reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
Udało mi się dostać to skierowanie na USG, ale jakimś cudem aplikacja mi pokazuje, że będzie to wizyta płatna 😳 I najbliższe terminy na połowę lutego… chyba zadzwonię na infolinię, bo coś mi tu nie pasuje.

U nas po ,, wizycie ,, jak można to tak nazwać bo tylko meilowo , dostaliśmy antybiotyk na 10 dni oboje , ja mam zacząć od pierwszego dnia cyklu , chyba że takiego nie będzie to wtedy się zgłosić i dadzą inny lek bo tego nie można w ciąży , i dostałam probiotyk dopochwowy . Tylko nie mam wsumie napisane od kiedy brać ten probiotyk , ale wnioskuję że mogę już prawda ? Nie muszę czekać do nowego cyklu ? Potem mam zrobić kontrolny wymaz min 10 dni po zakończeniu kuracji ,także jak teraz się nie uda to w lutym starać się nie będziemy . Wsumie nie ma nic o tym że nie możemy , ale wnioskuję że nie dobrze myślę ? Ile czasu mamy bana na sex waszym zdaniem ? Aż do nowego cyklu i skończenia pełnej kuracji ? 😯 I jeszcze się zastanawiam , bo ja muszę czekać z antybiotykiem do nowego cyklu ale mąż chyba może już brać nie ?
Z tego co kojarzę to do momentu wyleczenia nie powinno się seksu uprawiać, ewentualnie w prezerwatywie. Tak to jak jedno z Was wyleczy to może się zarazić od drugiego i tak w kółko.

reklama
Mi się nie zdarzyło mieć fałszywej więc dla mnie najlepsze paskowe z rossmanna :)

Ja biorę wszystko za jednym zamachem, ale nigdy nie miałam jakiś specyficznych leków które muszę brać o konkretnej porze np. wieczorem bo inaczej bym zapomniała :D
Ja ostatnio przeczytałam że ubichinolu nie powinno się lykac z wit E

Do góry