reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Dzień dobry :)
W niedzielę mamy chrzest młodego i nawet czytać nie mam czasu.
Brzuszek o dziwo już trochę mam, tzn ja mam swój zawsze, z tym że od kilku dni nie da się go już całkowicie wciągnąć:eek::D w ciuchach chodzę normalnych i ani myślę póki co kupować ciążowych. Ostatnio miałam same letnie więc się nie przydadzą. Zresztą ostatnio chodziłam w końca siódmego miesiąca w jeansach sprzed ciąży. Oczywiście zrezygnowałam dużo wcześniej z tych z wysokim stanem.

Na szczęście objawy pierwszych tygodni minęły i zaczynam się czuć (i jeść) jak człowiek;)

Ktoś pisał o wyprawce. Ja wszystkie rzeczy oddawałam na bieżąco koleżance, która ma syna młodszego o cztery miesiące. Teraz te rzeczy do mnie wrócą. Zobaczymy co z tego się przyda, bo zupełnie mi się dzieciaki miną jeśli chodzi o pory roku. Np kombinezony zimowe mam nawet trzy. Co z tego jak w rozmiarze 68-74? Będą za duże jak Zosiek się urodzi i za małe na roczek. Łóżeczko niby mam, o ile uda mi się pierworodnego przeprowadzić, tylko materac kupię nowy. O! Wanienki nie muszę kupować, przewijak mam, wózek mam, tylko trzeba syna przekonać, że już go nie potrzebuje. O reszcie jeszcze nie myślałam;)

Kciuki za wizytujące dzisiaj i w tym tygodniu :)

reklama
Karolina / odpisałam ci :D nie masz niczego czego ja nie miałam :D a jestem 10cm wyższa! Gdzie ta sprawiedliwość ...:D

xkarola- ja miałam maleńką, ubytek międzykomorowy, operowany 15 lat temu. Już nie musze u siebie kontrolować, ale muszę u dzieci. Z Polka byłam w ciąży i później jak miała ze 2 miesiące. Wszystko jest ok i lekarz powiedział, ze gdyby ktoś kiedyś jakieś szmery wykrył, to mamy zignorować, bo żadnej wady nie ma. A jeżdżę w Poznaniu prywatnie do doktora Mrozińskiego, przyjmuje na Jarochowskiego. Muszę znów się umówić

Tusiaczek- no to fajnie, prawie całą wyprawkę masz :)

Już nie narzekam, ze za dobrze się czuję, bo mnie głowa zaczyna boleć. Zmiana pogody, zmiana ciśnienia i nawet w bliźnie mnie ciągnie.

Simka moja ma tez ubytek miedzy komorami i miedzy przedaionkami ale ten miedzykomorowy jest zaraz obok zastawki aortalnej i lekarz malej boi sie ze dziurka wciagnie zastawke i zrobi sie gorsza wada.... we wrzesniu na badania do szpitalan na 3 dni i kontrole wszystkiego. Juz sie boje tego wezesnia i naszego pobytu 3 dbiowego w szpitalu

Ja nigdy niebadalam sie pod wzgledem chorob serca ale nigdy nic minniebylo i zastanawiam sie czy traz sobie jakiegos echa niezrobic i potem plodu echa.

reklama
xkarola- no to Twoja mała ma poważniejszą wadę. Gdybyś musiałą zdecydowac się na operację to jak najszybciej, póki dziecko mało pamieta. Ja miałam mieć jako 3-latka, ale ojciec się nie zgodził i miałam później 10 lat jak miałam operację. Wolałabym tego nie pamiętać :p Źle nie było, ale samotny pobyt w szpitalu, zasypianie do narkozy to nic fajnego dla dziecka.
A echo płodu bym zrobiłą na Twoim miejscu, a skąd jesteś?

Do góry