reklama

Styczniowe mamy 2020

Dziewczyny czy wy orientujecie się może czym można się wspomóc w ciąży w nauce? Zawsze brałam plusssz active i glinkolav i super koncentracja a teraz to chyba wszystko odpada...;/

reklama
Tak wiem o tym że normy są inne. Ale moje labo ma normę do 2.5 i takie miałam A teraz nagle 3.07 w innym labo. Ważne są też ft3 I ft4, jeżeli są e normie to nie ma wielkiego problemu. A następna sprawa że normy ten dla kobiet w ciazy zmieniły się jakiś czas temu. Kilka lat temu były takie same jak dla kobiet nie w ciazy.
FT3 i FT4 zawsze miałam ok ale lekarze przy tym TSH zalecali euthyrox jak tylko przestawałam brać od razu leciało w górę. Wiesz nie koniecznie laboratorium może ci podskoczyło poprostu.. Zobaczę co endokrynolog powie. Ja w 2 ciążach brałam euthyrox i wszystko było ok.

Że tak powiem SZALONE !! :)
Nie było mnie chwilę...i dzisiaj nadrobiłam 56 stron !!

Witam nowe mamusie :)

Co u mnie... Byłam we wtorek na wizycie. Dzidzia jest, serduszko bije. Na zdjęciach już do "człowieka" podobne :) Już robiłam zakres wyników i praktycznie wszystko w normie. Mdłości ustały...
Wracając do dzieci, myślałam, że tu już cała galeria będzie, a tu nic.
Do grupy na fb kliknęłam o przyłączenie. Bardzo fajny pomysł !
Do tematów poruszanych gdy mnie nie było. Mam 34 lata, mam już dwójkę dzieci i jestem trzy lata po rozwodzie. Od roku w nowym związku i mam dochodzącą kolejną dwójkę dzieci :) Jest więc nas cała gromadka :) Jestem na obrotach całymi dniami. Niby na L4, ale z doskoku w pracy. Jak mam chwilę wolnego to jeżdżę 100 km na budowę bo tam już bliżej niż dalej i trzeba wiele rzeczy dopilnować. Weekendy co drugi mamy całą czwórkę dzieci a co drugi odpoczywam :)

ja jeszcze do mam, które będą miały już 3 bejbi bądź mają większe gromadki czym wy jeździcie? U nas teraz będzie trójeczka więc trzeba samochód na większy zmienić a wyboru za bardzo nie ma w takich co by 3 foteliki się do tyłu zmieściły.

Witam wszystkie mamuski z tej grupy. I po cichu dołaczam. Termin koniec stycznia/poczatek lutego. Przy pierwszej ciazy 12 lat temu :-)) tez nalezalam do forum i bardzo lubilam ta wymiane wzajmenych doświdczeń i wsparcie. Pierwszej mlodosci juz nie jestem bo 37 lat na karku. Bardzo chcialam tego drugiego dziecka, niestety mąz bardzo niepocieszony. Przezywa chwilowy szok. No nic ma prawie 9miesiecy zeby oswoic sie z tą wiadomoscią :-)

Dziewczyny, które mają zaniki objawów! Ostatnio mdłości zniknęły mi na jakieś 5 dni zupełnie, później powróciły na razie na kilka dni. Piersi raz bolą mocno, a innym razem prawie wcale - też się mega stresowałam ale ale! Bylam wlasnie na USG i z maluchem wszystko w porządku! Widać już zarys małego człowieczka! To juz 9t1d termin na 30 grudzien/1 styczen;) Pytałam sie lekarza o to ustawanie objawów - powiedział ze to normalne, ze przychodzą i odchodzą falami i nigdy nie jest tak samo! Zatem uspokajam i was;) P.s. mam już karte ciazy i usg genetyczne juz za 3 tygodnie!!!!;)
To będziesz mieć w tym roku wystrzałowego sylwestra :D

ja jeszcze do mam, które będą miały już 3 bejbi bądź mają większe gromadki czym wy jeździcie? U nas teraz będzie trójeczka więc trzeba samochód na większy zmienić a wyboru za bardzo nie ma w takich co by 3 foteliki się do tyłu zmieściły.
Jeszcze wszystko przed nami, ale zmiana pewnie będzie. Mąż coś mówił opel Zafira?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry