reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
[pasibrzuch moja suczka tez jest wysterylizowana i uwierz mi ze wcale nie jest "powazniejsza":-) chyba wrecz przeciwnie;-) my sie balismy tego ze moze miec ciaze urojona ale nasza psinka ma juz 7 lat i tylko raz cos sobie wkrecila do glowki ze pluszak to jej dziecko:-p przez 2 tyg nikomu nie pozwolila go dotknac i wszedzie chciala go zabierac nawet na dwor. Ale po 2 tyg bycie matka chyba jej sie znudzilo:-p Jedyny taki maly problem to to ze po zabiegu sterylizacji suka zmienia zapach i przez to nie wszystkie psy ja toleruja.[/SIZE][/FONT]

My już po szybkim sikanku i warczeniu na beagla nie wiadomo o co, bo ciało chciało się bawić, a pysk warczał...

Ostatecznie ją na pewno wysterylizujemy. Do tej pory ciążę uroiła sobie raz i to w dziwny sposób, bo wzięliśmy z ciekawości piszczącą zabawkę na dwór, chcieliśmy jej porzucać itp., ale okazało się, że w ogóle spaceru nie było, tylko zabawka i zabawka no i potem zaczęła z tą zabawką chodzić w domu wszędzie, chować ją, nasza wet stwierdziła, że pies nie może dostawać piszczących zabawek i tyle, poza tym akcja była krótko po schronisku, więc może po prostu nie była przyzwyczajona, że ma coś tylko swojego?

A co do majtasów, to chłopy mają z nimi wielkie problemy, bo i poprzedni pies z moim dziadkiem, i teraz nasz pies i mój M mają ten sam problem - mężczyźni zapominają zdjąć psu gaci i dziwią się, czemu pies nie chce się załatwiać :-D a wynika to pewnie z faktu, że my dziewczynki, w przeciwieństwie do chłopów, zawsze musimy pamiętać o zdejmowaniu majtek :-p:-D;-)

Agbar i Agniecha - zazdroszczę i mam nadzieję na podobne wieści dla mnie jutro :-)

Szybka relacja bo wlasnie wrocilam z kontroli.
Tak wiec skurcze na ktg jak zwykle sa ,jak zwykle nieregularne ale powiedzialam mojej pani doktor,ze czuje je czesciej niz sie rysuja i czuje juz od kilku dni bol krzyzowy.Zbadala mnie wiec dokladnie i tak szyjka niecale 1.5cm.mieciutka przepuszcza bez problemu 2 palce,powiedzialam jej tez cos sie saczy i nie wiem czy to rzadki sluz czy wody wiec USG zrobila i stwierdzilismy,ze wod ubylo calkiem sporo,lozysko jeszcze w formie,przeplywy super,glowka wstawiona,naciska tak ze hoho i co?Ano dostalismy skierowanie do szpitala,przede wszystkim z powodu niskiego poziomu wod.Zaraz dzwonie na porodowke czy maja duzo pracy jak nie to pomalu sie zbieramy.....
Dam znac:-)
to powodzenia !!!i czekamy na dalsze wieści co i jak :tak:

ja tez z 2 dni temu dostałam a myślałam ze nie dostane bo powinna paczuszka dojść w listopadzie a tu prosze niespodzianka:-)w sumie już mam pokupowane ale zawsze dodatkowo się przyda no nie:-)
no wiadomo :-D

ja właśnie wróciłam z wizyty, szyjak już bardzo krótka i mały bardzo nisko..... lekarz powiedział, że do końca tyg powinnam urodzić. A w piatek mam się zgłosić na KTG.
AAAA... i mój "maluszek" waży 4 kg :) masakra:shocked2:
no to fajnie ja też bym chciała takie wieści usłyszeć ;-):tak:

u mnie maluszek ma niby 3575g ale pomyłka 522g wiec może też mieć i 4kg ;-) z wymiarów główka 40 tydzień a nóżki na 35 tydzień odpowiadają wydaje mi się ze duża różnica wyszła :baffled:

No,na porodowce pusto,tak wiec mozemy jechac.Mam zabrac torbe ze soba,tak wiec ide skontrolowac czy mam wsjo,wrzucic ksiazki,wyprowadze piesa i jedziemy.Odezwe sie jak wroce a jak mnie zostawia to napisze smska do kogos z mojej listy;-)

Bardzo mi się to podoba, jednak mam głupie myśli, że nie umiem tego zawiązać i mi dziecko wypadnie. Klara - pokaz jaką kupiłaś czy któraś z was tez używa?

Naprawdę dziś tu spokojnie :tak: Czekamy na relacje z wizyt!

emilcia - ale masz fajnie :tak: BB i synek razem toż to uczucie :-D
Ja dostałam taki worek w spadku, moja szwagierka sobie chwaliła, zobaczymy:dry:

Szybka relacja bo wlasnie wrocilam z kontroli.
Tak wiec skurcze na ktg jak zwykle sa ,jak zwykle nieregularne ale powiedzialam mojej pani doktor,ze czuje je czesciej niz sie rysuja i czuje juz od kilku dni bol krzyzowy.Zbadala mnie wiec dokladnie i tak szyjka niecale 1.5cm.mieciutka przepuszcza bez problemu 2 palce,powiedzialam jej tez cos sie saczy i nie wiem czy to rzadki sluz czy wody wiec USG zrobila i stwierdzilismy,ze wod ubylo calkiem sporo,lozysko jeszcze w formie,przeplywy super,glowka wstawiona,naciska tak ze hoho i co?Ano dostalismy skierowanie do szpitala,przede wszystkim z powodu niskiego poziomu wod.Zaraz dzwonie na porodowke czy maja duzo pracy jak nie to pomalu sie zbieramy.....
Dam znac:-)
No to trzymamy kciuki:-):-):-)

reklama
witam :-)
my po pierwszej wizycie poloznej ;-) malutka ma juz 2820g :-D:-D
dowiedzialam sie dzisiaj wkoncu czemu mialam cesarke:dry:
okazalo sie ze moje lozysko za wczesnie dojrzalo i malutka ma teraz skore jak przenoszone dziecko to znaczy luszczy sie jak maly waz;-) no ale w szpitalu nikt nie raczyl mi tego powiedziec....:dry:poza tym ma nie dokonca jeszcze dojrzaly uklad oddechowy i pokarmowy plus opuchnieta sluzowke przez co mi troszke swiszczy i charczy jak je:-( ponoc to powinno do pol roku sie uregulowac... oby:-)

Do góry