownikiem zrobił.
Rano przy wyjściu z domu jest masakra, przy ubieraniu w przedszkolu też.
Czasem mi sił już brakuje.
Najlepsze jest to, że on ogólnie w domu jest grzeczny i kochany, ale wtedy kiedy trzeba żeby słuchał to on ma zawsze coś ważniejszego.
Wczoraj w przedszkolu znowu za karę na krzesełku siedział, bo nie słuchał pani i aż go czasem nie poznaje

Jenn wiec uwierz mi ze jzk jest aktywny i nagle przdstalby sie ruszac w godzinach najwiekszej aktywnosci to tez bys sie martwila

Aob powiem Ci ze ja czasem zaluje ze jestesmy yak blisko tesciow
Niby mialo byc latwiej itp
Tesciowa tak sie zarzekala a teraz codziennie mowi ze chce do niemiec do pracy jechac, potem ze bedzie miesaic tam miesiac tu, w miedzy czasie mowi ze chce isc na operacje na biodra i dobrze ze tu jestesmy to jej pomozemy. A jak mowi ze w lutym jedziemy do mojej sis na slub to pyta czy Robercika zostawimy. Ogolnie ma grafik 24h wypelniony i planuje do przodu wyjazd itp a jak mowie ze do mojej rodzimy chcemy jechac czy na wakacje to mowi wtedy ze robson za maly i powinien z nia zostac.
Wkurza mnie cos takieho. Dobra kobieta jest ale czasem jak cos palnie to nie wiem czy smiac sie czy plakac z bezsilnosci

reklama
aqulqa, ja też robie trzęsienie brzucha, jak mam wrażenie, że młoda dawno się nie ruszała. ale ogólnie teraz zluzowała i jest o wiele spokojniej niż kilka tyg. temu.

Doggi, ruchy czuję identycznie. na dole, a nad pępkiem taka twarda kula. pod cyckami flak. kurde.

agulqa, klocki odebrałam. jeszcze raz DZIĘKUJĘ :*

alecta, mój dostaje jakiegoś powera jak mamy gdzieś wyjść i sie ubieramy. lata jak dziki po mieszkaniu, udaje psa, kręci się w kółko i mówi, że mu sie głowie kręci, po czym robi glebę, a przy tym gada sobie "o jeziu, o jeziu" i dup na podłogę. no wariatkowo ;-);-)

Do góry