Tenni
Fanka BB :)
Pokaż co kupiłaś ładnego
Tylko musiałam skrócić bo za długa była
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Pokaż co kupiłaś ładnego
Wow piękna!
Dzięki za polecenie fajnego sklepu
Mój maluszek we wtorek też miał 3cmTo idziemy łeb w łeb bo ja też byłam na wizycie we wtorek i moja dzidzia też mam 3cm![]()
U mnie to samo. 300zl wizyta plus badania prywatnie, bo większości ns nfz nie chcą dac plus leki tak jak u Ciebie 100% to kolejne 2 stowki. Ot nasza służba zdrowia. Ostatnio się śmiałam,że planując dzidzi trzeba by było mieć odłożone 30kafli na koncieU nas tak samo. 2 wizyty w czerwcu, każda 300zl plus badania 200zl. Chciałam od rodzinnej skierowanie chociaż na podstawowe, ale ze w marcu robiłam sobie prywatnie te badania w mojej przychodni i wyniki są też w karcie to skierowania nie dostałam. Leki, które biorę w ciąży są darmowe a ja musze płacić, bo gin nie ma kontraktu z nfz i jedynie może na 100% wypisać, a rodzinna twierdzi, że nie może bez odpowiedniego zaświadczenia.
U mnie to samo. 300zl wizyta plus badania prywatnie, bo większości ns nfz nie chcą dac plus leki tak jak u Ciebie 100% to kolejne 2 stowki. Ot nasza służba zdrowia. Ostatnio się śmiałam,że planując dzidzi trzeba by było mieć odłożone 30kafli na koncie. Tyle ze nauczeni doświadczeniem,że dlugo sie nie udawało z pozytywnym skutkiem to nie byliśmy przygotowani az tak
. Ale wolę iść do swojego gina i zapłacić,mieć pewność i dobra opiekę niz trafiać dalej na tych konowałów co to mnie już poronienie wmawiali.
dużo za prenatalne i PAPPA. W Gliwicach 380 zł za 1.Nawiązując do poprzednich wypowiedzi prowadzenie ciąży prywatnie to jednak spory wydatek. A na nfz to wiadomo, że nie ma co liczyć ;/ Ja badania krwi robię w ramach pakietu w luxmedzie, ale ciąży u nich nie prowadzę, bo nie mają tam dobrych specjalistow. Jeszcze książkowe ciąże bez żadnych dodatkowych obciążeń to moze i poprowadzą, ale bardziej skomplikowane przypadki to nie zaufałabym ..
Ja mam to szczęście, że mam w pracy dodatkowe ubezpieczenie medyczne i zwracają mi 60-70 % za każdą wizytę i badania u dowolnego lekarza. Więc nie odczuwam póki co tych wydatków.
Ostatnio zapisalam sie na usg prenatalne i test pappa i ma to kosztować łącznie 700 złmam takie wrażenie, że w poprzedniej ciąży nie płaciłam wiecej jak 500...