reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2015

ja dzisiaj w Lidlu spotkałam "koleżankę" z sali ze szpitala jej Kuba urodzony ok. pół godziny po Gniewku i jej bobasek też taki wymagający jak i mój,tak więc zawsze to lepiej pomyśleć ,że nie wszyscy mają takie cudowne dzieci jak Doggi i mój szwagier :-p
pogadałyśmy sobie,poopowiadałyśmy -w każdym razie fajne spotkanie :-)

reklama
Izuchna- my tez nie lubimy imprez rodzinnych, dlatego robimy w sobotę na 16 żeby szybko rozjexhali się do domów. Chociaż chrzestna to moja przyjaciółka i ona może zostać ile chce.

Mnie moja trojka apsorbuje. A już niedługo zaczyna się sezon piłkarski i deichmann i będę miała jeszcze mniej czasu.

Izuchna, ehm ehm, dla mnie niespanie po nocach I wiszenie moze nie na cycku ale na butli to nadal codziennosc ( albo raczej conocnosc), zazdraszczam tym, dla ktorych jedtcto czas przeszly.

Bada, jak bedziesz kiedys w Londynie to wpadaj do nas, tak sie napatrzysz, ze wyjedziesz ze swiadomoscia, ze Twoj Gniewko to przy naszym aniolek. Wiem, ze dla mojego jazda samochodem w foteliku to kara, ale dzisiaj serio, myslalam, ze go zostawie z tum fotelikiem n ulicy I odjade. Godzina darcia sie NON STOP. Byl nakarmiony, nieobsikany, a wrzeszczal tak, jakby go ktos ze skory obdzieral. Wiec nie, ja napewno nie mam cudownego dziecka. Jesli kiedys np cos mi padnie na mozg I pomysleco drugim dziecku, to przypomne sobie podrozowanie z pierworodnym. Od razu mi sie odechce :)

Izuchna moj tez w nocy max 3h spi wiec sama nie jestes

U mnie mlody taki zarty ze je i z cyca i butli. Z butlk tylko jak wychodze ale problemu nie mam :-)

Megami ja tez cycem mecze, czasem mlody sie wkurza ze hoho ale wtedy go podnosze gadam uspokajam i znow probuje

Sylwi zdrowka dla malej!

Indi moj tez czesto je, bo je mniej ale czesciej i nic nie poradze :p

Indi moj nie spal wdzien poki ie zaczelam stosowac planu dnia, posac godzin itp. Nagle dziecko zaczelo spac raz 2h i dwa razy po ok 30-40min

Ma tez kp i przyzwyczailam sie juz ze Robson z tych dzieci co czasem dwa razy na godz jedza :-)

Izuchna ja juz kilka razy mlodego karmilam na dworze, o galeriach nie wspomne

Sylwi &&& oby bylo coraz lepiej

Indi czytalam ze dzieci potrzebuja naszej uwagi w 100%. Robert tez wkirza sie jak robie kilka rzeczy gadajac z nim. Mysle ze takie ich prawo. 9mcy mieli nas na wylacznosc a teraz...

Bada pocoesze Ciw ze Robson tez wymagajacy :-)

Indi czyli Twoj synek tak jak ja i moja sis (wg naszego sasiada) jest super srodkiem antykoncepcyjnym :-D popattzysz i sie odechciewa :-D

Nadrobilam, postanawiam poprawe i bywac tu czesciej :-D

Indi, ale drugie dziecki może być spokojniejsze. Mojego pierwszego synka nie mogłam zostawić i na 5 min, ryczał strasznie! Na spacerze spał max 10 min a dalej to było noszenie na rękach i pchanie nogą wózka... W nocy wstawał 2 razy na karmienie do 3 roku życia:( natomiast Milan jest spokojniejszy. Kiegy jest nakarmiony i wyspany, może leżeć nawet godzinę:) na spacerze zasypia w minutę i śpi do powrotu dodomu. Tak samo z samochodem:) prawda, wstaję w nocy kilka razy, no ale ci zrobić?

Dużo, jeśli budzi się tak do 3 roku życia... A w pierwszym półroczu, to tak co 2 godziny był karmiony... Teraz z młodszym synem, to wstaję tak z 4 razy.

Ja też już przyzwyczaiłam się... Nawet, kiedy synek śpi, to ja i tak budzę się...ex, marzę położyć się o 23.00 i obudzić się o 8.00:)

reklama
Ja nawet konta na fb wiec na pewno tu zostane.moje pierwsze dziecko szalone i nueprzewidywalne za to drugie batdzo spokojne...Jagoda zawsze zasypia sama przy karuzeli,jak was czytam to rzeczywiście mam super dziecko.wczoraj byliśmy w gościach i Jadźka grzecznie leżała 2 godziny i cieszyła sie do wszystkich.

Do góry