reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
A moze jeszcze poczekajmy? Moze ktoras mama styczniowa nas podczytuje I jak na ogolnym poruszymy jakis intersujacy ja tenat to sie ujawni? :-) tylko np nie wiem czy tak mozna ale blokujmy uzytkownikow ktorzy stosuja w stosunku do drugiego obrazliwych sformuowan np oskarzajacych o egoizm itp?

A moze jeszcze poczekajmy? Moze ktoras mama styczniowa nas podczytuje I jak na ogolnym poruszymy jakis intersujacy ja tenat to sie ujawni? :-) tylko np nie wiem czy tak mozna ale blokujmy uzytkownikow ktorzy stosuja w stosunku do drugiego obrazliwych sformuowan np oskarzajacych o egoizm itp?

Tego wątku nie zamykam, jeśli przyjdą nowe mamy to trzeba je będzie poznać gdzieś.
Chcę zrobić osobny wątek.

Czyli mogę go zabrać ze soba, najwyżej przeżyje traumę ;D

Ja mam to samo :) zapytam najwyżej lekarza, jak cos to mąż się zmyje ;)
Ja mialam 10+5 i robil przez brzuch, ale powiedzial ze generalnie jeszcze powinien przez pochwe, bo lepiej wszystko widac.
Danutka, zakaz laktatorów?! rany, co za szpital! :/ ja też miałam ręczny, podobno jak się dużo odciąga to elektryczne są duuuużo lepsze. Dziewczyny polecają Medelę lub Avent :)

HappyBabyMama, a kto będzie robił selekcję? watek ogolny dla mam z każdego miesiąca jest otwarty, co najwyżej można stworzyć osobny wątek zamknięty. My tak mamy na czerwcówkach 2015 i jest to bardzo fajne. Na ogólne wchodził kto chce, a jak się udzielał dużo i nie psuł forum to dostawał zaproszenie do zamkniętego :)

Bridget, a próbowałaś na mdłości wodę imbirową? kawałek korzenia imbiru gotujesz w wodzie, możesz trochę miodu i soku z cytryny dodać. Jest trochę ostre ale smaczne. Ja mdłości nie mam, ale czytałam gdzieś że pomaga.
Ta miksturka tez jest dobra na przeziebienie. Medele wypozyczano pacjentkom wlasnie w Orlowskim, gdzie rodzilam, pewnie dlatego ze to dobra firma.
Ankamaz, no to trochę zmienia postać rzeczy :) ale wiesz, mm jest na bazie zmodyfikowanego mleka krowiego. A jakie jest mleko krowie? Co jedzą krowy? Bo raczej nie żywność ekologiczną, tylko pasze GMO + hormony i antybiotyki w zastrzykach. No chyba że kupujesz mm bio, które może i jest lepsze, ale dużo droższe. Poza tym nie wszystko przenika do mleka matki, można o tym poczytać. Warto jeść zdrowo ale bez skrajności. I nie namawiam do kp, jeśli ktoś nie chce. To było sprostowanie.
To jest prawda, ze w sumie teraz nie wiemy co jest zdrowe a co nie. Wszystko jest chemiczne i przetwarzane. Jak kogos interesuje to na egaga sa dwa artykuly nasze dzieci jedza smieci i czy twoje dziecko jest uzaleznione od zywnosci przetworzonej. Mozna chwilami osiwiec czytajac to.

Hej dziewczyny

Dziewczyny piekne foto Nam dzis pokazalyscie[emoji4] a te w 3d czy 4d rewelacja KolorowaMama;)

O ja cie piernicze ale sie dyskusja wytworzyla:/
Chyba najlepiej te osobe ignorowac!:)

Ja tez z tych matek jestem co chciala karmic ale sie nie udalo...po tygodniu prob placzu matki i dziecka poddalam sie...a tak bardzo chcialam.
Wiem napewno ze niemialam fachowej pomocy co czym...
W szpitalu polozne widzialy ze mam problem, ale niestety nawet nieproboway pomoc go rozwiazac.
Niestety na poczatku czulam sie jak wyrodna matka;(
teraz zobaczymy co los przyniesie, sprobuje a jak sie nie uda to trudno!

Dziewczyny od ktorego tc dziala ten dektektor? Bo zastanawiam sie nad kupnem

O matko... to chyba jakiś żart. Ktoś kto tak twierdzi nie powinien być lekarzem. Co za bzdury. Ja rozumiem że ktoś nie chce karmić i to jego decyzja, czasem tak jest lepiej. Ale to OCZYWISTE że pokarm matki jest lepszy od mm, a podważanie tej teorii, zwłaszcza przez lekarza jest niepoważne.

Zgadzam sie zgadzam, jak przeczytałam to mnie zmroziło
Ja jestem leniwa i skąpa
Jak nie musze nie wydam na mm[emoji23][emoji23][emoji23]

Przepraszam za głupia ironię

A tak poważnie
Sa rożne sytuacje i ja sama nie wiem jak bedzie teraz, sama miałam chwile zwątpienia, juz podawać chciałam mm, wiec nie zarzekam sie
Ale moze warto próbować?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Truskaweczka2017 zgadzam się z Tobą.

Czy są tu jakieś dziewczyny które zaszły w ciążę zaraz po skończeniu / w trakcie karmienia poprzedniego dziecka? Jeśli tak, to jakie miałyście piersi podczas drugiej ciąży? bo ja jak na razie mam małe i niebolące, w ogóle nie przypominają piersi z 1 ciąży. No i też czytam że wszystkie macie nabrzmiałe i bolące. Nie wiem, tak już zostanie?

Ja mam czytac ze zrozumieniem? Napisalam ze to dla mnie chore. I kazdy ma prawo do własnego zdania. Owszem kto moze karmic sam a tego nie robi nie jest to normalne.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Oj przykro tak czytać
Nie każdy chce, nie każdy jest silny, i ma wsparcie
Nie ładnie tak oceniać
Każdy ma prawo miec swój wybór
Żyjemy w wolnym świecie

reklama
Dziewczyny, apel do was, napisałam do administratorki o stworzenie nam wątku zamkniętego.
Jako że chciałabym abyście wy zdecydowały kogo w nim chcecie to piszcie mi na PM wasze "Typy" informacja pozostanie tylko i wyłącznie ze mną.
Chyba że macie jakiś inny pomysł?

Czy możemy sobie ten nasz wątek teraz zamknąć???
Tyle treści???
Czy musi być nowy??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry