Witaj [emoji3] dopisana [emoji106]
Chciałabym do was dołączyć mam termin na 30.01
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Chciałabym do was dołączyć mam termin na 30.01
Świetne rzeczy! Powiesz skąd i co tam wybrałas? :-)Dotarła dzis do mnie "paczuszka" z pościelowym dla Synka [emoji3] Wszystko za jednym zamachem bez latania po sklepach Zobacz załącznik 1015845
Już dzwoniłamZwolnienie idzie elektronicznie.
Pracodawca jesli juz nie wypłaca tylko zus, musi w platformie E-płatnik wyslac odpowiednie zgloszenie Z3.
Nic nie da przekazanie papierów osobiscie bo system tego nie akceptuje.
Co do samego formularza Z3 to żadne przepisy nie okreslają a tym bardziej nie narzucają terminu obowiązku jego dostarczenia. Określenie "bez zbędnej zwłoki" w praktyce nie ma żadnej mocy prawnej.
@MartaSx Co moge poradzic w takiej sytuacji- grzecznie (!) zadzwonic do ksiegowej obsługującej zusy (z dostępem do platnika) i poprosic, ze wzgledu na trudna sytuacje finansową o zrobienie tego jak najszybciej.
Gościu na infolinii zusu powiedział że ten druk zobaczę na platformie.Tego druku nie zobaczysz. On idzie z platformy E-płatnika pracodawcy bezposrednio do zusu.
Ty masz info tylko o zwolnieniu, okresie niedyspozycji czyli podstawowe dane
Ja mialam teraz taki problem z pracodawcą..od czerwca niw dostarczal dokumwntow ani deukow z3Zwolnienie idzie elektronicznie.
Pracodawca jesli juz nie wypłaca tylko zus, musi w platformie E-płatnik wyslac odpowiednie zgloszenie Z3.
Nic nie da przekazanie papierów osobiscie bo system tego nie akceptuje.
Co do samego formularza Z3 to żadne przepisy nie okreslają a tym bardziej nie narzucają terminu obowiązku jego dostarczenia. Określenie "bez zbędnej zwłoki" w praktyce nie ma żadnej mocy prawnej.
@MartaSx Co moge poradzic w takiej sytuacji- grzecznie (!) zadzwonic do ksiegowej obsługującej zusy (z dostępem do platnika) i poprosic, ze wzgledu na trudna sytuacje finansową o zrobienie tego jak najszybciej.
Ja mialam problem z pracodawca...od czerwca nie wysylali dokumentów..za moja prosba..zostaly wyslane dwa upomnienia..jedno normalne deugie z grozba grzywny..gdy pytalam w zus co moge z robic by dostac pieniądze..tak jak mowilam wczesniej napisac pismo....na podstawie ktorego zus nalicza l4...a na pytanie co jezeli za miesiac pracodawca nadal nie bedzie przekazywal dokumentów(druk z12 jezeli jest ciągłość l4) to powiedzieli by za kazdym razem brac dodatkowo l4 na druku i przysylac..a zus tak czy siak to od nich sciagnieNie wiem po co to robić jeśli elektroniczne L4 po godzinie jest w ZUS. Można to sprawdzić na platformie elektronicznej ZUS PUE. Bez druku od pracodawcy i tak nic nie wypłacą.
Ale to Ty wysyłałaś pismo do pracodawcy czy zus w Twoim imieniu?Ja mialam teraz taki problem z pracodawcą..od czerwca niw dostarczal dokumwntow ani deukow z3
Ja mialam problem z pracodawca...od czerwca nie wysylali dokumentów..za moja prosba..zostaly wyslane dwa upomnienia..jedno normalne deugie z grozba grzywny..gdy pytalam w zus co moge z robic by dostac pieniądze..tak jak mowilam wczesniej napisac pismo....na podstawie ktorego zus nalicza l4...a na pytanie co jezeli za miesiac pracodawca nadal nie bedzie przekazywal dokumentów(druk z12 jezeli jest ciągłość l4) to powiedzieli by za kazdym razem brac dodatkowo l4 na druku i przysylac..a zus tak czy siak to od nich sciagnie
Jezeli nie minely 33 dni. L4pensja powinna byc dnia którego otrzymujesz wyplateOKi dzięki za cenne informacje. Bo ja w sumie też 10 powinnam dostać pierwszą "pensję" chorobowego. A że na 10 lat pracy pierwszy raz jestem na l4 gdziekolwiek, to nie wiem co i jak.
Jeszcze jaaktualizacja - 29.08.2019
Proszę luknijcie czy nie ominęłam - ponad 200 postów przerzuciłam, bo nie wyświetla przypomnień :/
S 30.12 @Buba88
C 31.12 @Marchewka84
C 30.12 @aneczka1508
C 01.01 @zuza9292
S 01.01 @Koteczka01
S 01.01 @Ola2609
C 02.01 @agatka_ok
C 01.01 @Animowana88
S 02.01 @Glo
S 06.01 @malagga_89
C 07.01 @Diana_
C 07.01 @MartaSx
S 08.01 @Balbinka30
S 08.01 @Jarzynka
09.01 @Sniezynka
10.01 @marta021993
S 13.01 @SalsaPL
S 13.01 @Kasik1p3
C 15.01 @Bosiek
C 16.01 @Malami1303
C 16.01 @Aguara
C 18.01 @lucyna1234
18.01 @Celia89
C 20.01 @Kundzia093
S 22.01 @justyn.ka
23.01 @Be1992
S 26.01 @Alex811
S 28.01 @NataliaSkk
S 29.01 @Bratka
S 29.01 @Malinkaa123
30.01 @Wika320
S 29.01 @wesola_mamusia
S 31.01 @Kokniodla
Świetne rzeczy! Powiesz skąd i co tam wybrałas? :-)