reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe terminy

Mój termin ustalono wg usg na 16 stycznia, wg ostatniej miesiączki jest to nie do określenia.
Moje cykle były bardzo długie i nieregularnie, okres pojawiał się co 30 lub 47 dni :wściekła/y:

reklama
A ja mam termin na 5 styczeń. Ciekawe, może w Nowy Rok przyjdzie na świat maleństwo.
Szkoda że tak blisko świąt bo boję się tak blisko porodu jechać do domu na święta a mam 400 km przez lasy i pola :-D

No a powiem Wam moje drogie, że w mi się ciązy fatalnie jeździło samochodem zwłaszcza pod koniec.. nawet do porodu jak już jechałam ze skurczami to na mojego sie darłam że za ostro hamuje że zbyt gwałtownie przyspiesza... :) a tu 400 km fiu fiu nie zazdroszczę...

Ja mam na 7 wg om, a z USg pomiedzy 29 grudnia a 2 sycznia. No ale na szczęście rodzinka w Warszawie i tuz pod nią, ale za to 2 wigilie... No a jakby co, to wigilie spędze z mężem i synem w pracy męża, czyli w szpitalu gdzie chcę rodzi :-p.

mi termin co raz bardziej zbliża się do grudnia :) w czwartek zapisałam się na dodatkowe usg gdzie indziej (wspominałam, że od mojego lekarza wyszłam z drobnym niesmakiem) - to będzie też takie usg połówkowe, gdzie będą wszystko mierzyć i 3d/4d będzie też - ciekawe czy termin mi się zmieni :) no i ciekawe czy w końcu poznam płeć :D
a co do porodu, też nie mam na miejscu - trzeba jechać ale znacznie bliżej niż 400 km :) tylko 90 :) ale ja to inna sprawa - bo cesarka, więc się konkretnie umawiam na termin :-D

mamjakty w tym momencie ciąży terminy z USG już nie są obowiązujące. Termin z USG jest wiarogodny w pierwszych -nastu tygodniach, bo wtedy dzieciaczki rozwijają się wmiarę równomiernie i istnieją standardy wiekowo-pomiarowe. Na tym etapie ciąży każdy dzieciaczek rozwija się inaczej - a nawet każdy jego "element" tak, że lekarz może ci później podać nawet pięć różnych dat z różnych tabelek i co wtedy zrobisz? :-p Pierwsze terminy z OM i USG są najlepsze, później to tylko tak z ciekawości można zerknąć, ale nie należy się przywiązywać. Siostra, która niedawno rodziła miała termin z OM i USG ten sam na 13.08 a urodziła 17. A z USG połówkowego miała jeden z terminów na ... wrzesień!!:rofl2:

reklama
Do góry